تاکید وزیر ورزش بر همگرایی کامل با وزارت آموزش و پرورش در امر جوانان

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، مسعود سلطانی‌فر در حاشیه نشست هفته وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه “امروز توانستیم پیرامون عرصه های مشترک همکاری با مدیران آموزش و پرورش بحث و تبادل نظر داشته باشیم،” اظهار کرد: امید است به همگرایی بیشتری در مباحث ورزشی و امور جوانان برسیم. در بخش ورزش و جوانان با آموزش و پرورش زمینه های همکاری گسترده ای داریم. این امکان وجود دارد که بتوانیم با همگرایی کامل از ظرفیت های متقابل استفاده کنیم البته این همگرایی و تعامل دوطرفه در سال های گذشته نیز وجود داشته اما جلساتی از این دست کمک می کند ضریب بهره وری را افزایش دهیم.

وزیر ورزش و جوانان با اشاره به اینکه “امروز حدود ۶۱ هزار مکان ورزشی در سطح کشور وجود دارد،” گفت: این تعداد در ابتدای دولت یازدهم در سال ۹۲ حدود ۴۰ هزار مورد بود که با یک کار مشترک و همه جانبه توسط همه دستگاه ها به این رشد دست یافت و شمار اماکن ورزش بیش از ۵۰ درصد افزایش یافت. از این تعداد، ۱۵ هزار مکان ورزشی متعلق به وزارت ورزش، ۲۰ هزار مکان متعلق به سایر وزارتخانه ها و دستگاه های مختلف و بیش از ۲۶ هزار مورد متعلق به بخش خصوصی است.

سلطانی فر ادامه داد: علاوه بر فضاهای روبازی که وزارت آموزش و پرورش دارد و صرف امور ورزشی و پرورشی می کند، حداقل ۴۰۰۰ مکان ورزشی سرپوشیده سطح کشور متعلق به وزارت آموزش و پرورش است. وزارت ورزش نیز ۱۵ هزار مکان ورزشی دارد و این امکان فراهم است که به آموزش و پرورش در توسعه منابع انسانی و فرهنگی کمک کنیم.

وی افزود: سالن ها و اماکن ما بین ۱۲ تا ۱۸ ساعت مورد استفاده قرار می گیرد و تاکید کردیم در ساعاتی که اماکن ورزشی ما کمتر مورد استفاده است توسط آموزش و پرورش مورد بهره برداری قرار بگیرد. خوشبختانه این همکاری خوب در سطح استان ها و مناطق انجام می شود و توصیه ما به مدیران هر دو بخش این بوده که این همکاری ها گسترش یابد.

وزیر ورزش و جوانان همچنین به برگزاری مسابقات المپیاد کشوری اشاره کرد و گفت: قبلا مسابقات المپیاد کشوری برگزار می شد که تعطیل شده بود و از سه سال گذشته مجددا راه‌اندازی شد ولی محدوده سنی را روی ۱۲ تا ۱۵ سال گذاشتیم و نام آن به المپیاد استعدادهای برتر تغییر یافت تا بتوانیم با برگزاری این مسابقات جمع بیشتری از دانش آموزان را به صحنه رقابت های ورزشی بکشانیم و هم استعدادهای آنها را شناسایی کنیم.

سلطانی فر افزود: در بخش توسعه ورزش همگانی نیز همکاری خوبی داریم و در تلاشیم تا زمینه ای فراهم کنیم که سلامت جسمی، روحی و روانی مردم به خصوص دانش آموزان را رقم بزنیم و جامعه ای سالم داشته باشیم.

وی با اشاره به بازنگری قانون تشکیل وزارت ورزش و جوانان پس از ۴۹ سال عنوان کرد: خوشبختانه این قانون چند ماه قبل به تصویب رسید و ما صاحب قانون جدید شدیم. این قانون اهداف، وظایف و اختیارات ما را تدوین کرده و ماموریت های ویژه ای در آن دیده شده تا بتوانیم در امر توسعه انسانی و فرهنگی  قدم هایی برداریم و با وزارتخانه هایی که در این عرصه فعالیت دارند همکاری خوبی داشته باشیم. پیش بینی شده برای ایجاد همگرایی بیشتر،  شورای عالی ورزش به ریاست رئیس جمهور یا معاون اول رئیس جمهور باید حداقل سالی دو مرتبه تشکیل شود. همچنین باید شورای متناظر استانی به عنوان شورای توسعه ورزش استان ها حداقل سالی چهار مرتبه به ریاست استانداران تشکیل شود.

وزیر ورزش و جوانان ادامه داد: فضای خوب همکاری میان دو وزارتخانه وجود دارد و با اراده ای که در وزیر آموزش و پرروش و معاونین ایشان می بینیم و همچنین تمایلی که در وزارت ورزش هست این همکاری روز به روز عمیق تر می شود.

سلطانی فر در پاسخ به پرسشی درباره چگونگی استفاده دانش آموزان از اماکن ورزشی وزارت ورزش اظهار کرد: تقریبا یک سیاست کلی داریم که متناسب با نیازهای آموزش و پرورش از ظرفیت خالی اماکن ورزشی مان  استفاده شود. معمولا صبح تا ظهر اماکن ما توسط ورزشکاران و هیات های مختلف کمتر مورد استفاده قرار می گیرد که در بهره برداری از این ساعت های خالی، اولویت اصلی با آموزش و پرورش است.

وی درباره نحوه برگزاری المپیادهای ورزشی نیز گفت: طی دو سال المیپاد استعدادهای برتر برگزار شد اما امسال به علت کرونا موفق به برگزاری آن نشدیم. آموزش و پرورش نیز المپیاد ورزش دانش آموزی دارد که در حال هماهنگی هستیم این دو رویداد را یکی کنیم تا این رویداد را به صورت مشترک و در عرصه گسترده تری برگزار کنیم.

وزیر ورزش و جوانان با بیان اینکه یکی دیگر از اقدامات ما ایجاد زمین های چمن مصنوعی مینی فوتبال در مناطق محروم است اظهار کرد: از چهارسال گذشته برای آنکه نوجوانان و جوانان مناطق محروم، عشایری و روستایی بتوانند از امکانات ورزشی برخوردار شوند احداث چمن های مصنوعی مینی فوتبال را آغاز کردیم که به شدت مورد استقبال قرار گرفت. تا امروز نزدیک به ۲۰۰۰ زمین چمن مصنوعی مینی فوتبال به ویژه در مناطق روستایی و مناطق محروم بهره برداری شده است.

وی افزود: علاوه بر اینکه بچه ها در این زمین تمرین فوتبال می کنند، رشته های دیگر را هم تمرین می کنند. همه ما قبول داریم امروز ورزش ارزانترین و مناسبترین ابزار برای غنی سازی اوقات فراغت است و باور داریم اماکن ورزشی را گسترش دهیم و از اماکن دیگر دستگاهها استفاده کنیم و بتوانیم استعدادهای فراوان نوجوانان و جوانان مناطق محروم را شناسایی و به تدریج به اردوهای حرفه ای ببریم.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.