باقری: نگرانی های وزنهبرداری با پاسخ ستاد مبارزه با دوپینگ برطرف نشد
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما و به نقل از فدراسیون وزنه برداری، پیرو مصاحبه فرزاد شارکی در پاسخ به مصاحبه علی مرادی رئیس فدراسیون وزنهبرداری در مورد اینکه ستاد مبارزه با دوپینگ به ما میگوید 30 نمونه ارسال شده و پاسخ همه منفی بوده، اما احساس ما این است که ارسال نشده و در این شرایط، اگر خدایی نکرده مشکلی به وجود بیاید، چه کسی پاسخگو است؟
در این رابطه داود باقری رئیس کمیته پزشکی و نایب رئیس فدراسیون وزنهبرداری در پاسخ به اظهارات قائم مقام دبیرکل ستاد مبارزه با دوپینگ (نادو) عنوان کرد: دکتر شارکی در مصاحبههای اخیرش پاسخی را ارائه کردند که نگرانی و ابهامات رئیس فدراسیون وزنه برداری را برطرف نکرد. دغدغه ریاست فدراسیون، موفقیت برنامه های کنترل و مبارزه با دوپینگ، ایجاد عدالت و رقابت سالم در سطح ملی و حضور پاک در رقابت های بین المللی خصوصا کسب سهمیه المپیک است.
او ادامه داد: اخذ نمونه در لیگ یا رکوردگیری تیم های ملی برای مطلع شدن از شرایط وزنه برداران، داشتن ارزیابی درست برای انتخاب نفرات برتر و همچنین پایش قهرمانان در طول سال است؛ خصوصا که بعلت همه گیری کرونا، ممنوعیت پرواز ها و عدم دسترسی نهادهای بین المللی و تعطیلی چند ماهه رقابت ها از ابتدای سال جاری و کم شدن نظارت بر عملکرد ورزشکاران از سوی نادو، این پایش از حساسیت بیشتری برخوردار می شود.
نایب رئیس فدراسیون وزنه برداری اظهار داشت: در گذشته و با ترافیک زیاد رقابت ها و ارسال نمونه های بیشمار از اقصی نقاط دنیا به آزمایشگاه کلن، پاسخ نمونه ها کمتر از ۴۰ روز به دستمان میرسید (در صورتی که رقبای ما در جهان کمتر از یک هفته به پاسخ آنالیز نمونه هایشان دسترسی دارند) و در موارد اورژانسی کمتر از 10 روز پاسخ توسط نادو به فدراسیون اعلام می شد. بجز یک نوبت که فدراسیون پزشکی ورزشی به علت اعمال تحریم های بانکی، در انتقال مالی توفیق نداشت و با تاخیر چندین ماهه آن را انجام داد و پاسخ نمونه ها پس از گذشت چندین ماه از زمان اخذ به دست ما رسید. همین موضوع ما را با مشکلات زیادی مواجه کرد و اگر اقای علینژاد ورود نکرده بود، چه بسا با خسارت جبران ناپذیری روبرو میشدیم.
وی افزود: با توضیح این مقدمه میخواهم حساسیت همکاری نادو با فدراسیون های المپیکی را نشان داده و توضیح دهم فدراسیون وزنه برداری همواره با پشتیبانی نادو کشور به موفقیت دست یافته و در شرایطی که دوپینگ بزرگترین و مهمترین چالش دنیای امروز وزنه برداری بوده و آنرا در معرض حذف از المپیک قرار داده، این فدراسیون، با کمک و تلاش و فعالیت ستاد ملی مبارزه با دوپینگ خصوصا در دوره مدیریت آقای دکتر رامین طباطبایی شرایط بسیار مناسبی دارد.
باقری عنوان کرد: از واکنش نادو به مصاحبه ریاست فدراسیون متعجب شدم. انتظار داشتم پاسخ مستندی به دغدغه های رییس فدراسیون بدهند و دلیل این تاخیر طولانی در پاسخ آنالیز نمونه ها را ارائه کنند. با توضیحات قبل و در شرایطی که طبق قوانین مسابقات مجبوریم سه ماه قبل از برگزاری رویداد بین المللی اسامی نفرات تیم ملی را اعلام کنیم، پاسخ نمونه های اخذ شده از ۵۰ روز قبل تا کنون اعلام نشده است. از طرفی برای حضور در گزینشی المپیک در کلمبیا کمتر از یک ماه فرصت داریم و تا قهرمانی آسیا برای کسب امتیاز نفرات المپیکی و قهرمانی جوانان جهان کمتر از دو ماه ولی ارزیابی وزنه برداران ما از نظر عاری بودن از مواد ممنوعه با عدم دریافت پاسخ نمونه ها از سوی نادو در هاله ای از ابهام قرار دارد.
او متذکر شد: اگر انتظار حضور پاک و رقابتی قدرتمند و کسب مدال در المپیک و افتخارآفرینی در جهان و هدیه شادی و سرور ملی به مردم شریف کشور داریم، باید از فدراسیون های المپیکی به درستی حمایت کرده و دغدغه های آنها را مرتفع کنیم. اگر ضعف و مشکلی در این حمایت و پشتیبانی وجود دارد هم را صادقانه مطرح کنیم.
باقری اظهار کرد: باید اعلام کنم تا پاسخ نمونه های اخذ شده دریافت نشود، کمیته پزشکی فدراسیون نمیتواند مجوز اعزام ورزشکاران را صادر کند، مگر اینکه مسئولیت آنرا فرد صاحب صلاحیت دیگری بپذیرد.
او اضافه کرد: در خصوص پاسخ دکتر شارکی مبنی بر پیگیری موضوع از آزمایشگاه کلن و در خواست اعلام دلایل تاخیر ارسال پاسخ، پیشنهاد میکنم برای رفع ابهام و حل مشکل، نادو طی نامه ای از آزمایشگاه رفرانس تقاضای آنالیز اورژانسی کرده و همچون گذشته، پاسخ را در کمتر از یک هفته دریافت کند.
پایان خبر / تاریخ ما