پربازدیدترین اخبار سیاسی ۱۸ اسفند ایسنا

به گزارش سرویس اخبار تاریخ ما، اظهارات سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در نشست خبری با خبرنگاران در صدر اخبار پرمخاطب قرار گرفت.

سعید خطیب زاده  در پاسخ به سوالی در خصوص نامه وزیر خارجه آمریکا به رئیس جمهور افغانستان و پیشنهاد تشکیل سازوکاری در ارتباط با موضوع افغانستان با حضور ایران، آمریکا و چند کشور دیگر در قالب سازمان ملل و اینکه آیا قبل از انتشار این نامه به صورت مستقیم یا غیرمستقیم ایران در جریان این پیشنهاد آمریکا قرار گرفته است و اینکه برخی معقدند که ممکن است ایران موضوع افغانستان را تبدیل به برگ مذاکراتی برجامی با آمریکا کند، گفت: ما هیچ تماس مستقیم و غیرمستقیمی با آمریکا در مورد موضوعات برجامی و یا غیربرجامی نداشته و نداریم.

وی همچنین در واکنش به اظهارنظرهای برخی از افراد در عرصه سیاست خارجی گفت: همه باید اجازه دهند که سیاست خارجی کشور در مسیر حرفه‌ای خود حرکت کند. سیاست خارجی کشور نه موضوع بده بستان های احزاب و جریان های سیاسی است و نه موضوع جدال های خیابانی و کف خیابانی.  

دومین خبر پربازدید، ابراز امیدواری رئیس جمهور درباره غلبه بر ویروس کرونا در سال آینده بود.

حجت الاسلام حسن روحانی در جریان بهره برداری از ۲۷۲۱ طرح ملی گفت: سال آینده سال غلبه بر ویروس و رونق مشاغل خواهد بود. البته نه اول سال. اما به مرور واکسن خارجی وارد می شود و به بازار می آید و واکسن داخلی توزیع می شود.

دیگر اخبار مرتبط با کرونا را می توانید در لینک های زیر دنبال کنید.

***

معاون اول رییس تاکید کرد: اقدام ویژه ای که برای مقابله با فساد باید انجام داد تا این اتفاق رخ ندهد، این است که گلوگاه ها و امضاءهای طلایی فساد آور را شناسایی و برخورد کنیم.

اسحاق جهانگیری با تاکید بر اینکه عده ای تنها حرف مبارزه با فساد را با هدف بدنام کردن دیگران می زنند، تصریح کرد: باید لکه ننگ فساد را از دامن نظام جمهوری اسلامی ایران پاک کرد. در این زمینه از اقدامات رییس قوه قضاییه قدردانی می کنم.

این اظهارات معاون اول رییس جمهور در مراسم رونمایی از سامانه مدیریت جامع اراضی کشور هم مورد توجه مخاطبان بود.

خبر بعدی، ‌ توییت یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی درباره آزادسازی بخشی از دارایی ایران در کره جنوبی، عراق و عمان بود.

ابراهیم رضایی نماینده دشستان در مطلبی در صفحه توییتر خود نوشت: آزادسازی بخشی از دارایی ملت ایران در کره جنوبی، عراق و عمان اثبات راهبرد ⁧‫مقاومت‬⁩ ایرانیان و ثمره قانون ⁧‫اقدام راهبردی برای لغو تحریمها‬⁩ است. با التماس هیچ هم به ما نمی‌دهند.

در همین رابطه ایرج مسجدی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد با «عبدالامیر علاوی »وزیر دارایی عراق ملاقات کردند و نحوه دریافت مطالبات کشورمان از عراق مورد برسی قرار گرفت.‌

علاوی در این ملاقات اظهار کرد: مطالبات ایران از عراق در اولویت پرداخت های ما قرار دارد و  پیش بینی لازم در این زمینه انجام  شده است.

تاکید رییس سازمان بازرسی کل کشور بر پیگیری مطالبات رهبر انقلاب درباره گرانی بازار هم از پرمخاطب ها بود.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین حسن درویشیان در آیین معارفه معاون نظارت و بازرسی امور تولیدی سازمان، پیگیری بیانات و مطالبات رهبری درباره گرانی بازار را مأموریت و اولویت کاری معاونت نظارت و بازرسی امور تولیدی عنوان کرد و از معاون جدید این حوزه و بازرسی های امور «صمت» و «جهاد کشاورزی» خواست که این موضوع را با جدیت دنبال کند.

همچنین رئیس مجلس شورای اسلامی بر حل مشکلات اقتصادی مردم و مسئله گرانی تاکید کرد.

محمدباقر قالیباف با اشاره به اینکه همه مردم و مسئولان با هر سلیقه و گرایشی مدیون شهدا هستند، گفت: امروز کسانی می‌توانند بگویند که دلسوز نظام، انقلاب و مردم هستند که بتوانند گره از کار مردم باز کنند و این وظیفه همه مسئولان است؛ باید بتوانیم گرانی و مشکلات اقتصادی را حل کنیم و کارآمد باشیم.

گفت و گوی سرویس اخبار تاریخ ما با دبیر شورای عالی امنیت ملی درباره آسیب‌شناسی علل و عوامل ناکارآمدی دولت‌های پیشین و موانع کارآمدی دولت‌ها، پربازدیدترین خبر بامداد امروز بود.

علی شمخانی در بخشی از این گفت و گو درباره وابستگی دولتها به  درآمد نفتی گفت: کارآمد نشان دادن دولت با استفاده از دلارهای حاصل از فروش نفت خام بیشتر نمایش کارآمدی است و ارزش خاصی ندارد.

وی همچنین با اشاره به ضرورت برنامه ریزی در کشور به عارضه مهمی به عنوان” بحران توزیع” اشاره کردو افزود: واقعیت تلخی که ما از ابتدای تدوین اولین برنامه پنج ساله در پیش از انقلاب و در دهه پنجاه با آن روبرو بودیم و پس از انقلاب نیز حتی با تغییر رویکردها و اهداف عالی نظام ادامه پیدا کرد این است که نظام برنامه ریزی در سازمان های تخصصی ما “مرکز گرا” است. یعنی به میزان فاصله گرفتن از مرکز، بهره مندی از منابع کاهش می یابد و موجب “بحران توزیع” می شود.  

ارزیابی رئیس فراکسیون اهل سنت مجلس شورای اسلامی درباره فضای انتخابات ۱۴۰۰ هم مورد توجه مخاطبان قرار گرفت.

جلال محمود زاده گفت: این روزها در سکوت سیاسی قبل از انتخابات به سر می‌بریم. به نظرم خیلی‌ها منتظر اعلام نامزدهای شاخص مثل معاون اول رئیس جمهور یا رئیس دستگاه قضا و حتی محمد جواد ظریف، هستند. قضاوت شخصی من این است که اگر آقای رئیسی بیاید، قالیباف برنامه‌ای ندارد.

خبرهای مرتبط با انتخابات ۱۴۰۰ را هم می توانید در لینک های زیر بخوانید.

***

خبر بعدی، اظهارات یک کارشناس مسائل بین الملل مبنی بر احتمال احیای برجام طی هفته ها یا ماه های آتی بود.

رضا ذبیحی در خصوص آخرین گمانه زنی ها پیرامون وضعیت برجام گفت: پس از پیروزی بایدن امکان احیای برجام بوجود آمد، اما برخی تعلل ها از سوی طرف های غربی این احتمال را کمرنگ جلوه می داد، با این حال تحولات جدید نشان می دهد که پیش‌بینی ها در خصوص احتمال احیای قریب الوقوع برجام همچنان محتمل و ممکن است.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.