برجام کارکرد انتخاباتی خود را از دست داده است/ تاثیر تحریم‌ها در حال افول است

یک کارشناس مسائل بین الملل با بیان اینکه بایدن تحریم علیه ایران را حفظ می‌کند، گفت: از دوقطبی سازی برجام باید پرهیز شود چون برجام کارکرد انتخاباتی خود را طی این مدت از دست داده است.

به گزارش حوزه دانشگاهی خبرگزاری سرویس اخبار تاریخ ما، مصطفی خوش‌چشم، کارشناس مسائل بین‌الملل در چهل و چهارمین نشست سراسری جنبش عدالتخواه دانشجویی به برنامه بایدن در ارتباط با ایران اشاره کرد و افزود:  بایدن در کمپین انتخاباتی خود چیزی در مورد تعهدات آمریکا در برجام نگفت اما گفت اگر من رئیس جمهور شوم در مورد تمام محدودیت های هسته ای ایران مذاکره می کنیم و هدف نیز این است که زمان محدودیت های هسته ای یا افزایش یابند و یا ابدی شوند.

وی ادامه داد: مضاف بر این بحث موشکی و منطقه‌ای ایران، بحث حقوق بشر و امنیت اسرائیل از دیگر برنامه‌های بایدن است. امنیت اسرائیل به معنای حذف حزب الله لبنان، حذف توانمندی موشکی ایران و به رسمیت شناختن اسرائیل از سوی ایران است.

 خوش چشم گفت: بایدن پس از انجام توافق های مدنظر خود از ایران نیز تضمین می خواهد و این تضمین معنایش این است که ایران باید تا ته مسیر با آمریکا همراهی کند.

وی با اشاره به ضربه ای که ما در 20 سال اخیر از اتفاقاتی مانند برجام خوردیم، افزود: با این حال نفهمیدیم آمریکا در پی مهار ماست و هدفش حل اختلاف نیست.

این کارشناس مسائل بین الملل اضافه کرد: ادامه فرمول برجام این است که این توافق به یک چماق تبدیل شود و این چماق هم تحریم و تهدید باورپذیر نظامی است.

وی با بیان اینکه کاهش آثار تحریم‌ها و سیاست فشار حداکثری در ایران از زمان ریاست جمهوری ترامپ آغاز شد، گفت: آمریکایی‌ها کل اقتصاد ایران را بارها تحریم کردند اما سیاست فشار حداکثری علیه کشورمان به نتیجه نرسیده است.

خوش‌چشم اظهار داشت: با این وجود بایدن نیز می‌داند که از اردیبهشت ماه فشار روی ایران کاهش یافته و فشار بیشتر هم تولید نتیجه نمی کند مگر اینکه ما اشتباه کنیم و پا پس بکشیم و امتیاز بدهیم و یا اینکه ما افت فشار تحریم ها را نبینیم و در پای صندوق های رای اتفاق دیگری بیفتد.

وی با اشاره به اینکه تاثیر تحریم ها در حال افول است و هیچ حوزه ای هم برای تحریم باقی نمانده، افزود: امتیازی که بایدن می خواهد به ایران بدهد یک کف و سقف دارد که برداشتن تحریم های ظریف و زنگنه، گشایش های بسیار مقطعی و کوچک در حد 50 یا 100 میلیون دلار، اختصاص وام بانک جهانی و فروش نفت ایران از طریق اینستکس از سلسله اقداماتی است که در کف قرار دارند.

وی تاکید کرد: همچنین اگر ایران خیلی محکم ایستادگی کند نهایتا ممکن است آمریکا تحریم های ثانویه هسته ای را بردارد اما بازهم بانک مرکزی کشورمان نمی تواند یک دلار جابجا کند.

خوش چشم با بیان اینکه رئیس جمهور آمریکا اسلحه خود را در حوزه تحریم علیه ایران حفظ می کند، اظهار داشت: با این وجود برداشته شدن تحریم به صورت موثر در برنامه بایدن نیست، آمریکا به برجام پایبند نماند و به توافق های دیگر هم پایبند نخواهد ماند. به هر روی کسانی که دم از توافق با آمریکا می زنند یا حرف های آنها در آستانه انتخابات جنبه شعاری دارد و یا با چشم بسته زده می شوند که من معتقدم این حرف ها به خاطر انتخابات جنبه شعاری دارند.

وی ادامه داد: همانطور که تهدید آمریکاییها برای حمله نظامی را علی الحساب فشل کردیم در بخش تحریم هم باید با راهکارهای علمی کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تاثیر تحریم ها را از بین ببریم تا در نهایت آمریکاییها از این فرمول منصرف شوند.

خوش چشم افزود: آمریکا رو به افول است و اقتصاد این کشور نهایتا تا هشت سال آینده به جایگاه قدرت دوم دنیا سقوط می کند با  این وجود ما باید با راهکارهای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت اقتصاد خود را ضد تحریم کنیم و هر چه قدر هم تاثرگذاری تحریم را پایین بیاوریم شاید نگاه آمریکا از مهار به سمت حل اختلاف تغییر کند و البته این تغییر نگاه خیلی طول می کشد.

وی گفت: از دوقطبی سازی برجام باید پرهیز شود چون برجام کارکرد انتخاباتی خود را طی این مدت از دست داده است.

انتهای پیام/


ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.