مهرعلیزاده: از وضعیت زندگی اقشار مختلف مطلع هستم

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، محسن مهرعلیزاده کاندیدای انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری در برنامه‌ای تلویزیونی درباره علت کاندیداتوری‌ خود گفت: ضرورتهای امروز جامعه، فقر و تنگدستی مردم و فاصله زیاد طبقاتی و مشکلاتی نظیر بیماری جوانان به گونه ای است که می‌طلبد فردی که تخصص و تجربه لازم را دارد بیاید و کشور را از کشمکش ها خارج کند.
وی افزود: احساس وظیفه کردم که حاضر شوم و اگر توفیق یافتم اندوخته‌های خودم را برای مدیریت کشور بکار بگیرم.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری همچنین درباره میزان کافی بودن اختیارات رییس‌جمهوری گفت: بر اساس قانون اساسی اختیارات رئیس جمهوری به اندازه زیادی او را به اندازه شخص اول کشور تبدیل میکند. اگر در عمل مداخلات غیرقانونی و مشکلاتی غیر قانونی وجود نداشته باشد، این اختیارات کافی است.

مهرعلیزاده درباره نوع نگاهش به حل مشکلات کشور خاطر نشان کرد: اینکه ما فکر کنیم در فضایی بسته می‌توانیم کاری انجام دهیم، کاری اشتباه است؛ بنابراین باید درها باز باشد و با بیرون در تعامل باشیم. اگر فکر کنیم که اگر دیگران به روی ما خندیدند و ما را به بازی گرفتند و در این صورت است که می‌توانیم باشیم و زندگی کنیم، مرتکب اشتباه شده‌ایم.

وی با اشاره به ظرفیت‌های داخلی افزود: ایران نیاز به اینکه دنبال خنده دیگران باشد ندارد و محور این است که در داخل جرات کنیم و پیش برویم اما نباید خود را در داخل محصور کنیم، بلکه باید نگاهمان به بازارهای خارجی و تعاملات علمی باشد. در مجموع باید اول به قدرت و توان درون اتکا کنیم و در عین حال نباید با کسی بیخودی دعوت کنیم و معارضه داشته باشیم و باید بر اساس ویژگی ملت خود با دنیا ارتباط داشته باشیم.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری سهم عمده مشکلات کشور را نداشتن برنامه منظم و سوء مدیریت‌ها عنوان کرد و گفت: تنها بخشی از مشکلات کشور به دلیل تحریم‌ها است و عمده این مشکلات به دلیل سو مدیریت است؛ اگر مدیریت قوی باشد حتی می‌تواند اثرات تحریم‌ها را به حداقل رساند.

مهرعلیزاده افزود: در کشور ما ۱۲ هزار قانون وجود دارد درحالیکه حدود ۱۰۰ سال است که ما صاحب قانون شده‌ایم این در شرایطی است که کشور فرانسه که بیش از ۳۰۰ سال است قانون دارد، یک سوم ما قانون دارد؛ این میزان قوانین موازی و نا متعارف موجب ایجاد استهلاک در بخشهای مختلف میشود که میتوان گفت این موضوع یکی از مصادیق خود تحریمی است. متاسفانه امروز مدیران جرأت تصمیم گیری ندارند، درحالیکه امروز ۱۷ دستگاه بر عملکرد مدیران نظارت می کنند که همین موضوع نیز جرأت را از مدیران می گیرد که این هم نوعی خود تحریمی است.

وی در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت بیکاری کشور گفت: من از دیدن بیکاری افراد مختلف اعم از نزدیکان خیلی ناراحت میشوم؛ چراکه میدانم میشود شغل ایجاد کرد و راه حل هایی در این زمینه وجود دارد. امروز بیش از ۶۰ درصد ظرفیت های موجود تولیدی کشور معطل هستند؛ کلید راه اندازی این ظرفیت فکر و یک ماه زمان برای اجرا است؛ معتقدم مشکل عمده‌ای که موجب معطل ماندن این ظرفیت شده قوانین دست و پا گیر و مانع است؛ موضوعی که مقام معظم رهبری به درستی بر لزوم رفع آن تاکید کردند.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: امروز قیمت مواد اولیه بیش از ۵ برابر شده است؛ کارگاه‌های تولیدی برای تامین مواد اولیه خود توانایی تامین مالی ندارند و مجبور می شوند به بانک بروند و پول با کارمزد ۳۰ درصد دریافت کنند که این موضوع باعث تعطیلی این مراکز می‌شود.

مهرعلیزاده در پاسخ به پرسشی درباره وضعیت فضای مجازی برای کودکان خاطر نشان کرد: نگرانی‌هایی در این زمینه وجود دارد اما بنظرم اگر راه مشخصی طراحی شود و والدین فرزندان خود را آگاه کنند، فضای خوبی است. در این زمینه دولت و بویژه دستگاه های فرهنگی نیز نه با ایده سانسور بلکه با ایده انتقال استفاده صحیح، روش استفاده صحیح از فضای مجازی را ترویج کنند.

وی در پاسخ به این پرسش که اگر رییس جمهور شوید دایره دخالت خانواده را چگونه تعریف میکنید؟ گفت: خوشبختانه نه علاقه ای به این موضوع دارم و نه تاکنون هیچ مسیری را در این زمینه باز کرده‌ام.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به پرسشی درباره تفریحات خود اظهار کرد: باغ کوچکی در منطقه آبسرد دارم که اگر فرصت کنم سالی دو الی سه بار به آنجا می‌روم. همچنین در اکثر مواقع به کوه میروم. سفرهای زیارتی و سیاحتی هم می‌روم.

مهرعلیزاده در پاسخ به این پرسش که آخرین فیلم و سریالی که دیدید چیست؟ خاطر نشان کرد: انیمیشن روح و سریال هم‌گناه آخرین فیلم و سریالی است که دیدم.

وی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا اهل ورزش هستید؟ گفت: هر روز حداقل یک ساعت ورزشهایی از جمله دو، بدنسازی و شنا انجام می‌دهم.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در ادامه در پاسخ به این پرسش که آیا تابحال به اطراف شهرهای بزرگ سر زده اید و با معضلات حاشیه نشینی آشنا هستید؟ اظهار کرد: بله؛ بارها به اطراف تهران رفته‌انم و معضلات را دیده‌ام. در دوران حضور در استانداری  نیز هر ۱۵ روز یکبار به محلات اطراف شهر میرفتم. معتقدم برای حل این معضل در جامعه تولید و اشتغال راه بیفتد؛ باید فکر داشته باشیم و برای ایجاد اشتغال، تولید را راه بیندازیم. مشکل ما این است که شیپور توسعه را وارونه می‌زنیم و تنها چشم مان را دوخته این به درآمد نفت و از خوزستان پول را از طریق لوله به تهران و بانک مرکزی و از آنجا به استانهای مختلف برده‌ایم.

مهرعلیزاده همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا از میزان افزایش نرخ مسکن اطلاع دارید؟ اظهار کرد: بله؛ قیمت مسکن طی یکی دو سال قبل نزدیک به ۵ برابر رشد کرد که یکی از دلایل آن تبدیل مسکن به کالایی بورسی است.

وی با اشاره به برنامه‌های خود در حوزه مسکن افزود: اولین کاری که میکنم انتقال حجم نقدینگی از مسکن به سمت تولید است. سپس باید راه را برای شرکتهای خصوصی جهت ایجاد شهرک‌های مسکونی ۵۰۰ الی هزار خانواری بسازند و مردم را بصورت اجاره به شرط تملیک صاحب خانه کنند.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری درباره برنامه‌های خود در زمینه اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها گفت: سالانه ۲ هزار و ۲۰۰ هزار میلیارد تومان یعنی نزدیک به دو برابر بودجه سالانه کشور یارانه‌های پنهان انرژی پرداخت می‌شود که این سوبسید به صنایع وابسته به دولت تخصیص می‌یابد و این صنایع در نهایت نیز محصولات خود را با وجود دریافت سوبسید از دولت، با قیمت جهانی می‌فروشند. من معتقدم بجای پرداخت این سوبسید باید ظرفیتهای معطل تولید را راه اندازی کنیم که در نتیجه آن دو میلیون و ۴۰۰ هزار شغل ایجاد خواهد شد.

مهرعلیزاده در پاسخ به این پرسش که عکس‌العمل شما در برابر نقد چیست؟ اظهار کرد: من دوست دارم که نقد شوم و منتقدان درباره من بنویسند؛ اگر رییس جمهور شوم، از وزرا میخواهم که گروهی متشکل از متخصصان واقعی با طرز تفکرهای مختلف تشکیل دهند.

وی در پاسخ به این پرسش که اگر رییس جمهور شوید و یکی از نزدیکان شما تخلف مرتکب تخلف شوند، چه برخوردی می‌کنید؟ خاطر نشان کرد: برخورد من با این موضوع خیلی جدی تر از برخوردی است که با سایرین خواهم داشت.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این پرسش که نظر شما درباره اینکه برخی از هم فکران شما می‌گویند که مهرعلیزاده چون اینگونه فکر میکند که «نیامدن در انتخابات شایسته یک جریان مدنی و در چارچوب قانون نیست» ما نمی‌توانیم خیلی از او حمایت نمی‌کنیم، چیست؟ گفت: مردم ممکن است از موضوعاتی عصبانی  و ناراحت باشند و در جریان سال ۹۸ دیدیم این عصبانیت را؛ اما نوع عکس‌العمل مردم طبیعی ست؛ چراکه آنها باید حرف خود را بزنند و ممکن است که حتی بگویند در انتخابات شرکت نمی‌کنیم ولی گروه‌های سیاسی بنابه قاعده خود را نخبه می‌دانند و اصولاً نقش گروه سیاسی این است که به امروز فکر نمیکند بلکه باید برای آینده فکر کند.

مهرعلیزاده با تاکید بر اینکه من یک نیروی اصلاح طلب هستم و معاون آقایان خاتمی و نبوی بوده‌ام، افزود: معتقدم ایرانی‌ها ذاتا اصلاح طلب هستند و نهضت‌های تنباکو و مشروطه و خود انقلاب اسلامی اموراتی اصلاح طلبانه هستند.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا زندگی مردم را  حس و درک کرده اید؛ گفت: من در زندگی ام مسیری را طی کرده ام که از وضعیت زندگی اقشار مختلف مطلع هستم. من معتقدم که کسی باید رییس جمهور شود که بین مردم بوده باشد و درد مردم را بفهمد و سواد و تجربه حل مشکلات مردم را داشته باشد.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در پایان مهمترین ویژگی مثبت خود را دارا بودن پشتکار و تحصیلات دانشگاهی مرتبط عنوان کرد و گفت: من یک مهندس و دارای نظم فکری هستم و خیلی مغشوش فکر نمیکنم و از کار خسته نمیشوم. من خودم را مدیون مردم میدانم تلاش خواهم کرد که دولت سوم خاتمی را تشکیل دهم و روندی را که در آن دوران کشور تجربه کرد، ادامه دهم.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.