اگر میخواهیم مورد اعتماد ملت باشیم باید خود را در معرض نقد مردم بگذاریم
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، آذر منصوری در افتتاحیه ششمین کنگره سراسری حزب اتحاد ملت ایران اسلامی اظهار کرد: این کنگره را در شرایطی متفاوت با کنگرههای پیشین برگزار میکنیم، از سویی مواجهه جامعه با بیماری مهلک و عالمگیر کرونا ما را ملزم کرده است که به صورت مجازی و دور از هم در کنار هم باشیم و از سوی دیگر از حضور مؤثر دبیرکل توانمند، دوراندیش و سختکوش حزب جناب آقای دکتر شکوریراد هم به سبب ابتلا به بیماری و ضرورتهای درمانی محروم شدهایم.
قائم مقام دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی ادامه داد: او مدام در اندیشه ایران، اصلاحات و حزب بوده است و برای همه ما حتی از بیمارستان راه مینماید و راه میگشاید. ما هم پایبند و پیگیر دغدغههای اوییم و خود را موظف به تلاش مستمر در راه کاستن از نگرانیهای ملت و دلسوزان میهن دانسته و میدانیم. یقین دارم که لطف خداوند مهربان، دعای خالصانه انبوه کسانی که در دور و نزدیک شاهد خدمت بینشان، صمیمیت بیچشمداشت و شجاعت بیپایان او بودهاند و تلاش بیوقفه پزشکان و کادر درمان، ما را به زودی از حضور مجددش در حزب بهره مند خواهد گرداند ان شاءالله.
وی سپس گفت: اکنون ببینم جامعه و کشور در این مقیاس از نظر سیاسی، اجتماعی و اقتصادی در کدام نقطه قرار دارد؟ صاحبنظران و فعالان حوزه سیاست نگران شکافها و گسستهای سیاسی، کم شدن نقش و سهم مردم در حکمروایی و تهدیدهای بینالمللیاند. جامعهشناسان و آینده پژوهان نگران روندهای تضعیف همبستگی اجتماعی، تنزل سرمایه اجتماعی، تغییر نظام ترجیحات ارزشی و تزلزل هنجارهای اخلاقی و قانونی و به تعبیر روشنتر بیافقی و نگرانی جامعه از آیندهاند.
منصوری ادامه داد: اقتصاددانان نگران دشورای معیشت مردم به ویژه طبقات و گروههای اجتماعی نابرخوردار، کاهش قدرت تولید ثروت و رفاه ملی، رشد فقر و نابرابری، حاشیهنشینی، بیکاری، بیثباتی شغلی، فساد فراگیر و بروز ابعاد مختلف تحریم ظالمانه بر زندگی عموم شهروندان و اقتصاد ملی هستند.
وی تصریح کرد: به این اعتبار ما هم نگرانیم. ما نگران جمهوریت نظام برآمده از انقلاب اسلامی ۵۷ و تقویت شده در اصلاحات سال ۷۶ هستیم. سلب اختیار عملی از نهادهای انتخابی در دهههای اخیر و جلوگیری از شکلگیری و اثربخشی رأی مردم در انتخابات دولت و مجلس اکنون رویه غالب در اداره کشور شده است. ما نگران ویژهگزینی به جای شایستهگزینی به شیوههای مختلف و تحت عنوان نظارت استصوابی هستیم. شیوه ای که ناکارآمدی آشکار خود را در اداره کشور و افزایش تبعیض و فساد و نارضایتی همه جانبه نشان داده است. ما نگران تداوم تقویت رویکردهای امنیتی و نیز دخالت نهادهای امنیتی و قدرت نظامی در سیاست، فرهنگ، اقتصاد، امور قضایی و نیز در انتخابات هستیم.
وی خطاب به اصلاح طلبان گفت: اصلاح طلبی دوم خردادی رو به گذشته داشت و امروز تحول گفتمانی اصلاح طلبان باید رو به آینده داشته باشد. این بدان معنا نیست که آرمان های اصیل انقلاب اسلامی یعنی استقلال، آزادی، جمهوریت و اسلامیت، حق حاکمیت ملی، عدالتخواهی و توسعه و پیشرفت از فهرست آرمانها و مطالبات ملت ایران کنار گذاشته شده است. طبیعی است که ماحصل کارنامه چهل و دو ساله انقلاب و گذار نسلی و عصری و تحولات بشری و علمی همه و همه دست به دست هم داده است تا فهم جامعه را از آن مفاهیم آرمانی متحول کند و اصلاح طلبان ناگزیرند که فهمی نوین و رو به آینده از آرمان های بلند انقلاب اسلامی را که پوشش دهنده خواست و مطالبه ملت بزرگ ایران است چارچوب بندی و ارائه نمایند. توقف و سکون در گفتمان گذشته سرنوشتی جز عبور ملت از آن نخواهد داشت.
این فعال سیاسی اصلاح طلب گفت: بر این اساس به همه کنشگران اصلاح طلب و در مرتبت نخست خویشتن خویش یادآور می شویم که بی آنکه دچار تعصب و جزم و جمود و خودشیفتگی شویم باید فهم و درکمان را نسبت به «گفتمان اصلاحات» روزآمد کنیم.
منصوری همچنین گفت: ما اصلاح طلبان اگر بخواهیم همچنان مورد اعتماد و وثوق ملت باشیم و پرچم تحول خواهی را به نیابت از اکثریت ملت در دست داشته باشیم ناگزیریم که صادقانه و صریح، مسیر طی شده مان را بی پرده و در معرض و دید ملت به تازیانه نقد بسپاریم و نسبت به خطا های و قصورها و تقصیرات، مسئولیت پذیرانه پاسخگو باشیم. بپذیریم که تشخیص های نادرست، عملکردهای نابهنگام، تندروی ها و کندروی ها، فاصله افتادن میان ما و پایگاه اجتماعی اصلاح طلبان را سبب شده است. فرصت طلبی ها، قدرت طلبی ها، سهم خواهی ها و کناره گیری ها از پیگیری به هنگام و اثربخش مطالبات ملت، اصلاح طلبان را کمابیش دچار چنین عارضه ای کرده است.
وی سپس گفت: بپذیریم که ملت اصلاح طلب به دنبال سیاستمداران اصلاحگر می گردند. کسانی که بتوانند در عرصه عمل مطالبات ملت را به منصه ظهور و اثر برسانند. صرف واگویه کردن مطالبات ملت و حتی کانونی کردن آن اگر چه لازم است اما کافی نیست. یقین داریم که قدرت و فشار مطالبات اصلاحطلبانه چنان زیاد است که حتی اگر اقتدارگراترین سیاست گذاران نیز در مصدر امور باشند ناچارند که برای بقا، پاسخگو در برابر مطالبات ملت باشند. اما چه خوش است که حاملان باورمند به مطالبات بنیادین ملت با تدبیر و درایت، سازمان سیاسی و قدرت اجرایی شان را تجدید کنند که در عمل اصلاح گرانی برای «جنبش اصلاح طلبی ملت ایران» باشند.
منصوری همچنین گفت: از این روی معتقدیم که جبهه اصلاح طلبان پیش و بیش از آنکه در اندیشه ائتلاف و اجماع بر سر اشخاص و افراد برای انتخابات ۱۴۰۰ باشند باید بر مبنای اجماع و ائتلاف بر برنامه عمل و باورهای روزآمد از حرکت اصلاح طلبانه به اتحاد و عمل همنوا و هم افزا دست یابند.
منصوری در ادامه با اشاره به رویکردها و اقدامهای حزب اتحاد ملت گفت: حزب اتحاد ملت ایران اسلامی ضمن تأکید بر سه پایه دموکراسی خواهی، عدالت جویی و توسعه همه جانبه، به عنوان گفتمان خود، با عنایت به شرایط نامطلوب اقتصادی و معیشتی، در راستای برجستهسازی و ترویج گستردهتر و عمیقتر عدالت جویی تلاش نموده و در تدوین راهکارها و برنامههای خود برای حل مشکلات کشور، بر این امر توجه ویژه مبذول داشته است.
وی ادامه داد: حزب اعتقاد راسخ دارد که شکلگیری فرآیند تعامل و گفت و گو در بین اجزاء هیأت حاکمه برای وصول به اجماع بر سر نحوه برون رفت از چالشها و معضلات اساسی کشور و با میزان قرار دادن رأی ملت، و گسترش آن در بین جناحهای سیاسی و احزاب و نهادهای مدنی، مهمترین راه فائق آمدن بر معضلات و بحرانهاست و در این خصوص تلاش مینماید مقامات حاکمیت را نسبت به خطرات سهمگین روند موجود آگاه ساخته و ضرورت تجدید نظر در برخی سیاستها و رویکردهای غلط و مسألهساز را برای آنان تبیین نماید.
این عضو حزب اتحاد ملت گفت: حزب به رغم مشکلات و دستاندازهای فراوان بر سر راه تحزب و فعالیت تشکیلاتی در کشور که هزینههای فراوانی برای کنشگران حزبی در پی داشته است، با اعتقاد راسخ به ضرورت انسجام و تشکلیابی جامعه و استقرار نظام حزبی به عنوان یکی از ارکان دستیابی به حکومتداری خوب و کارآمد، تمام تلاش خود را در راستای ارتقای کمی و کیفی تشکیلات معطوف داشته و در حد توان نیز به تقویت و توسعه این امر در جبهه اصلاحاتطلبان همت گماشته است.
وی یادآور شد: راهبرد حزب در توسعه تشکیلات همواره تقدم منافع ملی بر منافع جبههای و حزبی و تقدم منافع جبههای بر منافع حزبی و تقدم منافع حزبی بر منافع فردی بوده و خواهد بود، زیرا تحقق این راهبرد در راستای خیر همگانی بوده و در پرتو آن همه منافع، اعم از ملی، جبههای، حزبی و فردی تأمین خواهد شد. همچنین حزب به سهم خود برای حاکمیت خرد جمعی و تحقق اجماع در جبهه اصلاحطلبان تلاش نموده و خواهد نمود.
منصوری سپس گفت: ما معتقدیم تکثر و تعدد بیش از حد احزاب نه تنها مزیت نیست بلکه نشانه آسیب و انحراف در سازوکارهای سیاسی کشور و معلول فقدان نظام انتخاباتی حزبی و نگاههای انقباضی و ضد حزبی در بخشهایی از حاکمیت است که اجازه شکلگیری احزاب فراگیر و تحقق نظام حزبی واقعی و کارآمد در سپهر سیاسی کشور را نمیدهد.
وی افزود: حزب در شرایط سخت و پر محدودیت کرونا، در یکسال گذشته فعالیتهای خود را بدون وقفه و با استفاده از سازوکارهای فضای مجازی سامان داده و پیگیری کرده است و در طی سال جاری با بررسیهای گسترده و همه جانبه شرایط کشور و ریشهیابی مشکلات و معضلات و با استفاده از نقطه نظرات کارشناسان و صاحبنظران برجسته کشور در عرصههای مختلف، به تدوین راهکارهای عینی و عملی برای برون رفت از شرایط نابسامان و پرمشکل موجود پرداخته است.
منصوری خاطر نشان کرد: در هنگامه عملیات اجرایی و رسانهای تندروهای داخلی و جنگ روانی عوامل سرنگونی طلب خارجی برای مأیوس ساختن مردم از راهبردهای اصلاحطلبانه و با وجود ناکارآمدیها و اعمال برخی سیاستهای غلط و انحرافی در اداره کشور که به تدریج منجر به انباشت مشکلات و نارضایتیهای گسترده در جامعه شده است، حزب معتقد است که هیچ بدیل و راه حل سازنده و کم هزینهای برای برون رفت از معضلات و مشکلات بوجود آمده، جز راهبرد اصلاحطلبی وجود ندارد و راهبردهایی که تندروهای داخلی و ویرانی طلبان خارجی، ملت را به سوی آن میخوانند دورنمایی جز ورود به انسداد و استبداد مطلق، یا هرج و مرج و تجزیه کشور را نمایان نمیسازد.
وی همچنین گفت: حزب با بررسی همه جانبه شرایط کشور و تحولات فعلی و آتی و با عنایت به ضرورت بر پا نگاه داشتن نهاد انتخابات به عنوان اصلیترین نهاد ضامن جمهوریت نظام، به صورت فعال در انتخابات پیشرو حضور خواهد داشت و مساعی خود را در جهت ایجاد فضای با نشاط و پرشور انتخاباتی و شکلگیری انتخابات رقابتی و عادلانه مبذول خواهد داشت، مگر آنکه سیاستهای انقباضی نظارت استصوابی و تحرکات وسیع جاری در راستای مهندسی انتخابات و اخذ نتیجه تضمینی، انتخابات را از مفهوم و معنا تهی کرده و مسیر رقابت را مسدود نماید.
منصوری یادآور شد که حزب متبوعش ارتباط گستردهتر و عمیقتری با جامعه و نهادهای مدنی و اقشار اجتماعی بویژه اقشار ضعیف کم برخوردار یا نابرخوردار را تقویت خواهد کرد.
قائم مقام دبیرکل حزب اتحاد ملت در پایان گفت: از آن رو که اصلاحطلبیم، راه اصلاحات را همچنان با نقد مسؤولانه گفتمان و سازمان خود در طول دههها و سالیان اخیر ادامه میدهیم. ما در حد توان خود همچنانکه دبیرکل عزیز حزب هم پیش از این و بارها اعلام داشته است، به جریانسازی گفت و گوی ملی میان همه آنانکه به ایرانی سر بلند، آزاد، یکپارچه و آباد باور دارند، میاندیشیم و میکوشیم.
پایان خبر / تاریخ ما