مردم به وعدههای غیرواقعی توجه نمیکنند
محمود علیزاده طباطبایی در گفتوگو با خبرگزاری تاریخ ما در ارتباط با مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری پیش رو گفت: متاسفانه دو جریان از دو سال پیش تلاش میکردند مشارکت حداکثری صورت نگیرد، یک جریان رسانههای خارجی بودند و یک جریان تندروهای داخل که آنها میدانند اگر مشارکت بالای ۴۰-۵۰ درصد باشد قطعا رای ندارند.
وی با بیان اینکه اصلاحطلبان با تمام توان به میدان آمدند گفت: علیرغم اینکه در نهاد اجماعساز بنا براین بود که کسانی که به هر جهت با رهبری زاویه دارند نیایند و ما چهرههای محبوبی مثل عبدالله نوری را داشتیم که با اختیارات وسیعی که امام در اواخر عمر به ایشان دادند هم میتوانست محبوبیت خاتمی را داشته باشد هم درایت هاشمی را اما به جهت اینکه یکی از محورهایی که درنهاد اجماعساز تعریف کرده بودیم این بود که کسی باشد که به ایشان حساسیت منفی نداشته باشند، اصلاحطلب باشد و شانس رایآوری داشته باشد پس با درنظر گرفتن این شرایط ۲۴-۲۵ نفر شرکت کردند که در نهاد اجماعساز ۱۴ نفرشان بالای ۱۰ رای آوردند اما شورای نگهبان همه ۱۴ نفر را رد کرد.
عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی در بخش دیگری از این بیانیه با بیان اینکه «مردم به وعدههای غیرواقعی توجه نمیکنند» گفت: من در یک برنامه تلویزیونی هم گفتم که امروز وضع ما بدتر از سال ۱۳۹۲ نیست. سال ۹۲ بعد از ۸ سال دولت احمدینژاد چنان ناامیدی بر کشور حاکم شده بود که مردم تصمیم نداشتند پای صندوق رای بیایند، اما وقتی آقای هاشمی به میدان آمد یک دفعه فضا عوض شد، فضایی که برآوردها بر این بود که مشارکت زیر ۴۰ درصد است. با حضور آقای هاشمی به ۶۰-۷۰ درصد رسید اما وقتی صلاحیت ایشان رد شد باز ناامیدی حاکم شد اما با درایت آقای هاشمی و حمایت آقای خاتمی توانستند با لیستی که برای خبرگان رهبری دادند جلوی حضور آقایان مصباح یزدی و محمد یزدی را بگیرند.
طباطبایی با بیان اینکه مردم اصل نظام را قبول دارند و میخواهند اسلام حاکم باشد گفت: مردمی که در تشیع جنازه آقای هاشمی یا شهید سلیمانی میلیونی شرکت میکنند پیامشان این است که ما اصل نظام را قبول داریم. من فکر میکنم وضع جامعه بدتر از سال ۹۲ نیست، در این سال صلاحیت هاشمی رفسنجانی رد شد ولی سال ۱۴۰۰ صلاحیت جهانگیری، لاریجانی و پزشکیان رد شد. سال ۹۲ در واقع اصلاحطلبان هیچکس را نداشتند و فاصله آنها با آقای روحانی بسیار زیاد بود، روحانی عضو جامعه روحانیت مبارز بود و یک روز سابقه اصلاحطلبی نداشت ولی امروز آقای همتی را داریم که عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی و اقتصاددان است، ما تابهحال یک اقتصاددان در راس قوه مجریه نداشتیم، شخصیت همتی شناخته شده نیست اما من معتقدم همتی مرد این میدان است فقط باید مردم متوجه آن باشند.
وی با بیان اینکه دو دیدگاه تعامل و تقابل با دنیا وجود دارد گفت: اگر تعامل با دنیا را قبول داریم به اندازه قدرت و منابعمان باید با دنیا مذاکره کنیم اما اگر میخواهیم با دنیا تقابل کنیم الگویمان کره شمالی میشود و جز این کشور کشوری را نداریم که این دیدگاه را داشته باشد و اتکا به داخل هم بدون تعامل با خارج غیرممکن است و ما بایستی با خارج از کشور تعامل سازنده داشته باشیم و اگر این تعامل را داشته باشیم استعدادهای داخل را نیز میتوانیم احیا کنیم.
پایان خبر / تاریخ ما