۶۴ گسل در استان سمنان وجود دارد/ لزوم انجام مطالعات بر روی گسل‌ها

به گزارش خبرنگار «تاریخ ما»، سید شهاب‌الدین چاووشی عصر شنبه در دیدار با رئیس سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی کشور به میزبانی سالن غدیر استانداری سمنان بابیان اینکه ۶۴ گسل زلزله در محدوده استان سمنان قرار دارد، ابراز داشت: از این تعداد ۱۷ گسل به‌صورت فعال هستند که این مهم می‌طلبد تا مسئولان مطالعات لازم را بر روی این گسل‌ها انجام دهند و نسبت به آگاه‌سازی مردم در این زمینه اقدام شود.

 وی بابیان اینکه استان سمنان تولیدکننده ۸۰ درصد نمک، حدود ۴۵ درصد گچ و بیش از ۹۰ درصد ذخایر زئولیت و سلستین در کشور است، افزود: خوشبختانه در استانی زندگی می‌کنیم که ازنظر مواد معدنی بسیار تکمیل و سه و نیم میلیارد تن ذخیره زمین‌شناسی و بیش از پنج هزار و ۵۰۰ میلیون تن ذخیره قطعی معدنی را در دل خود نهفته دارد.

استاندار سمنان بابیان اینکه در بهره‌برداری معادن باید ملاحظات زیست‌محیطی نیز رعایت شود، ابراز داشت: خوشبختانه در استان معادن موجود در مناطق چهارگانه حیات‌وحش هیچ زمانی مورد بهره‌برداری قرار نخواهد گرفت لذا با توجه به این موضوع می‌توان درزمینهٔ استخراج نفت و گاز در مناطق استان به‌ویژه در شاهرود در صورت اقتصادی بودن طرح، مطالعاتی را انجام داد.

چاووشی بابیان اینکه واحدهای معدنی استان سمنان برای چهار هزار و ۲۰۰ بهره‌بردار اشتغال ایجاد کرده است، تصریح کرد: با توجه به اینکه استخراج معادن و احداث واحدهای فراوری نیازمند تأمین منابع آبی است لذا برای افزایش اشتغال در حوزه معادن باید برای رفع این موضوع چاره‌ای اندیشه کرد.

وی یکی از مخاطرات موجود در استان سمنان را فرونشست زمین برشمرد و اضافه کرد: در اطراف ریل‌های راه‌آهن با توجه به عبور روزانه ۸۰ رام قطار طی سنوات اخیر با پدیده فرونشست زمین مواجه هستیم که باید مطالعات آن در استان اجرا و برای رفع آن به دنبال حل مسئله باشیم.

تازه ترین اخبار میراث فرهنگی ایران و جهان را در تاریخ ما دنبال کنید.
برچیده از سایت مهر

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.