از ساماندهی بدون طرح تعطیلات زمستانی تا کشف یک دندان شیری مهم
به گزارش خبرنگار «تاریخ ما»، در این هفته نمایندگان مجلس و معاون گردشگری کشور در یک برنامه تلویزیونی و در قالب یک مناظره رو به روی هم نشستند و درباره طرح ساماندهی تعطیلات که مدتهاست از سوی سازمان میراث فرهنگی مطرح می شود، صحبت کردند و در آخر هم به این نتیجه رسیدند که همه اظهار نظرها درباره این طرح صرفا گفتگوست و هیچ طرحی هنوز به نمایندگان مجلس داده نشده است تا نمایندگان روی آن نظر بدهند. در این باره هم ولی تیموری معاون گردشگری کشور گفت ما فکر می کردیم اگر هر طرحی بدهیم حتما رد می شود چون قانون هست که باید سال تحصیلی از اول مهر ماه شروع شود.
در پاسخ به این موضوع هم کوچکی نژاد نماینده مجلس گفت مگر تا به حال چنین رویه ای بوده است؟ هر زمان دولت طرحی داشته توانسته قوانین را تغییر دهد.
تیموری هم گفت که اگر چنین انعطافی را از سوی مجلس ببینیم این طرح را ارائه خواهیم کرد. اما میرحمایت میرزاده نماینده دیگر مجلس هم در این مناظره گفت که هر بار به بهانه های مختلف، مدارس تعطیل می شوند. یک بار به بهانه بارش برف و یک بار در قالب لایحه هوای پاک اعلام می کنند که مدارس را تعطیل کنید که البته این موضوع رد شد.
مردم به سفر نمی روند
میرحمایت میرزاده نیز بیان کرد: آیا واقعاً بحث تعطیلات و گردشگری با هم ارتباط دارد؟ اگر کشور تعطیل شود گردشگری رونق پیدا می کند در آن صورت شما با اقتصاد خانواده ها چه می کنید؟ آیا تنها کسانی که به گردشگری نمی روند، فرزند دانش آموز دارند؟ آیا شما آماری دارید که چند درصد از خانواده ها، فرزند دانش آموز ندارند، کارمند هم نیستند اما به نان شب محتاجند و در زمانی که بلیت هواپیما بسیار گران است به سفر نمی روند. سازمان میراث فرهنگی آمار سفر نفر معرفی می کند و یک نفر را در صد جا می شمارد و در آخر اعلام می کرد که این تعداد مردم به سفر رفته اند. مسائل ا قتصادی را در نظر بگیرید. از سوی دیگر باید این موضوع را مدنظر قرار داد که کشور ما کوهستانی است. هر بار سازمان های متولی می گویند که اگر کار فوری ندارید از منزل خارج نشوید آن وقت ما می خواهیم مردم در زمستان به سفر بروند. کسی که در آذربایجان است اصلاً نمی تواند از استان خود بیرون بیاید چرا که خیلی از راه ها بسته است. در دی ماه روزی نیست که به مردم نگوییم از ترددهای غیر ضروری خودداری کنید.
شرکت کنندگان دیگر در این برنامه مناظره تلویزیونی هر کدام سوالات خود را از حضار پرسیدند و به این موضوع اشاره کردند که هیچ طرح پژوهشی و دانشگاهی پیرو ساماندهی تعطیلات زمستانی انجام نشده است و تنها افراد اظهار نظر خود را در این باره اعلام کرده بودند.
نمایش دندان انسان نئاندرتال در موزه ملی
به گزارش خبرنگار «تاریخ ما»، پیرو خبر کشف دندان انسان نئاندرتال در محوطه باستانی پناهگاه صخرهای باوه یوان در کرمانشاه، نشست خبری با حضور باستانشناس این محوطه باستانی برگزار شد.
در این نشست سامان حیدری گوران کاوشگر و باستانشناس در این باره به بیان جزئیات بیشتری از این کشف پرداخت و گفت: یکی از دانشجویان هنگام کاوش در این محوطه، به صورت اتفاقی اعلام کرد که دندان متفاوتی را در عمق سه متر و ۷۰ سانتیمتری زمین پیدا کرده است. این دندان ۶ میلیمتر عرض و ۸ میلیمتر طول داشته و متعلق به دندان نیش فک پایین یک کودک بوده است. ما در طول یک سال مطالعات زیادی از جمله سیتیاسکن انجام دادیم تا بالاخره ثابت شد که این دندان متعلق به انسان نئاندرتال است اما جنسیت کودک هنوز مشخص نیست. با این وجود میتوان گفت که سائیدگی مینای دندان نشان میدهد که او زندگی سختی گذرانده و بیشتر از استخوان و گوشت استفاده میکرده است.
وی ادامه داد: ما میزان کمی از جرم روی دندان را هم مطالعه میکنیم تا ببینیم آخرین غذایی که خورده چه بوده است و اینکه مادرش در ۶ ماه اخیر از چه غذاهایی استفاده میکرده است. ما توانستهایم به این موضوع دست پیدا کنیم که انسان نئاندرتال با انسان هوشمند در یک محیط مشترکی زندگی میکردند ولی ممکن است هیچوقت همدیگر را هم ندیده باشند.
فعالان گردشگری ایران به وین نمی روند
عبادرضا اسلامی مدیر گردشگری و صنایع دستی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی درباره حضور ایران در نمایشگاههای گردشگری و صنایع دستی خارجی به خبرنگار «تاریخ ما» گفت: امسال توانایی برپایی پاویون ایران در نمایشگاه وین را نداریم. چون مسئولان نمایشگاه سال گذشته قول دادند که مهمان ویژه این نمایشگاه باشیم اما هفته قبل سفیر ایران در گفتگو با رئیس سازمان میراث فرهنگی اعلام کرد که تمایل دارند تا اندونزی را به عنوان مهمان ویژه انتخاب کنند. شاید ایران در سال ۲۰۲۰ مهمان ویژه باشد.
وی افزود: مسئولان نمایشگاه وین در واقع به دلیل اتفاقاتی که سال گذشته در نمایشگاه رخ داده بود می خواستند که ایران را مهمان ویژه کنند تا به نوعی دلجویی شود. چون سال گذشته سفارت اتریش در ایران نتوانست برای برخی از افراد ویزا صادر کند. درحالی که آنها هزینه های زیادی برای تبلیغات و … داده بودند و این اقدام باعث ایجاد خسارت جدی برای آنها شد. برخی از قرار ملاقات های ما نیز در سال گذشته لغو شد. در واقع شهر وین هدف گردشگری ایران نیست و ما به دلیل تبادلات و تعاملات خوبی که بین دو کشور است می خواستیم در این نمایشگاه شرکت کنیم. به همین دلیل امسال به دلیل نداشتن بودجه و ارز، اتفاقات سال گذشته و مهمان ویژه نبودن ایران در این نمایشگاه شرکت نخواهیم کرد.
برنامه ریزی برای نمایشگاه میلان
اسلامی گفت: حدود ۳۰ تا ۳۵ نفر از هنرمندان صنایع دستی در نمایشگاه صنایع دستی میلان ایتالیا که آذرماه امسال برگزار می شود، شرکت می کنند ثبت نام ها انجام شده ولی هنوز پولی به دلیل مشکلات بانکی و تامین ارز واریز نکرده ایم. از بخش مالی خواسته ایم که تامین اعتبار کنند تا بتوانیم در نمایشگاه صنایع دستی میلان شرکت کنیم و دعوت نامه بگیریم. اگر این اتفاق نیفتد ممکن است افراد نتوانند خود را به نمایشگاه برسانند. سال گذشته در نمایشگاه، ایران مهمان ویژه بود و توانستیم چهار نهاد و شرکت از جمله اتاق بازرگانی زنجان را با ۳۰۰ متر فضا همراه خودمان کنیم و در کنارش یک شرکت سهامی با ۱۰۰ متر و یک شرکت گردشگری با ۲۰۰ متر به همراه ۲۰۰ متر فضای کانون جهانگردی داشته باشیم. اما امسال این شرکت ها به نمایشگاه نمی آیند و مهمان ویژه هم نیستیم بنابراین کانون تنها شرکت می کند.
تازه ترین اخبار میراث فرهنگی ایران و جهان را در تاریخ ما دنبال کنید.
برچیده از سایت مهر