خطربزرگی که از بیخ گوش قایقرانی گذشت/ کمیته پزشکی فدراسیون چه میکند؟
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، بانوی ملی پوش روئینگ در حالی که خودش را برای کسب سهمیه المپیک آماده می کرد با یک چالش روبرو شد.
او دارویی برای درمان بیماری اش مصرف می کرده که جزو داورهای ممنوعه بوده است و این ورزشکار از این مسئله اطلاعی نداشته است. زمانی که ماموران نادو از او تست دوپینگ می گیرند اعلام کرده بود چه دارویی مصرف می کند اما طبق قانون جدید باید در زمان تکمیل اطلاعات خود، در سایت نیز ثبت می کرد که چه دارویی مصرف می کرده است و چون این کار را انجام نداده بود، دچار مشکل شد.
تمام مدارک پزشکی این ورزشکار که نشان میدهد برای چه چیزی این دارو را مصرف کرده به فدراسیون پزشکی ورزشی ارائه شده است و دوشنبه هفته آینده در این مورد جلسه تشکیل می شود تا تصمیم نهایی در موردش گرفته شود. با توجه به مستندات ارائه شده و توضیحات خود ورزشکار و فدراسیون ممکن است سهوی بودن اشتباهی که انجام داده مورد توجه قرار بگیرد و محرومیت سنگینی را پشت سر نگذارد.
اما نکته مهم در این میان این است که اگر این بانوی ملی پوش همچنان به مصرف دارو ادامه می داد و ماموران وادا که به طور مداوم به کشورها سرکشی می کنند، از او تست می گرفتند و یا در مسابقات انتخابی المپیک از او تست دوپینگ گرفته می شد قطعا قایقرانی ایران و خود این ورزشکار با یک اتفاق غیر قابل جبران روبرو بودند.
به هر حال این ورزشکار داروی ممنوعه مصرف کرده بوده که عواقب سنگینی برایش داشت و حتی ممکن بود با محرومیت چهار ساله مواجه شود و فدراسیون یکی از شانس های کسب سهمیه المپیک خود را از دست بدهد. بنابراین شاید از یک جهت او و فدراسیون قایقرانی خوش شانس بودند که زودتر متوجه شدند که داروی مصرفی چه مشکلی دارد.
البته این نقد به کمیته پزشکی فدراسیون هم وارد است که چرا حواسش کاملا به ورزشکاران نیست و چک نمی کند که آنها چه داروهایی مصرف می کنند؟ آخرین مرتبه ای که این کمیته با ورزشکارانی که دنبال گرفتن سهمیه المپیک هستند جلسه داشته و نکات ضروری را به آنها گوشزد کرده چه زمانی بوده است؟ کمیته پزشکی فدراسیون با توجه به در پیش بودن مسابقات انتخابی المپیک و افزایش سخت گیری های وادا باید پرکار ترین روز های خود را سپری کند و دائم از وضعیت ورزشکاران با خبر باشد و اگر هوشیارتر بود الان شاهد چنین اتفاقی در قایقرانی نبودیم.
فدراسیون قایقرانی باید کمیته پزشکی خود را فعال تر کند تا بیشتر از گذشته حواسش به ورزشکاران باشد و به هر حال در آستانه المپیک هستیم و کوچکترین اتفاقی ممکن است به ضرر ورزش ایران تمام شود.
به نظر می رسد فدراسیون قایقرانی و حتی سرمربیان باید روی ورزشکاران نظارت بیشتری داشته باشند تا دوباره شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم. این اتفاقی که برای بانوی ملی پوش روئینگ رخ داد می توانست به شکل بدتری بیفتد و قطعا درس عبرتی شد تا حواس ها بیشتر از گذشته جمع شود.
پایان خبر / تاریخ ما