شنای خوزستان ته چاه است! / بیدرایتی ادارهکل ورزش را نباید نادیده گرفت
رضا کاشانی در گفتوگو با خبرگزاری تاریخ ما، در ارزیابی از وضعیت شنا و واترپلوی خوزستان، اظهارکرد: به نظر من هیات شنایی وجود ندارد زیرا حدود سال ۷۲ که به صورت حرفهای فعالیت در شنا را شروع کردیم، استخر آزادی اهواز ۱۰ خط داشت که در هر خط آن نیز حداقل ۲۰ نفر شنا میکردند. یعنی در اهواز به صورت همزمان ۲۰۰ نفر تمرین داشتند و برای اینکه بخواهیم در ترکیب تیم استان برای رقابتهای کشوری باشیم، باید گزینش سخت و نفسگیری را پشت سر میگذاشتیم. حتی تعداد شناگران ما به حدی بود که پس از اینکه نفرات اصلی تیم استان مشخص میشدند، مابقی نفرات برای تیمهای دیگر رقابت میکردند. اما حالا شاید ۱۰ نفر شناگر داشته باشیم.
وی ادامه داد: آن زمان برای چندین سال هیچ بازیکن غیربومی در تیمهای خوزستانی نداشتیم و حتی با همین نفرات در رقابتهای آسیایی عنوان قهرمانی را به دست آوردیم. پتانسیل خوبی داشتیم و زیرساخت نیز در بهترین شکل بود و بازیکنسازی هم صورت میگرفت.
این پیشکسوت شنای خوزستان عنوان کرد: اگر بخواهم بگویم مرگ شنای خوزستان از چه زمانی شروع شد باید بگویم زمانی که سیاسیها وارد هیات شنای خوزستان شدند و زمانی که اولین فرد سیاسی به عنوان رییس هیات شنای خوزستان انتخاب شد. او اولین پای شنای استان را قطع کرد و باعث شد افرادی به کمک او بیایند که اصلا ورزشی نبودند و با وعده و وعید شروع به آسیب زدن به این رشته کردند. همین وعدهها نیز کم کم انگیزه ورزشکاران خوزستانی را کم کرد.
وی افزود: بعد از آن رئیس هیات سیاسی نیز فرد دیگری رئیس هیات خوزستان شد که او هم واقعا این رشته را نابود کرد. پایگاه شنای استان خوزستان، اهواز بود که امکانات خوبی داشت اما او از این ظرفیت و نیروی انسانی بهرهای نبرد و در حالی که در گذشته فقط چند باشگاه از اهواز در مسابقات حضور پیدا میکردند و لیگ استانی داشتیم ولی آن افراد فقط برای منافع شخصیشان آمده بودند، برای اینکه از نظر اجتماعی شناخته شوند و جایگاهی برای خودشان ایجاد کنند. حتی اگر به شرایط زندگی این افراد نگاه کنید، با آن چه قبل از اینکه وارد ورزش شوند، متفاوت شده است. در مجموع همان حد که این افراد رشد کردند، شنای خوزستان نابود شد. همین ها باعث شد که شنای خوزستان افت کند و اکنون وضعیت خوبی نداشته باشیم.
کاشانی بیان کرد: تیم واترپلوی امیدیه را هم در لیگ برتر داریم اما با چند بازیکن غیربومی که سودی برای خوزستان ندارد. این ها همگی به شنا و واترپلوی خوزستان آسیب زده است و نباید بیدرایتی اداره کل ورزش و جوانان خوزستان را در این افت نادیده گرفت زیرا به عنوان حاکمیت باید از روسای مختلف هیات شنای خوزستان برنامه میخواست اما متاسفانه برای منافع شخصی خود، افراد را در پست هایی قرار می دهند که به این رشته ضربه می زنند، در حالی که در ورزش باید هدف رشد و ارتقا باشد.
وی عنوان کرد: شاید الان ۱۰ شناگر هم نداشته باشیم و اصلا با چه انگیزهای میخواهند تمرین کنند، وقتی قرار است در یک مسابقه شرکت کنند و خانواده هایشان باید پول رفت و برگشت آن ها را بدهند. اکنون شنای خوزستان ته چاه است و هیچ گونه ابزار و زیرساختی ندارد. وقتی فوتبالیست باشی و کفش نداشته باشی، چطور میخواهی فوتبال بازی کنی و وقتی هیات شنا استخر ندارد چطور قرار است کار کند؟ اگر بخواهیم در شنا و واترپلوی خوزستان رشد کنیم باید از افراد توانمند، مسئولیتپذیر و پیشکسوتان بهره ببریم.
پایان خبر / تاریخ ما