وقت آن است که دکان کنکور برای همیشه تخته شود

«محمد جواد عابدی اردکانی» همزمان با بازار داغ انتقادات روزهای پس از برگزاری کنکور سراسری سال ۱۴۰۰ در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری تاریخ ما، گفت: کنکورهای سنوات اخیر را که بررسی کنیم این واقعیت هویدا می‌شود که طراحان کنکور به سمت مفهومی تر کردن سوالات گام برداشته اند، البته نه فقط مفهومی بلکه از نظر درجه سختی نیز هرچه به سمت کنکور ۱۴۰۰  آمدیم،  بر سختی آزمونها افزوده شد. 

کنکور ۱۴۰۰، سرآمد کنکورها

 وی افزود: در کنار همه این‌ها، طی سالهای اخیر سوالات زیادی  خارج از عرف کنکور نیز بر آن افزوده شد تا این که کنکور ،۱۴۰۰ سرآمد کنکور های بسیار سخت و غیرمنطقی سنوات اخیر شد.

عابدی خاطرنشان کرد: اکثر داوطلبان کنکور ۱۴۰۰ در تمامی گروه های آزمایشی از سطح سخت سوالات و نحوه طراحی آن گلایه مند بودند و حتی بسیاری از دبیران نیز چندان دلخوشی از وضعیت طراحی سوالات کنکور امسال نداشتند. 

این مدیر فرهنگی تربیتی با اشاره به این که کنکور ۱۴۰۰، حسابی دانش آموزان را آزار داده و از حیث سختی سوال و طراحی ناجور سوالات، رکودی جدید به نام خود زده است، خاطرنشان کرد: شاید در پایان سالی که در آن ۱۰۰ درصد آموزش در پایه دوازدهم مجازی بوده است و البته با آن کیفیت متوسط، کمترین انتظار این بود که کنکور سراسری  تا این حد سخت و آزاردهنده نباشد.

 شد آنچه که نباید می‌شد

وی گفت: اما کنکور امسال  شد آنچه که نباید می شد! کنکور امسال نیز در برخی دروس آنچنان سخت و خارج از عرف همیشگی طرح شده بود که بیشتر به عقده گشایی طراحان سوالات کنکور شباهت داشت تا آزمونی برای سنجش علمی یک میلیون نوجوان ایرانی.

عابدی تاکید کرد: از شکل و شمایل سوالات کنکور این گونه به نظر می رسد که در سنوات اخیر طراحان کنکور یک عده  آدم های عقده ای هستند که عرصه کنکور را برای عقده گشایی خود انتخاب کرده اند وگرنه معنی ندارد سوالاتی خارج از کتاب طرح شود.

این مشاور تحصیلی ادامه داد: اگر در گذشته از کنکور به سوهان روح دانش آموزان و خانواده هایشان تعبیر می شد، امروزه این وصله ناجور در بدنه آموزش کشور به مثابه یک نابودگر تمام عیار قد علم کرده است؛ نابودگری که اعصاب و روان نسلی را نشانه رفته است و بسیار قربانی هم می‌گیرد.

 سنجش علمی سختگرانه داوطلبان

این راهنما و مشاور تحصیلی تصریح کرد: وقتی در آموزش و سنجش های علمی چه در دوره متوسطه و چه در دوره تحصیلات عالی دانشگاهی، سهل گیرانه رفتار می شود، سختگیرانه بودن سنجش علمی داوطلبان در گذرگاه کنکور چه معنایی جز آزار دادن تعداد قابل توجهی از آینده سازان این مرز و بوم دارد؟

عابدی گفت: آیا گزینش تعدادی داوطلب برای نشاندن بر کرسی دانشگاه ها با این شکل و رویه ای که سازمان سنجش و وزارت علوم در پیش گرفته است و با این آزمون های وحشت آفرین تا این حد ارزش‌ دارد که یک جمعیت میلیونی از فرزندان عزیز کشورمان را دچار آسیب های روحی و روانی کنیم؟ 

 بود و نبود آزاردهنده کنکور

وی با بیان این که کنکور بود و نبودش آزاردهنده شده است، افزود: از داستان کش دار «کنکور حذف می شود٫ نمی‌شود؟» که سالهاست آرامش روانی جامعه را بر هم زده، گرفته تا سوالات سخت و غیرمنطقی کنکورهای اخیر؛ همگی این موضوع را قوت می دهد که وقت آن است ساختار گزینش دانشجو برای دوره آموزش عالی تغییرات بنیادی کند.

عابدی تاکید کرد: چه در مجلس و چه در دولت، باید طرح و قوانینی مصوب شوند که این بساط آسیب رسان به روح و روان نوجوانان وخاواده های ایرانی برچیده شود چرا که وقت آن رسیده تا طرحی نو در انداخته شود و دکان کنکور برای همیشه تخته شود.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.