پیش‌بینی آبرسانی سیار به ۲۰۰ روستا در چهارمحال و بختیاری

احمدرضا محمدی هفتم تیرماه در نشست خبری با اصحاب رسانه چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه شرکت‌های آبفای شهری و روستایی از مرداد سال گذشته در قالب یک شرکت یکپارچه ادغام شدند، اظهار کرد: وظیفه این شرکت آبرسانی، تامین آب شرب و دفع فاضلاب است که در حال حاضر ارائه خدمات به ۶۱۲ روستا و ۴۲ شهر در حال انجام است.

مدیرعامل آبفای چهارمحال و بختیاری افزود: میزان نیاز آبی برای جمعیت استان، ۹۰ میلیون مترمکعب در سال بوده که توان برداشت از منابع در اختیار حدود ۸۲ میلیون مترمکعب در سال است.

وی با اشاره به اینکه در بخش آب شرب ۳۴۰ هزار مشترک شهری و روستایی در چهارمحال و بختیاری وجود دارد، تصریح کرد: آب موردنیاز پیش‌بینی شده برای جمعیت استان از آب منابع زیرزمینی یا چشمه خواهد بود.

محمدی ادامه داد: تا سال گذشته تصفیه‌خانه آب متعارف در چهارمحال و بختیاری وجود نداشت که از هفته اول اردیبهشت‌ماه، نخستین تصفیه‌خانه شهری استان در شهر سامان راه‌اندازی شد، همچنین ۹۵ درصد تامین آب مورد نیاز برای استان وابسته به منابع آب زیرزمینی و پنج درصد وابسته به آب‌های سطحی است.

وی با بیان اینکه چهارمحال و بختیاری به دلیل کاهش نزولات جوی، رتبه دوم خشکسالی را در کشور دارد، تصریح کرد: به دلیل تغییر بارش از برف به باران، خشکسالی تشدید شده، زیرا منابع آبی تامین‌کننده استان متاثر از برف بوده که متاسفانه ذخایر برف در ارتفاعات به شدت کاهش یافته است.

مدیرعامل آبفای چهارمحال و بختیاری با اشاره به افزایش دمای هوای کشور در حدود دو درجه سانتی‌گراد، بیان کرد: این امر موجب کاهش و کمبود شدید آب شده که با این تفاسیر، امسال خشک‌ترین سال در طول تاریخ برای کشور است، البته برای گذراندن تابستانی آرام و کم‌تنش، جیره‌بندی و نوبت‌بندی آب در دستور کار این شرکت نبوده، مگر اینکه شرایط به گونه‌ای پیش رود که مشترکان پرمصرف رعایت نکنند، برخورد با مشترکان پرمصرف در دستور کار قرار دارد.

وی گفت: به واسطه اینکه چهارمحال و بختیاری با تنش آبی کمتری مواجه شده آستانه تحمل مردم در خصوص کم آبی بسیار پایین است، بنابراین باید فرهنگ سازگاری در خصوص بحران کم‌آبی در میان مردمنهادینه شود تا با فرهنگ‌سازی صحیح بتوان نسل آینده را برای سازگاری با مسئله کم‌آبی تربیت کرد.

محمدی با اشاره به اینکه ۱۰۲ پروژه آبی در چهارمحال و بختیاری شامل حفر چاه، اصلاح شبکه و خطوط آبرسانی به منظور گذر از بحران تعریف شده است، عنوان کرد: میزان اعتبار موردنیاز برای این پروژه‌ها ۲۸۸ میلیارد تومان بوده که با رایزنی‌های صورت گرفته، طی سال‌های آینده شاهد تخصیص اعتبارات خواهیم بود.

مدیرعامل آبفای چهارمحال و بختیاری گفت: اقدامات مربوط به گذر از بحران کم‌آبی، نیازمند همکاری مردم است، زیرا بخشی از افراد جزو مشترکان پرمصرف، بخشی بدمصرف و قشر محدودی دارای انشعابات غیرمجاز هستند و برای پایش انشعابات غیرمجاز، تیم‌هایی تشکیل شده است، از طرفی باتوجه به اینکه آب اصلی‌ترین سرمایه نسل آینده است نیازمند فرهنگ‌سازی است که دگر این امر در ذهن مردم نهادینه شود بسیاری از مشکلات حل‌شدنی است و باتوجه به خشکسالی، راهی جز سازگاری با کم‌آبی نداریم.

وی در خصوص استفاده از آب‌های نامتعارف، تصریح کرد: خوشبختانه چهارمحال و بختیاری در بخش جمعیت شهری، از شبکه فاضلاب و تصفیه‌خانه برخوردار و در تصفیه فاضلاب شهری جزو استان‌های پیشگام بوده است، به طوری که ۱۴ شهر استان معادل ۶۵ درصد تحت پوشش شبکه فاضلاب قرار دارد.

محمدی ادامه داد: حدود ۲۶ میلیون مترمکعب پساب باکیفیت در چهارمحال و بختیاری تولید می‌شود که می‌توان از این ظرفیت پایدار برای سازگاری با کم‌آبی استفاده کرد، برای راه‌اندازی صنعت جدید بدون دغدغه تامین آب، این شرکت آمادگی دارد که پساب تصفیه‌شده را در اختیار افراد قرار دهد، حدود سه میلیون مترمکعب در سال در اختیار صنعت آب‌بری هم‌چون فولاد قرار گرفته است.

مدیرعامل آبفای چهارمحال و بختیاری افزوده شدن ۱۰ هزار و ۲۲۰ انشعاب آب، حفر ۱۳ حلقه چاه، افزوده شدن ۴۳ کیلومتر شبکه توزیع آب، افزوده شدن ۲۵ کیلومتر خطوط انتقال آب، اصلاح و بازسازی ۷۰ درصد شبکه‌های فرسوده، راه‌اندازی یک باب تصفیه‌خانه در لردگان را از جمله اقدامات شرکت آبفای استان طی یک سال گذشته برشمرد و افزود: طی ماه‌های آینده دو تصفیه‌خانه رفع کدورت و دو شبکه جمع‌آوری فاضلاب شهری در استان افتتاح خواهد شد.

وی با اشاره به افزوده شدن آب امید در مجموعه وزارت نیرو برای کاهش مصرف آب، بیان کرد: اگر خانواری طی یک ماه کمتر از یک سوم الگوی مصرف آب استفاده کند معاف از پرداخت هزینه آب‌بها خواهد شد که این امر مشوقی برای کاهش مصرف آب و صرفه‌جویی میان مردم خواهد بود، از طرفی باتوجه به راه‌اندازی سامانه ارتباط با مشتریان به صورت کشوری، مشترکان می‌توانند با شماره تلف ۱۲۲ مشکلات مرتبط با حوزه آب را منعکس کنند.

محمدی با اشاره به آبرسانی به روستاهای چهارمحال و بختیاری به وسیله تانکر، گفت: تا ابتدای سال جاری ۲۹ روستا با تانکر آبرسانی شد که متاسفانه به دلیل خشکسالی این تعداد به حدود ۶۰ روستا افزایش یافت و پیش‌بینی می‌شود آبرسانی با تانکر به ۲۰۰ روستا برسد، از طرفی از ۳۳۰ چاه تامین‌کننده آب شرب، حدود ۲۰۰ چاه نیازمند کف‌شکنی یا اصلاح و جابجایی دارد.

وی در پایان در خصوص نیترات موجود در آب برخی مناطق چهارمحال و بختیاری، خاطرنشان کرد: میزان نیترات مجاز موجود در آب، ۵۰ میلی‌گرم در لیتر است که در نقطه مصرف استان و در شبکه توزیع آب، نیترات موجود بیش‌تر از ۵۰ میلی‌گرم در لیتر نبوده، ولی ممکن است در چاه‌ها با توجه به کاهش منابع آب زیرزمینی در دشت‌ها، غلظت نیترات بیشتر باشد.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.