برنامههای اقتصادی وزیر پیشنهادی آموزشوپرورش؛ اصلاح بودجه ۱۴۰۱ و مولدسازی داراییها
مسعود فیاضی در گفتوگو با خبرگزاری تاریخ ما، درباره برنامههایش برای پویا کردن اقتصاد آموزشوپرورش اظهار کرد: بخش مهمی از چالشها و مشکلات آموزش و پرورش ریشه در اقتصاد آموزش و پرورش دارند؛ لذا برای رفع این مشکلات باید به صورت اساسی به اقتصاد آموزش و پرورش کشور سامان داد.
وی افزود: اتکای صرف به منابع دولتی یکی از مهمترین آسیبهای اقتصاد آموزشوپرورش است؛ بنابراین متنوعسازی روشهای تامین منابع مورد نیاز آموزشوپرورش از طریق مشارکت بنگاههای بزرگ اقتصادی در تامین هزینههای آموزشوپرورش و همچنین فعالسازی ظرفیتهای مردمی چون وقف و خیرین مورد توجه جدی ما است.
وزیر پیشنهادی آموزشوپرورش با بیان اینکه مولدسازی و نه صرفا فروش داراییهای عظیمی که در اختیار آموزش و پرورش است از دیگر اقدامات مهم در این راستا خواهد بود اظهار کرد: قانونِ تنظیم بخشی از مقررات مالی آموزشوپرورش که به تازگی در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده سازوکارهای مناسبی جهت کمک به اقتصاد آموزشوپرورش و همچنین مولدسازی داراییهای وزارت آموزش و پرورش در اختیار قرار داده است. بنابراین از ظرفیتهای این قانون به صورت جدی استفاده و سازوکارهای اجرایی شدن آن در آموزش و پرورش را به سرعت فراهم خواهیم کرد.
فیاضی ادامه داد: از جمله محورهایی که باید در زمینه اقتصاد آموزشوپرورش مورد توجه قرار گیرد، کسری بودجه مزمن آن است که سالهاست به صورت مستمر ادامه دارد. یک علت این امر به ساختار نامناسب بودجهریزی دستگاههای دولتی و به تبع آن وزارت آموزشوپرورش برمیگردد. یک علت دیگر غیرمنطقی و غیر واقعی دیدن بودجه آموزش و پرورش از ابتدای فرایند تدوین برنامههای بودجه سالانه کشور است.
وی با تاکید بر اینکه یکی از مهمترین و فوریترین اقداماتی که از همین امسال برای بودجه ۱۴۰۱ وزارت آموزش و پرورش انجام میشود، اصلاح ساختار بودجه آموزش و پرورش است عنوان کرد: این اصلاح ساختار در همسویی با برنامههای سندتحول بنیادین انجام خواهد شد و بودجه برنامههای تحولی و کیفیتبخشی آموزش و پرورش در اولویت خواهند بود.
وزیر پیشنهادی آموزشوپرورش افزود: در زمینه بودجهریزی باید تمهیدات لازم جهت حرکت به سمت بودجهریزی عملکردی را فراهم کنیم لذا عملیاتی و نتیجهمحور کردن بودجه با محوریت برنامههای مرتبط با اجراییسازی سندتحول بنیادین آموزشوپرورش را از یک سو و همچنین منطقی و واقعیسازی و شفافسازی بودجه آموزشوپرورش را در تعامل نزدیک با سازمان برنامه و بودجه و مجلس شورای اسلامی از سوی دیگر به منظور اصلاح فرایند بودجه انجام میدهیم. این امر همانگونه که گفته شد به صورت فوریتدار در بودجه ۱۴۰۱ وزارت آموزش و پرورش دنبال خواهد شد.
فیاضی اضافه کرد: از طرف دیگر آموزشوپرورش از همین بودجه و منابع اختصاص یافته و منابع انسانی، فیزیکی و زیرساختهای موجود خود نیز نتوانسته است به صورت بهینه و موثر استفاده کند، لذا موضوع افزایش بهرهوری از زیرساختها و منابع انسانی، فیزیکی و مالی وزارتخانه از موضوعات بسیار مهم دیگری است که جهت تقویت اقتصاد آموزش و پرورش مورد توجه جدی قرار خواهد گرفت و برای آن برنامه ریزی شده است.
پایان خبر / تاریخ ما