پربازدیدترین اخبار سیاسی دوم اسفند ایسنا

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، اعتراف وزیر امورخارجه آمریکا به شکست سیاست فشار حداکثری آمریکا علیه ایران در صدر اخبار پرمخاطب قرار گرفت.

آنتونی بلینکن با بیان اینکه سیاست فشار حداکثری علیه ایران شکست خورده است، بار دیگر گفت که اگر تهران به اجرای کامل تعهداتش به برجام بازگردد، واشنگتن نیز همان کار را خواهد کرد.

وی خاطر نشان کرد: سپس آمریکا با سایر کشورها برای مواجهه با دیگر مسائل مرتبط با ایران، شامل نفوذ این کشور در منطقه و موشک های بالستیک آن همکاری خواهد کرد.

تحلیل یک کارشناس ارشد مسائل بین الملل درباره اقدامات اخیر آمریکا در برابر ایران و برجام هم از دیگر اخبار پربازدید بود.

 رضا نصری با بیان این که سه اقدام اخیر آمریکا در برابر ایران و برجام را صرفا نمادین نمی‌دانم، گفت: پذیرش دعوت اروپا از سوی آمریکا به انجام گفت‌وگوهای برجامی با ایران می‌تواند سرآغاز یک فرایند جدید برای احیای توافق هسته‌ای باشد.

تاکید نماینده ایران در سازمان ملل بر ضرورت راستی آزمایی لغو تحریم ها از سوی آمریکا هم از اخبار مورد توجه مخاطبان بود.

مجید تخت روانچی گفت: در ارتباط با لغو تحریم‌هایی که باید آمریکایی‌ها انجام بدهند، ما باید به‌عنوان کشور ذی‌نفع راستی‌آزمایی کنیم؛ یعنی اگر آمریکایی‌ها می‌گویند ما تحریم نفت یا پتروشیمی ایران را برداشتیم، ما نمی‌توانیم فقط به امضای یک نامه یا اعلام موضع رضایت بدهیم.

در همین رابطه محمد مرندی، کارشناس مسایل بین الملل گفت: از آنجایی که سیاست ها و رفتار ترامپ احمقانه بوده است تصور بر این است که هر کس جای او بیاید خوب است اما معتقدم بایدن بنا ندارد برجام را اجرا کند.

یک کارشناس مسایل بین الملل گفت: نباید ترس از طرف های غربی و اقدامات بین المللی موجب شود که از فعالیت های صلح آمیز هسته ای خود بازبمانیم.

فواد ایزدی در گفت‌وگو با خبرگزاری تاریخ ما با اشاره به آمادگی ایران برای قطع همکاری داوطلبانه در اجرای پروتکل الحاقی اظهار کرد: این اقدام ایران در چارچوب کاهش تعهدات برجامی و ذیل این توافق انجام می شود. اگر طرف مقابل به تعهداتش عمل نکند ایران حق دارد تعهدات خود را کاهش دهد. ایران عضو معاهده ان پی تی است و باید ذیل این معاهده همکاری کند اما پروتکل الحاقی سند دیگری است که لزوما الزامی به اجرای آن نیست و ایران داوطلبانه در چارچوب برجام اجرای آن را پذیرفت.

دیگر اخبار مرتبط را می توانید در لینک های زیر دنبال کنید.

***

هشدار رییس جمهور برای پیشگیری از دور چهارم کرونا از دیگر اخبار پربازدید بود.

حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی با اشاره به پشت سرگذاشته شدن موج اول، دوم و سوم کرونا گفت: موج سوم موج سختی بود ولی به هر حال عبور کردیم و همه تلاش ما این است که وارد موج چهارم نشویم و امیدوارم موفق شویم تا اینکه در شب عید مردم راحت باشند و بتوانند به زندگی خودشان بپردازند.

وی یادآور شد: ما در مجموع یک سال به یک کلمه رسیدیم و آن این است که برای مقابله با این بیماری باید سبک زندگی تغییر کند. مردم باید بدانند شرایط امروز ما شرایط عادی و معمولی نیست. برای خرید، بازار، مسافرت، آموزش، رفتن به سینما، مراکز مذهبی، مسافرت خارج از کشور، شرایط ما غیر معمول است و در این شرایط ما باید سبک زندگی‌مان را تغییر دهیم.

خبرهای دیگر درباره کرونا را در لینک های زیر بخوانید.

***

خبر بعدی،‌ تاکید دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران بر پایان دادن به بازداشت شهروندان ایرانی از سوی سه کشور اروپایی بود.

علی باقری‌کنی از سه کشور اروپایی عضو برجام خواست به “بازداشت خودسرانه” شهروندان ایرانی به اتهام “اقدام قانونی” آنها در نادیده گرفتن “تحریم‌های غیرقانونی” آمریکا پایان دهند.

با اتمام جلسات کمیسیون تلفیق در روز جمعه، گزارش کمیسیون تلفیق در مورد اصلاحات بودجه سال ۱۴۰۰ دولت، از ساعات اولیه بامداد امروز(شنبه) در سامانه قانونگذاری بارگذاری شد و کمیسیون‌ها و نمایندگان می‌توانند در موارد مشخص شده در سامانه، نسبت به ثبت پیشنهاد اقدام کنند.

این خبر هم مورد توجه مخاطبان قرار گرفت.

اعلام مخالفت الیاس نادران با کلیات طرح شفافیت آرا نمایندگان، پربازدیدترین خبر بامداد امروز بود.

این نماینده اصولگرای تهران در مجلس می‌گوید: در مورد شفافیت رأی باید منصفانه، متوازن و متعادل برخورد کرد. نباید از ترس افراط، به تفریط بیفتیم و از آن طرف بام به پایین پرت شویم. ما این نگرانی را داریم که افشا نشدن آرای نمایندگان باعث شود رأی واقعی خود را ندهند یا تحت تأثیر جریان خاصی قرار گیرند یا بدهکار مدیر اجرایی شوند ولی علنی کردن رای هم عوارض خود را دارد. عیب دیگر طرح این بود که بیش از حد بزرگ شده بود.

تشریح دلایل ناکارآمدی دولت ها توسط سردار حسین دهقان هم از خبرهای مورد توجه مخاطبان بود.

مشاور مقام معظم رهبری در حوزه صنایع دفاعی با بیان اینکه دولت ها تنها نهاد تصمیم گیر در کشور نیستند، گفت: دولت ها نباید انتظار داشته باشند از فرش قرمز رد شوند، بالای تخت بنشینند وهمه مطیع و پیرو آنها باشند. در چنین حالتی دیگرنیازی به دولت نیست؛ چراکه چنین دولتی به جای حل مشکلات کشور به دنبال آقایی بر مردم است.

وی با بیان اینکه دولت کارآمد به وعده های خود به مردم متعهد است و زمانی که از عهده مسئولیتی برنیاید به هیچ عنوان وقت مردم را تلف نمی کند، افزود: اگر دولت در درک وضعیت کشور از مردم یک گام جلوتر نباشد، از جامعه عقب می ماند و به دولتی بی خاصیت و منفعل تبدیل می شود.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.