لرستان پایتخت پل‌های تاریخی/پیگیری برای آزادسازی«فلک الافلاک»

 به گزارش خبرنگار تاریخ ما، غلامرضا سلیمانی صبح یکشنبه در چهارمین کنگره استانی تاریخ معماری و شهرسازی ایران با بیان اینکه این کنگره کاری ارزشمند از سوی میراث فرهنگی است و با استقبال خوب پژوهشگران و محققان روبرو شد اظهار داشت: مقالات زیادی به این کنگره ارسال شد که از نظر کمی و کیفی بی نظیر بوده اند.

وی با بیان اینکه لرستان یکی از غنی ترین استان های کشور است و همواره مورد توجه تمدن های مختلف بوده است ادامه داد: در این استان بیش از پنج هزار اثر تاریخی، فرهنگی وجود دارد که دو هزار و ۳۰۰ مورد از  آنها به ثبت ملی رسیده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان در ادامه با اشاره به پل های عظیم این استان افزود: در این استان پل های عظیم فراوانی یافت می شود که از جمله پل کشکان با طول ۲۸۵  متر و ارتفاع ۳۰ متر و همچنین پل گاومیشان با طول دهانه سنگی بیش از ۳۰ متر را در استان داریم.

سلیمانی با بیان اینکه در استان لرستان بیش از ۱۰۰ پل تاریخی وجود دارد که ۹۶ مورد از آنها ثبت ملی شده است بیان داشت: وجود تعداد زیاد پل های تاریخی در استان لرستان، باعث شد که این استان به عنوان پایگاه پلهای تاریخی کشور انتخاب شود.

وی در ادامه با بیان اینکه دره خرم آباد با قدمتی بیش از ۴۰ هزار سال در بحث تعامل زیستی انسان با طبیعت دارای ارزش بسیاری است ادامه داد: خرم آباد با بیش از ۳۵۰ هکتار و بروجرد با بیش از ۲۸۰ هکتار دارای بیشترین بافت تاریخی در استان هستند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان تصریح کرد: از طریق صندوق احیا و مشارکتهای مردمی تاکنون هشت بنای تاریخی لرستان برای احیا به مزایده گذاشته شده است.

سلیمانی با اشاره به قدمت بالای مسجد امام(ره) بروجرد افزود: این مسجد با طول بیش از هفت هزار مترمربع قدیمی ترین مسجد غرب کشور است.

وی با بیان اینکه قلعه فلک الافلاک شاهکار زمان ساسانی از دیگر بناهای تاریخی استان است گفت: امیدواریم در آینده نزدیک پیگیری های مجدانه برای آزادسازی این بنای مهم تاریخی به ثمر بنشیند.

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.