گردشگری دریایی مازندران درگیر مشکلات قانونی
مهدی رمضان زاده در گفتوگو با «تاریخما» با اشاره به این که مازندران در بخش گردشگری دریایی ضعیف عمل کرده است، اظهار کرد: درست است که فعالیت هایی صورت گرفت اما به این امور در مقیاس های کوچک بود.
وی با بیان این که گردشگری دریایی در مازندران درگیر مشکلات قانونی و فنی است، تصریح کرد: در بحث مشکلات قانونی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری باید چالش ها را برطرف کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران با اشاره به اینکه در مباحث فنی گردشگری دریایی مطالعاتی صورت نگرفته است، گفت: اینکه صرفا دریا در اختیار باشد موضوع مهمی نیست بلکه انجام کارهای مطالعاتی و میدانی برای امکان سنجی گردشگری دریایی در مازندران از اهمیت بالایی برخوردار است.
رمضان زاده با بیان این که در مازندران و در بحث فنی استفاده از دریا امکانسنجی صورت نگرفته است، خاطرنشان کرد: در این زمینه هیچ مطالعهای صورت نگرفت و فعالیت های انجام شده بیشتر در زمینه آلودگی و شیلات بوده است.
وی با اشاره به اینکه عدم مطالعه و اطلاعات کافی موجب می شود، آگاهی کاملی از ظرفیت های گردشگری دریایی نداشته باشیم، افزود: بدون اطلاعات، نمی توان راهنمای خوبی برای سرمایه گذاران بود و سرمایه گذار نیز با این وضعیت تمایل به هزینه ندارد.
رئیس کارگروه تخصصی صنایع دستی و گردشگری اتاق فکر توسعه و تعالی مازندران با بیان اینکه مطالعه به منظور امکان سنجی ابتداییترین فرآیند هر بحثی است، گفت: با توجه به وجود پنج کشور در حاشیه دریای خزر، می توان بسیاری از سفرهای کاری و تفریحی را به وسیله کشتی برنامهریزی کرد.
رمضان زاده در پاسخ به این پرسش که آیا مازندران قابلیت تبدیل شدن به قطب گردشگری دریایی را دارد، تصریح کرد: یکی از کم هزینهترین و امنترین حمل و نقل ها و تفریحات، گردشگری و جابهجایی مسافر در دریا است؛ چرا که به راه سازی خاصی نیاز نیست و حوادث دریایی نیز به نسبت حوادث جاده ای به مراتب کمتر است.
وی با اشاره به این که مازندران ظرفیت جابه جایی و حمل و نقل بین شهری را از طریق دریا دارد، اظهار کرد: سفر دریایی هم جذابیت بصری خوبی دارد و هم این که بیشترین تفاوت را به لحاظ زیبایی شناختی از نظر حمل و نقل با زندگی روزمره گردشگران شامل می شود.
این استاد دانشگاه یادآور شد: با رعایت تمامی خطوط قرمز ارزشی و فرهنگی کشور می توان به رونق گردشگری دریایی ایران در مازندران و حتی خارج از کشور امیدوار بود؛ تنها نیاز به یک مطالعه جامع فنی و زیرساختی دارد.
انتهای پیام