نمایشگاه دائمی صنایع دستی در مازندران وجود ندارد
شبیر علایی 37 ساله از شهرستان نور ، شهرچمستان کارآفرین فعال رشته ی صنایع دستی در گفت و گو با «تاریخما» با اشاره به اینکه پدرش کار روی چوب را انجام میداد و او هم از کودکی این حرفه را یاد گرفته است اظهار کرد: در حال حاضر به همراه خواهر و برادران در رشته های مختلف صنایع دستی چون تولید کیف و کفش ، کارروی سفال، کارروی چوب ( لاک تراشی ، جاجیم و گلیم بافی و آینه کاری) مشغول به فعالیت هستیم.
وی با اشاره به اینکه در ابتدای کار با سرمایه حداقلی شروع به فعالیت کردیم افزود: اکنون شعبه هایی در کشپل ، لاویج ، بلده و یوش دائر است و هر کدام از افراد مجموعه به حرفه ای خاص مشغول هستند که البته لازم به توضیح است در هریک از شعبهها تولید هم در کنار فروش برای آگاهی و شناساندن این هنر اصیل ماندرانی صورت می گیرد.
این کارآفرین در عرصه صنایع دستی با اشاره به این که تاکنون هیچ گونه تسهیلاتی را از نهادی برای گسترش و فعالیت بیشتر دریافت نکرده است یادآور شد: متاسفانه در ارائه تسهیلات به کارآفرینان به ویژه حوزه صنایع دستی اجحاف و بی مهری صورت می گیرد.
علایی در ادامه تصریح کرد:کیفیت کار تولیدی گروهمان باعث شد تا پیشنهادی از کشور ترکیه برای تولید صنایع دستی با برند این کشور با حمایت همه جانبه آن ها به ما ارائه شود اما با وجود مشکلات فراوان در کشور در حوزه تولید صنایع دستی تصمیم گرفتیم این پیشنهاد را رد کرده و میراث گذشتگانمان را سینه به سینه به آیندگان انتقال دهیم.
کارآفرین فعال شهر چمستان، یکی از دغدغه هایش را نبود یک نمایشگاه دائمی صنایع دستی دانست و افزود: حمایت همه جانبه مسئولین برای راه اندازی یک کسب و کار خوب ضروری است. در سالی که مزین به حمایت از کالای ایرانی است، اگر حمایت همه جانبه مسئولین از تولید کالای ایرانی صورت گیرد، به اشتغالزایی جوانان منطقه کمک شایانی خواهد شد.
علایی یادآور شد: با حمایت مردم و مسئولین از تولیدات صنایع دستی که همان حمایت از کالای ایرانی است، راه های ترقی و پیشرفت برای تولید کنندگان باز خواهد شد.
دیگر بانوی کارآفرین صنایع دستی گفت: تبلیغات و بازاریابی هنوز در حوزه صنایع دستی مازندران وارد نشده و کم رنگ است.
سیده کبری عقیلی بانوی کارآفرین 40ساله از شهرستان نور ، شهر چمستان در رشته بافتنی با دست مشغول به فعالیت است.
این بانوی کارآفرین در گفت و گو با «تاریخما» با اشاره به اینکه حدود 10 سال در این رشته مشغول به کار است، اظهار کرد: ابتدا کارم را با فروش کلاه و شال گردن شروع کردم وکم کم کارم را گسترش دادم.
عقیلی با اشاره به اینکه در حیاط منزل خود در یک اتاق 12 متری فعالیت خود را آغاز کرده است خاطرنشان کرد: با گسترش کار توانستم کارآموز هم جذب کنم اما در فصل تابستان به دلیل عدم استفاده مردم از شال و کلاه، کمتر کارآموز دارم ولی با شروع فصل سرما تعداد شاگردانم بیشتر می شود.
وی در ادامه تصریح کرد: در فصل تابستان بیشتر کارهای تزئینی و فانتزی را انجام می دهم و برای فروش به دهستان لاویج روستای ملاکلا ( آب گرم فیل سنگی ) به جهت گردشگر پذیر بودن و حضور گردشگران داخلی و خارجی می برم تا بتوانم محصولات خود را در معرض فروش قرار دهم.
بانوی کارآفرین چمستانی علاقه زیاد به بافتنی را از رموز موفقیت خود دانست و اظهار کرد: به تازگی با گرفتن تسهیلات خوداشتغالی توانستم دستگاهی را فراهم کنم تا سفارشات را سریع تر و در تعداد بالا به عرضه فروش برسانم.
عقیلی با اشاره به این که افزایش تقاضا موجب انگیزه بیشتر در کار می شود یادآور شد:صنایع دستی یکی از مهم ترین میراث به جا مانده از گذشتگان است و باید برای احیا آن تلاش ویژه شود.
وی با اشاره به این که تبلیغات و بازاریابی هنوز در حوزه صنایع دستی وارد نشده و کم رنگ است افزود: اگر بازار فروش مناسبی برای صنایع دستی مازندران فراهم شود، قطعا این ظرفیت می تواند شکوفایی اقتصادی استان را درپی داشته باشد.
انتهای پیام