ظریف نشان نوروز را به «محمد میرشکرایی» اهدا کرد/تشویق چند باره ظریف توسط حاضران

به گزارش «تاریخ‌ما»، آئین جهانی نوروز پنج شنبه ۹ اسفند در سالن همایش‌های برج میلاد و با حضور محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه، علی اصغر مونسان، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، منصور غلامی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، اشرف بروجردی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی و شهیندخت ملاوردی، با همراهی جمعی از سفرهای کشورهای خارجی مقیم ایران برگزار شد. در این مراسم وزیر امور خارجه نشان نوروز را به محمد میرشکرایی اهدا کرد.

میرشکرایی بعد از گرفتن این نشان در سخنانی کوتاه بیان کرد: افتخار می‌کنم پژوهنده فرهنگ نوروز هستم و سال‌های جوانی‌ام را در این راه گذاشته‌ام. من وهمه همکارانم برای این ثبت جهانی تلاش کردیم.

وی ادامه داد: نوروز جشنی است که امروز همه به آن مفتخرند و فکر می‌کنند برای جهانی پر از نوروز دو واژه «مردمان نوروز» و «جهان نوروز» اصطلاحاتی است که در اثر تلاش همه همکارانم ایجاد شد.

حجت‌الله ایوبی، رئیس کمیسیون فرهنگی یونسکو که سخنرانی خود را به اشعار شاعران کشورهای مختلف از نوروز مزین کرد، گفت: ما افتخار می‌کنیم که از سرزمین نوروز و گرما، روشنایی و آفتابیم. مردمان سرزمین نوروز مردم لبخندند. آئینی که در فرهنگ این مردمان جایی دیرینه دارد. ما منتظران نسیم و نور هستیم. ما مردمانی هستیم که می‌بخشیم اگر چه فراموش نکنیم.

او با بیان اینکه نوروز سفره رنگین الهی است، اظهار کرد: جهان نوروز مختصاتی دارد که عاشق گرما و نور و خورشید است. مختصاتی که در ادبیات ما نیز موج می‌زند. ما سرزمینی هستیم که هر سوی آن، مردمان بزرگی مانند شمس تبریزی، فروسی و اقبال لاهوری ایستادند و از مرزهای فرهنگی این سرزمین حمایت می‌کنند.

ایوبی گفت: مردان سیاست همیشه از زبان سیاست استفاده می‌کنند اما مردان حوزه فرهنگ مجازند افزون بر زبان عقل، از زبان فرهنگ نیز استفاده کنند. اگر قرار بود زبان ما فقط زبان سیاست باشد باید پنج سال نوروز را تعطیل می‌کردیم اما می‌توانیم از سال آینده و توسط کمیسیون ملی یونسکو هر سال نوروز را باشکوه‌تر برگزار کنیم و حتی سال آینده همه کشورهایی که امسال نتوانستند در این مراسم باشند را به صحنه بیاوریم.

رئیس کمیسیون فرهنگی نوروز با اشاره به این‌که در جهان نوروز حرف‌ها یکی است و آن حرف دل است‌، حضور ظریف وزیر امور خارجه در این آئین فرهنگی را نشان از احترام او به نوروز دانست و از حضور سفرای کشورهای دارنده آئین نوروز و همکاری‌هایشان برای برگزاری این آئین تشکر کرد.

علی درویش‌پور، مدیرعامل برج میلاد نیز در سخنانی برای خیرمقدم گفت: نوروز در سه هزار سال گدشته نه کمرنگ شده و نه از بین رفته است، این یعنی قدم مبارک آن بعد از سال‌ها هنوز می‌تواند بسیاری از کشورها را در کنار یکدیگر بنشاند.

او با اشاره به ویژگی‌های هر کدام از کشورهای همسایه ایران که این فرهنگ را هنوز در خود دارد، اظهار کرد: همه ما فراتر از جغرافیای محدود کشورهایمان این آئین را پاس می‌داریم. آئینی که می‌تواند بهانه‌ای برای همدلی‌ها باشد.

در حاشیه؛

*در زمان حضور ظریف در سالن و همچنین در زمان سخنرانی وی، او بارها توسط حاضران تشویق شد. تشویق‌ها به اندازه‌ای بودند که ایوبی رئیس کمیسیون یونسکو در زمان سخنرانی خود و وقتی بیتی از مولانا درباره‌ی نوروز خواند که «ظریف» یکی از کلمات این بیت بود، و با تشویق حاضران مواجه شد، با خنده تاکید کرد این کلمه از ابتدا در داخل شعر قرار داشته و وی آن را در شعر قرار نداده است.

*در لیست سخنرانان “نوروز جهان” نام منصور غلامی نیز ثبت شده بود اما حجت‌الله ایوبی رئیس کمیسیون یونسکو ابتدای سخنرانی خود اعلام کرد که به خاطر ایجاد فرصت بیشتر برای هنرمندان و به احترام این عزیزان سخنرانی نمی‌کند.

*در میانه‌ی برگزاری این آئین، تکتم‌گردانی و نمایشی از سفره هفت سین توسط دو گروه، دقایقی بر روی سن اجرا شد. علاوه بر آن گروه‌های مختلف هنرمندان از کشورهای همسایه مانند آذربایجان و افغانستان قطعاتی از آئین نوروز را اجرا کردند.
با پایان اجرای عارف جعفری یکی از هنرمندان کشور افغانستان، حجت‌الله ایوبی رئیس کمیسیون یونسکو در تهران، با حضور روی سن و تشکر از آن‌ها برای اجرایشان، خطاب به جعفری و گروه‌اش گفت؛ به زبان شعر دعایتان می‌کنم:
«خدایا مطربان را انگبین ده / برای ضرب دست آهنین ده
چو دست و پای وقف عشق کردند / تو همشان دست و پای راستین ده»
*تمبر «نوروز جهان» نیز توسط ظریف و مونسان و وزیر علوم و تحقیقات و فناوری رونمایی و امضا شد.
*همچنین رونمایی از ربات نقاش توسط ظریف و وزیر علوم انجام شد، این ربات را چند دانشجوی دانشگاه خواجه نصیر اختراع کرده بودند که برای نمونه تصویر ظریف و مونسان که پیش از آن، توسط ربات کشیده شده بود، به آن‌ها اهدا شد. براساس توضیح این ربات تصاویر را براساس برنامه‌ریزی انجام شده، می‌گیرد و به سرعت می‌کشد.
*در حاشیه‌ی مراسم نیز در فضای بیرونی سالن همایش‌ها چند میز به منظر نمایش صنایع دستی برپا شده بود، اما صنایع دستی خاصی در معرض نمایش قرار نگرفته بود.
*حضور برخی مدعوین با فرزندان کوچکشان، به دلیل تولید سرو صدای بلندی که خوانندگان در زمان اجرای آئین‌های سنتی خود داشتند، باعث به وجود آمدن صداهای ناهمگونی از گریه نوزادان در این میان شده بود.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.