سرلشکر صفوی: بدعاقبتی بعضی از سیاسیون به خاطر جدا شدن از صراط ولایت فقیه است
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، سرلشکر پاسدار سید یحیی صفوی دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا در پیش نشست «دومین همایش بین المللی گام دوم انقلاب، مکتب شهید سلیمانی، الگوی تربیت مدیران جهادی تمدن ساز»، با بیان اینکه «مکتب فکری چشم اندازی فلسفی، جنبشی، اجتماعی، فرهنگی و هنری است»، اظهار کرد: مکتب، مجموعهای از اعتقادات محکم و اخلاق و رفتارهای مرتبط برخاسته از باورهای قلبی و عملکرد منبعث از اندیشه و تفکر انسان است؛ به گونهای که از او شخصیت جامع و الگو ارائه دهد. مکتب، مجموعه جهان بینی و ایدئولوژی و رفتارهای متفاوت اما همسو است که نیازهای فکری و عملی را برای رسیدن به رشد و کمال انسان روشن میسازد.
وی با ارائه تعریفی از مکتب شهید سلیمانی افزود: مکتب سلیمانی یعنی مکتب اسلام ناب محمدی(ص) که در عصر حاضر مصداق این مکتب، رهبری و ایدئولوژی و پرچمداری این مکتب را حضرت امام خمینی(ره) و هم اکنون حضرت امام خامنهای عهده دار هستند. مهمترین کارکرد و عمکرد این مکتب تربیت و ساختن ملت جوانی است که توانستند تحت تأثیر این ایدئولوژی و مکتب چهار رخداد راهبردی را در ۴۲ سال گذشته رقم بزنند.
مشاور عالی فرماندهی کل قوا در برشماری چهار رخداد راهبردی ۴۲ سال گذشته خاطرنشان کرد: پیروزی انقلاب کبیر اسلامی در ایران، پیروزی در دفاع مقدس، تثبیت و اقتدار نظام جمهوری اسلامی و نظام مردمسالاری دینی و شکل گیری و تشکیل جبهه مقاومت ضدصهیونیستی و ضداستکباری چهار رخداد راهبردی بود که توسط تربیت شدگان مکتب اسلام ناب محمدی (ص) رقم خورد.
سرلشکر صفوی افزود: شهید سلیمانی تربیت شده مکتب اسلام ناب محمدی(ص) است و این سه رکن اساسی در اندیشه و تفکر و اخلاق و رفتارهای اجتماعی و جهادی و مدیریت و فرماندهیاش، اساس کار و رفتار او بود.
وی با بیان اینکه «شهید سلیمانی یک فرد انقلابی بود که در مکتب سپاه پاسداران و دفاع مقدس آموزش دید» تاکید کرد: او پاسدار واقعی اسلام و امام حسین(ع) و سرباز امام زمان(عج) بود. او نشان داد در چارچوب مکتب اسلام و رهبری امامین انقلاب فکر و عمل میکند و عملیاتهای جهادی و انقلابیاش را در سطح راهبردی و در منطقه غرب آسیا و تحت تاثیر این مکتب آسمانی اجرا کرد.
رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید قاسم سلیمانی در تشریح ۷ مؤلفه و اصول حاکم بر مکتب شهید سلیمانی گفت: اعتقاد کامل به معاد و قران و مکتب اسلام و حقانیت مکتب اسلام و شیعه اثنی عشری، عشق به خدا و خلق خدا خصوصاً مستضعفان که تحت سلطه مستکبران هستند از مؤلفههای مکتب سلیمانی محسوب میشود.
سرلشکر صفوی افزود: اعتقاد به جهاد فی سبیل الله بصورت مستمر تا آشکارشدن غلبه اسلام بر کفر و شرک جهانی، اعتماد و اتکال به نصرت الهی در همه شرایط زندگی و عملیاتهای دفاع مقدس از دیگر مؤلفههاست.
وی تصریح کرد: همان طور که در عملیاتهای دفاع مقدس، در کنار تدبیر و طرح ریزی عملیاتها، در نهایت به نصرت الهی اعتماد و توسلات ائمه اطهار(ع) ایمان کامل داشتیم، این بزرگوار هم در طول ٢٢ سال فرماندهی نیروی قدس و مبارزه بی امان با صهیونیستها، آمریکاییها و داعشیها علاوه بر خردمندی و تدبیر و شجاعت، اعتمادش به نصرت الهی کامل بود.
دستیار فرماندهی کل قوا در توصیف سایر مؤلفهها و اصول حاکم بر مکتب شهید سلیمانی خاطرنشان کرد: اصول حاکم بر مکتب سلیمانی دشمن شناسی و اقدام به موقع علیه دشمنان، التزام عملی و قلبی به تدابیر رهبری است. در مکتب سلیمانی، مردمداری و مردمیاری و خدمت به عموم انسانها از هر ملت و آئینی حتی انسانهای غیر مذهبی دارای یک اصل است، این جزو مکتب سلیمانی و اسلام ناب است.
وی در ادامه به اصول حاکم بر فرماندهی و مدیریت راهبردی مکتب سلیمانی پرداخت و ادامه داد: شناخت عمیق آمریکاییها و صهیونیستها و راهبردهای آنان در منطقه و وابستگان ضعیف آنها در برخی از کشورهای عربی، شناخت راهبرد آنها برای منطقه و اسلام، شناخت ظرفیتهای مردمی و خلق قدرت از این ظرفیتها در فرماندهی و مدیریت شهید سلیمانی برجسته بود.
سرلشکرصفوی با اشاره به قابلیتهای سردار سلیمانی در ظرفیت سازی جبهه بین الملل مقاومت اسلامی تأکید کرد: فرماندهی و مدیریت و ساماندهی نیروهای مردمی کشورهای مختلف در جبهه مقاومت، از جمله حیدریون و زینبیون و فاطمیون هنر بالایی بود که توسط شهید سلیمانی به انجام شد. شهید سلیمانی جبهه مقاومت را بازتعریف کرد، در مکتب سلیمانی جبهه مقاومت از شرق مدیترانه تا غرب آسیا تا جنوب امریکا گسترده است.
وی قدرت فرماندهی همزمان شهید سلیمانی در سطوح تاکتیکی، عملیاتی و راهبردی را از ویژگی های منحصر بفرد شهید سلیمانی دانست که سایر فرماندهان کمتر از آن برخورداند و افزود: چنین فرماندهانی کمتر داریم که هم تاکتیک بکارگیری انواع سلاحها در انواع صحنههای عملیاتی را بشناسد، بداند با موشک کورنت چگونه عملیات کند، چگونه در سطح عملیاتی چندین هزار نیروی عملیاتی را در کنار ارتشهای کلاسیک وارد عملیات کند و راهبرد شکست آمریکا و رژیم صهیونیستی و برخی از کشورهای عربی را تشخیص دهد و در سطح راهبردی بتواند با روسای جمهور روسیه، ترکیه، عراق و افغانستان بهعنوان یک دیپلمات ورزیده مذاکره کند. این ناشی از عملکرد ایشان در سطح راهبردی است.
رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید قاسم سلیمانی با بیان اینکه «سختیهای دوره کودکی و نوجوانی شهید سلیمانی که در کتاب خودنوشتش چاپ شده است و تجربه و مصیبتهای دوران دفاع مقدس از او شخصیتی بردبار، صبور و مقاوم در برابر شدائد ساخته بود»، تصریح کرد: فشارهای زیادی بر جسم و جان این انسان مطلوب الهی و بنده صالح خدا وارد شده بود؛ او زمان را از دست نمیداد حتی وقتی در ماشین بود یا قرآن میخواند یا فکر میکرد یا مینوشت. از نظر ویژگیهای اخلاقی او یک پاسدار انقلابی با روحیه جهادی و جسارت مقابله با دشمن بود.
سرلشکر صفوی با تأکید بر اینکه جنگیدن با دشمن جسارت و شجاعت و نترسیدن از مرگ میخواهد، افزود: آنهایی که در دفاع مقدس به میدان آمدند، انسانهای شجاع بودند؛ ترسوها هیچگاه به جنگ نیامدند و به مدافعان حرم نپیوستند.
وی خاطرنشان کرد: حاج قاسم از سیم خاردار نفسش عبور کرده بود؛ این اقدام در حرف آسان است، اما در عمل مشکل است. او آرامش و اعتماد به نفس بالایی داشت. متوکل بر خدا و متوسل بر امامان بود و عقلانیت و دوراندیشی را همراه با اعتقادات قلبیاش در عملیاتها شرکت میداد.
عضو هیئت علمی دانشگاه جامع امام حسین(ع) افزود: حاج قاسم اهل تحزب و نگرش حزبی نبود، خط امام و ولایت خط سیاسی و خط قرمز او بود؛ هر کسی با امام و رهبری بود قاسم به او نزدیک بود هر که از امام و رهبری دور میشد، قاسم هم از او فاصله میگرفت؛ خط قرمزش انقلاب و رهبری بود.
سرلشکر صفوی ادامه داد: او سوء ظن و بدبینی به کسی نداشت، بدقول و جاه طلب نبود، به شدت تحت تاثیر اخلاق و رفتار و تدابیر رهبری بود و در این که ٢٢ سال که فرماندهی نیروی قدس را عهده دار بود، به صورت مستمر خدمت آقا میرسید و عمق بینش راهبردی حضرت آقا نسبت به آمریکا و صهیونیستها در رشد حاج قاسم بسیار موثر بود. او از صمیم قلب اعتقاد کامل به فلسفه ولایت فقیه که فلسفه حکومت در دوران غیبت است و به شخص امام و رهبری ایمان داشت. بدعاقبتی بعضی از سیاسیون بخاطر جدا شدن از این صراط است.
وی در ادامه با بیان ویژگیهای فرماندهی و مدیریت در مکتب سلیمانی، اظهار کرد: مدیریت راهبردی در مکتب سلیمانی یعنی تبدیل تهدیدات به فرصتها؛ او تهدید داعش را تبدیل به فرصت کرد و در عراق بیش از ٢٢ تیپ مردمی را در کنار ارتش عراق ساماندهی نمود و در سوریه بیش از ٦٠ یا ٧٠ هزار نیروی مردمی و کشورهای دیگر را سامان داد؛ این تبدیل تهدید به فرصت و ایجاد زیرساختی ماندگار برای امنیت و استقلال ملتهاست.
فرمانده پیشین سپاه همچنین با بیان اینکه «مقام معظم رهبری فرمانده دفاع از بلاد مسلمین هستند»خاطر نشان کرد: در مکتب سلیمانی از ظرفیتهای عظیم ملتهای اسلامی در سوریه و عراق و یمن و لبنان خوب استفاده شد؛ البته تدابیر مقام معظم رهبری و سیاستهای کلان شورایعالی امنیت ملی بالای سر سردار سلیمانی بود، اما او آن سیاستها را در صحنه میدان به بهترین شکل عملی میکرد.
سرلشکر صفوی افزود: داعشیها و آمریکاییها میخواستند بعد از سوریه و عراق، برای ایران ایجاد ناامنی کنند؛ آن فرماندهای که تدابیر حضرت آقا و سیاستهای کلان نظام را تبدیل به پیروزی روی زمین میکرد، شخص قاسم سلیمانی و فرماندهان تابع حاج قاسم بودند.
وی با اشاره به قدرت مدیریت و فرماندهی سردار سلیمانی، تصریح کرد: مدیریت و فرماندهی او در هماهنگی نیروهای داوطلب مردمی و انقلابی با ارتشهای کلاسیک عراقی و سوریه بسیار کار مهم و سختی است، اما حاج قاسم قابلیت انعطاف داشت. او سرداری خردمند اهل تدبیر در صحنه مقاومت اسلامی منطقه علیه دشمن بود.
رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس شهید سلیمانی تأکید کرد: اعتقاد دارم همان گونه که خون شهدای دفاع مقدس راه کربلا را باز کرد، خون شهدای مدافع حرم و شهید سلیمانی و مجاهدان جبهه مقاومت راه قدس را باز خواهد کرد و این آرزوی دست یافتنی است که در دوران حیات ما محقق خواهد شد.
سرلشکر صفوی ادامه داد: مکتب سلیمانی عامل شکست سیاسی نظامی آمریکاییها در اشغال افغانستان و عراق برای تشکیل هژمونی قدرت آمریکا بعد از ١١ سپتامبر و عامل شکست این کشور در شکل گیری خاورمیانه جدید بود. عامل شکست صهیونیستها درجنگ ٣٣ روزه و قبل و بعد از آن در صحنههای عملیاتی جنوب لبنان نیز مکتب سلیمانی بود و صهیونیستها امروز در ایجاد امنیت در سرزمینهای اشغالی هم ناتوان هستند. صهیونیستها بارها برای تصرف نوار غزه حمله کردند، اما شکست خوردند.
وی در جمع بندی سخنان خود خاطرنشان کرد:حاج قاسم سلیمانی تک چهره قهرمان ملی ایران و قهرمان امت اسلامی است که میتواند الگوی قدرت نرم افزاری مدیریت و فرماندهی جهاد مومنانه و شجاعانه همراه با تدبیر و دانش نظامی و اخلاق انسانی و اسلامی باشد. مکتب سلیمانی برای نسلهای امروز و فردای ایران و جبهه مقاومت از شمال آفریقا تا غرب آسیا و از کرانههای اقیانوس اطلس و اقیانوس هند و اقیانوس آرام، برای مجاهدان و جوانان مبارز ٢ میلیارد مسلمان در جهت شکست راهبردی رژیم تروریستی آمریکا و صهیونیسم بینالملل، الگو و چراغ راهنماست.
دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا با اشاره به آیه شریفه «کتب الله لاغلبن انا و رسلی» تصریح کرد: کمترین تأثیر خون شهید سلیمانی، شهید ابومهدی المهندس و شهید فخری زاده و مدافعان حرم اخراج آمریکا از غرب آسیا و آزادی قدس شریف خواهد بود که به حول قوه الهی و با پیاده سازی مکتب سلیمانی به دست جوانان مجاهد جبهه مقاومت در زمان حیات ما تحقق پیدا خواهد کرد.
دومین همایش بین المللی گام دوم انقلاب، مکتب شهید سلیمانی، الگوی تربیت مدیران جهادی تمدن ساز به صورت حضوری و مجازی در تاریخ ۱۴ و ۱۵ بهمن ماه ۱۳۹۹ برگزار می شود و علاقمندان جهت ثبت نام و حضور در همایش میتوانند به پایگاه اینترنتی mgt.ihu.ac.ir مراجعه نمایند.
پایان خبر / تاریخ ما