بازدید از قنات قصبه گناباد به همه پرسشهایم پاسخ داد
آندره کمیت – گردشگر اروپایی – در گفتوگو با خبرنگار «تاریخما»- منطقه خراسان، پس از بازدید از میراث جهانی قنات قصبه گناباد با بیان این مطلب، اظهار کرد: چند وقت پیش از قنات یزد بازدید کردهام اما چون که سیستم فاضلاب شهری به آن متصل میشود، به آن نمیتوان وارد شد و همین، پرسشهای زیادی درباره نحوه حفر و انتقال آب در ذهنم ایجاد کرده بود.
وی افزود: کشور ایران و بخصوص شهر گناباد، خشک و بسیار کم آب بوده و حفر قنات و انتقال آب از بالادست بسیار کار زیرکانه، هنرمندانه و سختی بوده است.
این گردشگر که از جمهوری چک به ایران سفر کرده است، عبیان کرد: مردم ایران به نسبت سایر کشورهایی که رفتهام، مردمی بسیار خوب هستند ولی مردم گناباد بسیار مردم میهماننواز و خونگرمی بوده و استقبال بسیار خوبی نیز از ما کردند.
اهمیت حفر قنات برای ایرانیان
خانم پینتو – دیگر گردشگر خارجی از کانادا – نیز در گفت و گو با خبرنگار «تاریخما» – منطقه خراسان، بیان کرد: به لحاظ اینکه من در کشوری که زندگی میکنم هیچ مشکلی از نظر آب نداریم، تا امروز هیچ اطلاعاتی از قنات نداشتم.
وی تأکید کرد: ایرانیان و معماران قدیم به حفر قنات بسیار اهمیت میدادند که توانستهاند چنین حجم وسیعی از آب را از دوردست ها منتقل کنند.
این گردشگر کانادایی تصریح کرد: غذاهای محلی گناباد بسیار فوقالعاده بوده و همچنین در اقامتگاه قوامیه با ظروف سنتی، فرهنگ خودشان را به ما نشان دادند.
به گزارش «تاریخما»، اخیرا تعداد ۲۲ گردشگر از کشورهای انگلیس، امریکا، جمهوری چک، کانادا، استرالیا و هلند از میراث جهانی قنات قصبه گناباد و روستای هدف گردشگری ریاب این شهرستان دیدن کردند و در طول ۱۶ روز حضورشان در ایران از آثار تاریخی شهرهای جلفا، تبریز، تهران، کاشان، اصفهان، شیراز، یزد، طبس و مشهد نیز بازدید داشتند.
انتهای پیام