استانهای زاگرس نشین عقبافتادگی مفرطی دارند
محسن رضایی در جلسه بررسی ایجاد منطقه ویژه اقتصادی خرمآباد که ۱۷ اسفندماه برگزار شد، اظهار کرد: ما امروز در کشور به دنبال تدوین سیاستهای کلی برنامه هفتم نظام هستیم و یکی از دلایل سفر من به استان لرستان این است که دیگر نمیخواهیم در اتاقهای در بسته در تهران بفهمیم مشکل چیست و نمیخواهیم صرفاً با آمار و گزارشهایی که باواسطهها تهیه میشود سیاستهای کلی را تدوین کنیم.
وی با اشاره به بیتوجهی عمیق به لرستان، تصریح کرد: از دیروز که وارد لرستان شدهام مسائل زیادی را شنیدهام که باید برای آن فکری کرد زیرا استان حقیقتاً مورد یک بیتوجهی عمیق قرار گرفته است.
رضایی خاطرنشان کرد: البته این به آن معنا نیست که دولتمردان سطح عالی نخواستهاند کاری انجام دهند. بلکه وضعیت اداری، بودجهبندی و برنامهریزی در کشور بهگونهای است که اول به تهران و بعد به چندین استان و سپس به سایر استانها توجه میشود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: استانهای زاگرس نشین عقبافتادگی مفرطی دارند که به دنبال یک فکر اساسی برای آنها هستیم.
وی در خصوص ایجاد منطقه ویژه اقتصادی در خرمآباد، بیان کرد: موضوعات مطرحشده در این جلسه در شورای برنامهریزی جمعبندی و برای استفاده در سیاستهای کلی برنامه هفتم به مرکز ارسال شود.
رضایی ادامه داد: در پیشرفت استان لرستان دو نوع فرصت باید در نظر گرفته شود یکی فرصتهای ملی و دیگری فرصتهای محلی و بومی است.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: لرستان از نظر موقعیت جغرافیایی و پدافند غیرعامل میتواند یک بارانداز مناسب برای بندرها جنوب باشد که این یک فرصت ملی مناسب برای استان است.
رضایی با بیان اینکه در لرستان تنها نمیتوان از فرصتهای ملی بهره جست بر لزوم استفاده از فرصتهای بومی نظیر توسعه دامپروری و کشاورزی، تولید گیاهان دارویی و … تأکید کرد.
وی تصریح کرد: اساس ارزشآفرینی فرصتها هستند زیرا ارزشآفرینی و تولید ثروت از فرصت شروع میشود و باید فرصتهای منطقهای لرستان کشف شود.
رضایی با اشاره به لزوم هدفمند بودن صنعت در کشور خاطرنشان کرد: متأسفانه صنعت در کشور هدفمند نیست بهعنوان مثال کشاورزی ما باید با صنعت آمیخته باشد و لازم است صنعت کشاورزی را جزئی از کشاورزی محسوب کرد تا زنجیره ارزش آن بهطور کامل دیده شود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: لزوم تدوین یک برنامه مشخص و هدفمند در جهت توسعه و سرمایهگذاری پایدار در جهت رفع فقر ضروری بوده و لازم است صنایع متناسب با زندگی مردم و فرصتهای بومی و ملی طراحی شده تا با توجه به آماده بودن زیرساختها و با هدف افزایش تولید و گسترش میزان صادرات اقدام شود.
وی افزود: در تصویب این طرح نهایت تلاش خود را انجام داده تا این هدیه را برای مردم استان لرستان داشته باشیم.
پایان خبر / تاریخ ما