مرمت 175 بنای تاریخی استان مرکزی در دولت تدبیر و امید
به گزارش «تاریخما»، سیدمحمد حسینی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در جهان امروز که بسیاری از منابع توسعه اقتصادی دولت ها از مدخل گردشگری تامین می شود، حفظ، احیا و نگهداری از آثار تاریخی یک اصل بوده که به باوری عمومی تبدیل شده است.
وی افزود: این باور عمومی از تخریب های انسانی جلوگیری می کند، تبلیغ همگانی را نهادینه می سازد، حفظ آداب، رسوم را به بار می آورد و در نهایت بازاری جاذب را ایجاد می کند که توان جذب هر نوع گردشگری را دارد از این رو مرمت آثار تاریخی که می توانند سنگ بنای توسعه را بگذارند یک باور در سازمان میراث فرهنگی کشور، حتی در شرایط سخت اقتصادی است.
حسینی گفت: مجموع مرمت های اصولی و اضطراری انجام شده توسط اداره کل میراث فرهنگی استان مرکزی از 17 بنا در سال 92 به 45 بنا در سال 96 رسیده و با رشدی 260 درصدی در طی یکسال همراه بوده است. این روند رو به رشد در سال های93 و 94 و 95 نیز ادامه داشته تا در مجموع 175 بنا در این سال ها مرمت شود. در حال حاضر پیش بینی ما این است که با توجه به برنامه ریزی های اداره کل، این آمار به 50 مرمت در سال 97 برسد.
او در ادامه گفت: پروسه حفظ آثار تاریخی دارای مراحل مختلفی است که قطع به یقین پیش در آمد آن ثبت در فهرست آثار ملی است زیرا با در پیش گرفتن روند ثبت یک اثر، در حقیقت غیر از تکمیل اطلاعات درخصوص آن اثر و همچنین امکان حفظ آن، بودجه ای مشخص برای مرمت های اصولی یا اضطراری آن در نظر گرفته می شود که حتی در صورت کم بودن آن بودجه، از خطرات احتمالی یا احتمال تخریب کامل بنا جلوگیری می شود.
وی با بیان اینکه رو در همین دوره ای که 175 بنا در استان مرمت شده، 116 اثر را نیز به ثبت آثار ملی رسانده ایم گفت: در مرحله ثبت آثار نیز روند رو به رشدی داشته ایم به گونه ای که در دولت دهم به طور متوسط سالانه حدود 10 اثر به ثبت ملی می رسید که این آمار در دولت تدبیر و امید به حدود 36 اثر در هر سال رسیده است.
حسینی در پایان گفت: در سال گذشته 45 پرونده ثبت آثار ملی نیز در اداره کل تشکیل و به سازمان ارسال شده تا در سال جاری شاهد تعداد آثار ثبتی قابل توجهی باشیم.
انتهای پیام