۱۰ کشف برتر باستان شناسی در سال ۲۰۱۰

مجله علمی نشنال جغرافی (NationalGeoGraphic.Com) پس از رده بندی ۱۰ کشف برتر سال ۲۰۱۰ ، سالی که گذشت در گزارش جدیدی ۱۰ کشف برتر باستان شناسی در این سال را معرفی کرد.این مجله چندی پیش با گذشت از سال ۲۰۱۰ به معرفی و رده بندی ۱۰ کشف برتر باستان شناسی از DNA توتان خامون تا فرسایش کشتی تایتانیک پرداخته است.

در این رده بندی کشفهایی از DNA توتان خامون تا طومار بحرالمیت (که اینجا قبلاً درباره اش سخن گفته ایم+) و از فرسایش کشتی تایتانیک تا کشتی نوح به چشم می‌خورند.
***
۱- تونل فرعون: در زیر این پل چوبی، یک پلکان با قدمت ۳ هزار سال وجود دارد. این پلکان به تونل اسرارآمیزی می‌رسد که از مقبره فرعون “ستی اول” آغاز می‌شود. این تونل بعد از سه سال حفاری در مقابل یک دیوار در زیر دره شاهان در عمق ۱۷۴ متری کشف شد.

۲- کلبه مکتشفان: تقریبا یک قرن پس از کشف قاره جنوبگان توسط رابرت فالکون اسکات، کارشناسان در تلاشند تا کلبه چوبی این مکتشف انگلیسی را در جزیره راس، واقع در قطب جنوب از برف و نابودی نجات دهند. این کلبه به طول ۱۵ متر و عرض ۶/۷ متر برای پذیرایی از ۳۳ مرد ساخته شده بود.

۳- فرسایش تایتانیک: این تصویر که اول سپتامبر به مناسبت بیست و پنجمین سالگرد کشف بقایای تایتانیک در عمق ۳ هزار و ۸۰۰ متری منتشر شد، نشان می‌دهد که این کشتی درحال فرسایش است این تصویر به علاوه تصاویر دیگری از بقایای کشتی تایتانیک در پروژه به نام Expedition Titanic تهیه شد.

۴- آثار تاریخی در خطر: نقاشیهای دیواری تخریب شده کلیسای جامع “آنی” ترس ساکنان این شهر کوچک قرون وسطایی را موجب شده است. این شهر در منطقه نظامی ‌ترکیه در مرز با ارمنستان قرار دارد. این شهر یکی از ۱۲ مکان تاریخی است که توسط صندوق میراث جهانی یونسکو به عنوان شهر با خطر شدید نابودی ثبت شده است.

۵- DNA توتان خامون: توتان خامون یکی از فراعنه معروف مصر باستان است که در سن ۱۹ سالگی مرده است. دانشمندان با استفاده از نتایج تجزیه DNA که از بقایای جسد مومیایی شده توتان خامون و سایر مومیاییها دره شاهان به دست آمده بود سرانجام موفق شدند نه تنها وضعیت سلامت این شاهان را بازسازی کنند بلکه موفق شدند روابط خانوادگی آنها را نیز به دست آورند.

۶- معبد انسانهای قربانی شده: در ژانویه گذشته خبر کشف یک معبد باستانی پیچیده اعلام شد که در آن یک گور دسته جمعی از انسانهای قربانی شده در زیر ریگهای روانی که توسط باد کنار رفته بودند در شمال غربی پرو نمایان شد. این کشف به نظر می‌رسد که به افسانه “نای لامپ” واقعیت بخشیده است. “نای لامپ” تمدن پرویی “لامبائیک” در قرن هشتم بعد از میلاد را تاسیس کرد.

۷- نقشه برداری با لیزر از شهر مایاها: در ماه آوریل دو باستان شناس آمریکایی با استفاده از یک فناوری نوآورانه برپایه لیزر به نام “لیدار” موفق شدند تنها در مدت چهار روز از شهر باستانی قبیله مایا نقشه برداری کرده و این مشکل را که از ۲۵ سال قبل محققان را درگیر خود کرده بود حل کنند. به گفته این دو باستان شناس، شهر مایاها در زمینی به وسعت بیش از ۱۷۷ کیلومتر مربع و در دوره بین ۵۵۰ تا ۹۰۰ بعد از میلاد ساخته شده و جمعیتی بالغ بر ۱۱۵ هزار نفر داشته است.

۸- تمدن گمشده آمازون: در ماه ژانویه صدها دایره، مربع و دیگر اشکال هندسی کشف شدند. به نظر می‌رسد این تصاویر توسط جامعه ناشناخته ای که در آمازون زندگی می‌کرده اند کشیده شده اند اما این تصاویر با گذشت زمان توسط جنگل آمازون پنهان شده اند. تصاویر ماهواره ای که از بالای حوزه رودخانه آمازون پس از سال ۱۹۹۹ گرفته شده اند بیش از ۲۰۰ اشکال هندسی زمینی را که تا فاصله بیش از ۲۵۰ کیلومتر امتداد یافته اند کشف کردند.

۹- کشف کشتی نوح: تیمی ‌از مسیحیان پروتستان در آوریل سال جاری مدعی شدند که باقیمانده‌های کشتی نوح را در زیر برفها و مواد آتشفشانی کوه آرارات در ترکیه کشف کرده اند.

۱۰- راز طومار بحرالمیت: حل معمای طومار بحرالمیت: “طومارهای بحرالمیت” حدود نیم قرن قبل در ۱۱ غار قمران در شمال غربی بحرالمیت کشف شدند. از آن زمان دانشمندان و باستان شناسان در تلاش برای کشف و رمزگشایی این دست نوشته و کشف خاستگاه واقعی آنها بوده اند اکنون گروهی از محققان موسسه ملی فیزیک هسته ای ایتالیا با استفاده از یک برخورد دهنده ذرات موفق شدند راز خاستگاه بخشی از این دست نوشته را فاش کنند. این دست نوشته محتوی ۹۰۰ سند است که بر روی پوست شتر نوشته شده است. تاریخ تدوین این طومارها بین ۲۰۰ قبل از میلاد تا ۷۰- ۶۰ بعد از میلاد محاسبه شده اما تاکنون مشخص نبود که آیا این متون در همان منطقه نوشته شده اند و یا درجای دیگری ایجاد و سپس منتقل شده اند. تجزیه‌های کروم و بروم در آب بحرالمیت کاملا با میزان عناصر بازمانده در این پوستها سازگاری داشت این مقایسه با استفاده از دسته پرتوهای پروتون ۳/۱ مگاولت که توسط برخوردهنده ذرات “تاندم” در موسسه فیزیک هسته ای ایتالیا تولید شده بودند، انجام شد و تائید کرد که خاستگاه این دست نوشته‌های در همان منطقه بحرالمیت بوده است.

منابع :
  • http://blogs.nationalgeographic.com/blogs/intelligenttravel/2010/12/top-ten-archaeological-discove.html
  • http://www.archaeology.org/1101/topten
  • http://news.discovery.com/archaeology
پایان.

بهترین از سراسر وب

[toppbn]
5 نظرات
  1. مرضیه بخشایی می گوید

    هر یکشنبه با بهترین مقاله تاریخی در سایت رسمی مجیداخشابیwww.majidakhshabi.com

  2. سارا می گوید

    سپاسگزار
    خیلی زیبا بودند…

  3. g.97342 می گوید

    ممنون مثل همیشه بسیار عالی و زیبا بود

  4. مجتبی می گوید

    مثل همیشه
    خیلی خوب
    خسته نباشید

  5. الکس می گوید

    سپاسگزار
    خیلی زیبا بودند… اما نقاشی دیواری کلیسای در حال تخریب به چه درد می خوره .چگ.نه می شود از آن محافطت کرد

ارسال یک پاسخ