ارتقای میراث فرهنگی به وزارتخانه در مجلس پیگیری میشود
به گزارش «تاریخما»، دکتر احمد دانیالی در حاشیه مراسم تکریم و معارفه مدیران کل میراث فرهنگی استان با اشاره به ارتقای این سازمان به وزارتخانه گفت: هم اکنون این بحث در مجلس پیگیری میشود ولی اگر با این شرایط پیش رود خیلی به نظر نمیرسد تغییری در وضعیت رخ دهد چون سازمان اگر قرار شود تنها اسمش تغییر کند خیلی نمیتوان بگوییم ارتقایی پیدا کرده است.
وی ادامه داد: در مجلس و کمیسیونها پیگیر هستند تا این اتفاق بیفتد که البته باید به صحن بیاید و مصوب شود. همچنین برای ایجاد کمیسیون میراث فرهنگی، فراکسیون گردشگری در حال پیگیری موضوع است.
دانیالی افزود: بودجه دو بخش استانی و ملی دارد که قسمت استانی در اختیار استانها است و به مجلس داده شده که در حال بررسی است. بخش دیگر ملی بوده که در سازمان بر اساس شرایطی که هست تخصیص داده میشود.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به وسعت میراثی که در کشور داریم دولت نمیتواند به همه مسائل رسیدگی کند لذا سیاستی که در میراث فرهنگی پیش گرفتیم این است که از مجموعه بخش خصوصی استفاده بیشتری بکنیم و تسهیلات مورد نیاز را در اختیار آنها قرار دهیم.
دانیالی با بیان اینکه این کار باعث کمک به خیل عظیم میراث فرهنگی در کشور میشود، ادامه داد: در بخش گردشگری نیز روال به همین گونه است.
سرپرست معاونت امور مجلس، حقوقی و استانهای سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خاطرنشان کرد: در این راستا مشوقهایی در نظر گرفته شده و امیدواریم در مجلس تصویب شوند چراکه باعث میشود گردشگر بیشتری به کشور سفر کنند.
وی با بیان اینکه به لحاظ زیرساخت کم نداریم و امکاناتی مانند هتل به گونهای نیست که بگوییم بخاطر آن گردشگر به کشور وارد نمیشود، ادامه داد: یکی از چیزهایی که دولت پیشبینی کرده این است که روستاها را به سمتی ببرد تا مراجعه کننده بیشتری داشته باشند؛ بوم گردی در دستور کار سازمان میراث فرهنگی بوده که استقبال خوبی نیز از این موضوع شده است.
دانیالی از پیشبینی 12 هزار میلیارد تومان اعتبار برای بحث گردشگری در سال آینده خبر داد و گفت: شش هزار میلیارد آن از صندوق ملی توسعه داده شده و مابقی را بانکها در اختیار افراد میگذارند؛ کسانی که بتوانند در روستاها شغل ایجاد کنند این تسهیلات را در اختیارشان قرار میدهند.
معاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی با بیان اینکه حدود 20 درصد بودجه در سازمان برای صنایع دستی و گردشگری هزینه میشود، گفت: میزان بودجه با توجه به شرایط کشور در بخش عمرانی کاهش داشته اما در بخشهای دیگر مقداری افزایش یافته است؛ امیدواریم که اگر در مجلس زمینهای وجود داشته باشد به ما کمک کنند.
وی با اشاره به اینکه بحث گردشگری یکی از بخشهای مهم سازمان است که میتوانیم در آن اشتغالزایی کنیم، افزود: به ازای هر 6 توریست که به یک منطقه مراجعه میکند میتوان یک شغل با هزینه بسیار کم ایجاد کرد.
وی خاطرنشان کرد: یکی از مسائلی که وجود دارد بحث بازار است و خرید صنایع با حجمی که تولید میشود همخوانی ندارد؛ در این راستا باید از این بخش حمایت شود. اگر مجموعهها حمایتهایی از این بخش داشته باشند درآمدمان معادل نفت خواهد بود و حتی میتواند با آن رقابت کند.
دانیالی به آزادسازی قلعه فلکالافلاک نیز اشاره کرد و گفت: استاندار قبل و فعلی تلاشهای زیادی در این رابطه داشتهاند؛ همچنین مبلغی باید پرداخت شود که آزادسازی صورت گیرد که در بودجه لحاظ شده و امیدواریم این کار هرچه سریعتر انجام شود.
انتهای پیام