واکنش آیتالله رشاد به اظهارات احمد جهانبزرگی
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما به نقل از پژوهشگاه فرهنگ واندیشه اسلامی، آیتالله علیاکبر رشاد رییس و موسس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در ابتدای درس خارج پنجشنبه (دوم بهمنماه) گفت: افترا غیر از انتقاد است، انتقاد حق هرکسی است اما هیچکس حق افترا بستن به غیر را ندارد حتی اگر طرف انتقاد منتقد کافر و منافق باشد، شرعا افترا بستن به اهل کفر و اصحاب نفاق هم حرام است.
وی ادامه داد: نباید انتقاد با انتقام خلط شود و نقد از نفی، ماهیتا و غایتا متفاوت است، غرض از نقد و انتقاد اصلاح و نهی از منکر است.
آیتالله رشاد تصریح کرد: رعایت حریم مقامات و مسؤولان نظام مورد تاکید جدی رهبر معظم انقلاب است و باید بجد هم رعایت شود، البته این بدان معنا نیست که مسؤولان هر کاری بکنند از مصونیت بیحد و حصر برخور دارند.
رییس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تاکید کرد: ما طلبهها بیش از سایر اقشار باید پایبند منطق و اخلاق نقد و امر به معروف و نهی از منکر باشیم، طرح مطالب ناصواب و به شیوه ناصوابتر قبیح مضاعف است.
او افزود: صدا و سیما باید با تدابیر شایسته و تدوین شیوهنامههای مناسب و توجیه افرادی که این تریبون ملی را در اختیار آنها قرار میدهد، از وقوع موارد دور از منطق و اخلاق در برنامههای خود پیشگیری کند تا هر از چندی شاهد رخدادهای دور از منطق و اخلاق و موازین شرعی در برنامه نباشیم.
در ادامه خبر پژوهشگاه شده است: در روزهای گذشته صحبتهای خارج از عرف اخلاقی و علمی یکی از میهمانان برنامه تلویزیونی «زاویه» موجب اعتراض اهالی اندیشه و فرهنگ شده است.
همچنین پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی در بیانیه اعلام کرد:
«در پی حواشی ایجادشده از سوی میهمان ویژه برنامه زاویه حجتالاسلام والمسلمین احمد جهانبزرگی، متاسفانه در اقدامی غیرحرفهای و به اشتباه، نسبت به سِمَت علمی نامبرده، جعل عنوان صورت گرفته و ایشان عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی معرفی شدهاند، در حالی که هیچگونه رابطه استخدامی با این مجموعه ندارند.
پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی که خود سالها پایگاه رسمی برگزاری جلسات نقد و نظر علمی و محل تضارب آرا، به صورت اصولی و اخلاقمدارانه بوده است، ضمن ناشایست شمردن این اقدام خارج از دایره نقد عالمانه، با ارسال نامهای رسمی از شبکه چهار سیما و سایر رسانهها، حذف و اصلاح مطلب فوق را در تبیین عدم ارتباط فرد مذکور با این مجموعه علمی ارزشمند، مطالبه کرده است.»
پایان خبر / تاریخ ما