برگی دیگر از افتخارات دیار مجاهدت های خاموش ورق خورد
مراسم دهمین پاسداشت ادبیات جهاد و مقاومت امروز دوشنبه (۱۸ اسفندماه) در شهر سنندج، با حضور جمع محدودی از پیشکسوتان جهاد و مقاومت و فعالان حوزه ادبیات و هنر دفاع مقدس و مسئولان استانی، با رعایت دستورالعملهای بهداشتی در پردیس سینما بهمن سنندج در حال برگزاری است.
کتاب «عصرهای کریسکان»، خاطرات آقای امیر سعیدزاده (سعید سردشتی) از فعالیتهای دوران پیش از انقلاب و مجاهدتهای دفاع مقدس تا رنجهای اسارت در زندانهای کومله و دموکرات است که به قلم کیانوش گلزار راغب تدوین و توسط انتشارات سوره مهر منتشر شده است.
پیش از این دفتر حفظ و نشر آثار رهبر انقلاب اسلامی در همایشهای جداگانهای از کتابهای «نورالدین پسر ایران»، «پایی که جا ماند»، «لشکر خوبان»، «من زندهام»، «آن بیستوسه نفر»، «وقتی مهتاب گم شد، گلستان یازدهم، دختر شینا، آب هرگز نمیمیرد»، «فرنگیس»، «در کمین گل سرخ»، «مربعهای قرمز» تقدیر نموده و یادداشتها و تقریظهای رهبر معظم انقلاب اسلامی را منتشر کرده بود.
این مراسم هم اکنون بصورت زنده از سایت و صفحات پایگاه اطلاعرسانی KHAMENEI.IR در شبکههای اجتماعی و همچنین شبکه های مختلف سیما پخش می شود.
ایمان عطارزاده رییس حوزه ریاست دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری، در مراسم دهمین پاسداشت ادبیات جهاد مقاومت همراه با تقریظ رهبری که در سینما بهمن سنندج برگزار شد، اظهار کرد: امروز در این مراسم از کتاب عصرهای کریسکان و تقریظ مقام معظم رهبری بر این کتاب که خاطرات امیر سعیدزاده به قلم کیانوش گلزار راغب است رونمایی می شود.
وی افزود: این دهمین برنامه ای است که توسط دفتر حفظ و نشر آثار رهبر معظم انقلاب اسلامی به بهانه انتشار تقریظ رهبر انقلاب بر این کتاب ها برگزار می شود و تا پیش از این 9 برنامه پاسداشت جهاد مقاومت برگزار شده و از 55 تقریظ رهبری بر کتاب هایی با موضوع دفاع مقدس رونمایی و منتشر شده است.
عطارزاده، بیان کرد: امروز در استان فرهنگی کردستان و دیار مجاهدت های خاموش برگی دیگر از افتخارات مردم سلحشور کرد که نشان دهنده حماسه ماندگار آن ها در دفاع از ایران و مرزهای نظام است منتشر می شود.
رییس حوزه ریاست دفتر حفظ و نشر آثار مقام معظم رهبری، ادامه داد: کتاب کریسکان روایتی از دلداگی مردم کردستان است که وفادارانه پای جمهوری اسلامی و آرمان های نظام ایستادند و در برابر گروهک های ضد انقلاب تجزیه طلب و ارتش بعث صدام ایستادگی کردند و امروز ایران اسلامی و کردستان در آرامش و امنیت به برکت شهیدان گمنامی مانده که یادآن ها گرامی داشته می شود.
حجت الاسلام پورذهبی نماینده ولی فقیه در استان کردستان در ادامه این مراسم، در رابطه با نظر و فرمایش رهبر معظم در خصوص ویژگی های شناخته شده منطقه کردی اظهار کرد: لفظ منطقه کردی یک لفظ تاسیس توسط خود مقام رهبری است که شامل استان کردستان، بخشی از آذربایجان غربی و بخشی از استان کرمانشاه است، لذا رهبری می فرمایند این منطقه دارای ویژگی های خاص و شناخته شده ای است.
وی با اشاره به تازه ترین بیانات مقام معظم رهبری در رابطه با ویژگی های شناخته شده لفظ منطقه کردی افزود: به گفته مقام معظم رهبری اولین نکته از ویژگی های شناخته شده این منطقه، حق بزرگ مردم شریف کردی در پشتیبانی از نیروهای مجاهد است که در اصطلاح مردم شریف کردستان به بحث مجاهدین انصار تعبیر می شود، از نیروهای مجاهد که هم شامل مجاهدین منطقه کردی است و هم مهاجرین که در عملیات های زیادی ایثار گری کردند.
نماینده ولی فقیه در استان کردستان عنوان کرد: دومین نکته؛ همکاری مردم منطقه کردی در جنگ تحمیلی و در مبارزه با ضد انقلاب فراموش نشدنی است و تقدیم 5400 شهید از این منطقه نشان از تلاش مردم در برابر دشمن است.
وی ادامه داد: ایمان راسخ مردم کردی به اسلام، سومین ویژگی شناخته شده منطقه کردی از زبان مقام رهبری است؛ مردم شریف کردستان با نجابت تمام همواره متدین به دین اسلام بوده اند و نکته چهارم اینکه ارادت آنان به اهل بیت پیامبر اسلام (ص) جزء لاینفک اعتقادات این منطقه است.
حجت الاسلام پورذهبی، وفاداری مردم منطقه کردی به نظام جمهوری اسلامی را پنجمین نکته از ویژگی های شناخته شده مردم کردستان از زبان رهبر معظم انقلاب ذکر کرد.
حاج ماموستا رستمی امام جمعه سنندج و نماینده مردم در مجلس خبرگان رهبری، در ادامه این مراسم اظهار کرد: همه رنج و محنت و مشقت شهدای کردستان، همچنان که در ایران اسلامی هجرت ها را دیدیم برای دفاع از نوامیس و مملکت صورت گرفته است.
وی با اشاره به اهمیت پاسداشت شهدا افزود: از صدر اسلام تا کنون، شهدای ترقی و تعالی با خون خود درخت امنیت و آسایش را کاشتند، بر همین اساس خداوند کریم به پیامبر اسلام دستور می دهد که باید روزهای مهم را یادآوری کنید، روزهایی که جهاد در راه خدا هستند، و کسانی که ترک خانه و منزل کردند برای ترقی و تعالی دین، روزهای مبارکی است.
امام جمعه مردم سنندج ادامه داد: امروز بیش از هر زمان دیگری یاد شهدای شرف و عزت کردستان که جانانه در راه مملکت 10 هزار شهید و جانباز تقدیم کردند و امام شهدا کسی که کشتی انقلاب را از ساحل تلاطم ها به ساحل آرامش و پیروزی رساند را گرامی می داریم و برای رهبر مقتدر انقلاب آرزوی طول عمر با عزت داریم که نگذاشت دست نا پاک به این کشور برسد.
وی افزود: ما امروز مدیون پدران و مادرانی هستیم که با صبر و مقاومت بچه های خود را از یر قرآن کریم برای دفاع از این سرزمین رد کردند.
ماموستا رستمی، با اشاره به اینکه شهدا آمدند و جهاد کردند بیان کرد: 8 سال دفاع، استقامت، شجاعت، ایثار، تلاش و دفاع از کرامت و وطن در برابر همه قدرت های بیگانه اعجاز است، دفاعی که بدون وسیله مدرن نه تنها با مسایل جنگی بلکه با تمام مسایلی که به امنیت ضربه می زند، صورت گرفت و برای حفظ مملکت آمدند.
به گفته وی، انقلاب ما نوپا و بدون پشتوانه بود، اما فقط اتحاد، وحدت، انسجام و ایمان مردم موجب شد خاک پاک کشور و امنیت به دست آمده به دست دشمن نرسد.
وی عنوان کرد: اگر رهبر و فرماندهان با تدبیر نظام نبودند ستون انقلاب پا بر جا نمی ماند اما در کنار این موارد، استقامت مردم در برابر همه توطئه ها موجب پایداری نظام شده است.
امام جمعه سنندج، با تاکید بر اینکه مقاومت و ایستادگی مردم کردستان از مرزهای نظام در طول انقلاب بی نظیر و ستودنی است خاطرنشان کرد: زمانی که عراقی ها می خواستند میله های بین مرزهای ایران و عراق را نصب کنند عده ای از علما را دعوت کردند، گفتند که شما درباره این مرز چه می دانید؟ یکی از ریش سفیدان جواب داد یک وجب از خاک ضمیمه خاک عراق شده است و ما نباید اجازه دهیم این اتفاق بیافتد؛ این معنی واقعی ایستادگی و دفاع است.
در ادامه این مراسم تقریظ حضرت آیتالله خامنهای بر کتاب «عصرهای کریسکان» منتشر شد.
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، متن تقریظ رهبر انقلاب اسلامی بر این کتاب به شرح زیر است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
ـ بسیار جذّاب تهیّه شده است؛ هم خود سرگذشت این جوان آزادهی کُرد جذّاب است و هم نوع نگارش صریح و کوتاه و بیحاشیهی کتاب. با اینکه نیروهای مبارز کُردِ طرفدار جمهوری اسلامی را از نزدیک دیده و شناختهام، آنچه از فداکاریهای آنان در این کتاب آمده، برایم کاملاً جدید و اعجابآور است. نقش مادر و همسر هم حقّاً برجسته است. دلاوری و شجاعتِ راوی و خانوادهاش ممتاز است و نیز برخی عناصر دیگر کُردی که از آنان نام برده شده است. در کنار این درخشندگیها، رفتار قساوتآمیز و شریرانهی کسان دیگری که بدروغ از زبان مردم شریف کُرد سخن میگفتند نیز بخوبی تشریح شده است. کتاب جامعی است؛ تاریخ، شرح حال، شناخت قوم کُرد، شناخت حوادث تلخ و شیرین منطقهی کردی در اوایل انقلاب …
در آذر ۹۹ مطالعه شد.
کتاب «عصرهای کریسکان»، خاطرات آقای امیر سعیدزاده (سعید سردشتی) از فعالیتهای دوران پیش از انقلاب و مجاهدتهای دفاع مقدس تا رنجهای اسارت در زندانهای کومله و دموکرات است که به قلم کیانوش گلزار راغب تدوین و توسط انتشارات سوره مهر منتشر شده است.
پایان خبر / تاریخ ما