خیانت پاتریوت آمریکا به سلطنت ملک سلمان به روایت تحلیلگران غربی

یک وبگاه یمنی با تکیه به تحلیل تحلیلگران غربی، ناتوانی سامانه پدافندی پاتریوت آمریکا در حمایت از آل سعود در مقابل یمنی‌ها را «خیانت» سامانه آمریکا به سلطنت سعودی‌ها توصیف کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری سرویس اخبار تاریخ ما، پیروزی‌هایی که ارتش و کمیته‌های مردمی یمن از همان زمان آغاز تجاوز ائتلاف سعودی به یمن [از فروردین ۱۳۹۴] تاکنون کسب کرده‌اند، متجاوزان را به وحشت انداخته است. نیروی هوایی یمن با حملات مکرر و مستمر به تعدادی از مراکز حساس سعودی، ناتوانی‌ عربستان سعودی را نمایان کرده؛ کشوری که مدعی است قدرتمندترین دولت در خاورمیانه است.

پایگاه خبری یمنی «۲۶ سپتامبر» با اشاره به این مسأله در یادداشتی نوشت: پیروزی‌های قهرمانان ارتش و کمیته‌های مردمی یمن، تحلیلگران غربی را به سخن گفتن در این‌باره وا می‌دارد. «ایسر میدانی» تحلیلگر سیاسی فرانسوی در مسائل بین‌المللی و «آرنو دی ویلا» حقوقدان بین‌المللی در تحلیل‌های خود پس از گذشت ۴۸ ساعت از عملیات ترکیبی « توازن الردع الخامسة» (عملیات موازنه بازدارندگی پنجم) تحلیل‌های جالبی ارائه کردند. عملیاتی که طی آن ریاض و جازان و فرودگاه‌های نظامی در شهر «أبها» و «خمیس مشیط» با موشک‌های کروز و بالستیک، نه پهپاد از نوع «صماد۳» و شش پهپاد از نوع «قاصف ۲k» هدف قرار گرفتند.

به اعتقاد این تحلیلگران، این عملیات به نوعی بیانگر گرایش نیروهای صنعاء به انتقال تدریحی و تثبیت حضورشان در دو جبهه جازان و مأرب بود. ضمن اینکه هر دوی این جبهه‌ها از اهمیت بالایی برای نیروهای صنعاء برخوردار است.. سیطره بر استان مأرب یمن، تلاش‌های زیادی را می‌طلبد. بویژه که دیگر مشخص شده است که پیشنهاد اردوگاه ایالات متحده – ناتو مبنی بر توقف اقدامات خصمانه، دروغی واقعی است و تنها نشانگر حسن نیت دشمن و حریفی است که اندکی پیش از آنکه سلاح‌هایش در مأرب برای همیشه خاموش شود، طرح شده است.

تحلیلگران می‌گویند: ۸۵ درصد خاک یمن تحت کنترل دولت صنعاء در آمده و پهپادهای یمن نیز دیگر به حملات هوایی ائتلاف پاسخ می‌دهند.. با این وجود به نظر می‌رسد که نیروهای صنعاء به دنبال زمانی مناسب برای آزادسازی است. ضمن اینکه موتور محرک این آزادسازی عملا روشن شده است.. قبائل متعددی با صنعاء همپیمان شده‌اند و ریاض در حال جداسازی آنها از یکدیگر است.

به اعتقاد این تحلیلگران، بی‌تردید با حمله دوشنبه شب و سه‌شنبه یمن به جبهه استراتژیک بندر نفتی «جازان» واقع در جنوب غرب عربستان با موشک‌های بالستیک، درگیری جدیدی در این جبهه آغاز شد.. پس از ۴۸ ساعت از خیانت مجدد سامانه موشکی پاتریوت آمریکا به سلطنت سلمان، نیروی هوایی یمن توانست به آسمان جازان نفوذ و پروازها در ریاض را فلج کنند. از سوی دیگر صدای چندین انفجار نیز از آنجا به گوش رسید.

ستاد ائتلاف سعودی از بیم اینکه بخواهد با این عملیات ترکیبی برخورد کند، بلافاصله این حمله را تشخیص داد و مدعی رهگیری آن شد. پس از گذشت دو روز؛ سیلی از تصاویر و ویدئوها در شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که با این روایت که پدافندهای سعودی توانسته‌اند حمله موشکی مذکور را رهگیری و خنثی کنند؛ در تضاد بود.

به اعتقاد این کارشناسان، در حال حاضر باور اینکه پدافندهای هوایی سعودی بتواند موشک‌های بالستیکی چون ذوالفقار را در سایه پیشرفت قابل ملاحظه توان موشکی ارتش و کمیته‌های مردمی یمن ،در آسمان جنوب عربستان رهگیری و منهدم کنند،دشوار است. زیرا موشک ذوالفقار برای رسیدن به ریاض از چندین سامانه پدافندی عبور کرده است.

«یحیی سریع» سخنگوی نیروهای مسلح یمن یک‌شنبه پیش (دهم اسفند) از حمله گسترده پهپادی و موشکی شنبه شب  به عمق خاک عربستان سعودی خبر دادو گفت که این عملیات با نام توازن الردع الخامسة با پهپاد و موشک بالستیک به طور مشترک انجام گرفت.

یحیی سریع در تشریح جزئیات این حملات افزود: «مواضع و اماکن حساس در ریاض پایتخت دشمن، با یک موشک بالستیک از نوع “ذوالفقار” و ۹ فروند پهپاد “صماد۳” هدف قرار گرفت. شش فروند پهپاد “قاصف k۲” نیز مواضع نظامی در مناطق “ابها” و “خمیس مشیط” را هدف قرار دادند که به فضل خدا با دقت به اهداف اصابت کرد.»

انتهای پیام/ص


ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.