نمایشگاه «مشکات» در قم برپا میشود
به گزارش خبرنگار «تاریخ ما»، حجت الاسلام سید حسین میرمعزی ظهر دوشنبه در نشست خبری که به مناسبت هفته پژوهش و برپایی نمایشگاه مشکات برگزار شد، با بیان اینکه ۲۴ تا ۳۰ آذرماه به عنوان هفته پژوهش نامگذاری شده است، افزود: هفته پژوهش فرصت مغتنمی برای تقدیر از پژوهشگران، بازخوانی پژوهشهای انجام شده در سال گذشته، ارائه دستاوردهای پژوهشی پژوهشگران و مراکز پژوهشی و آسیب شناسی فواید پژوهش در کشور است.
وی شعار محوری هفته پژوهش را پژوهش و علوم انسانی- اسلامی عنوان کرد و افزود: یکی از مسائل اساسی در مطالبات مقام معظم رهبری در خصوص علوم انسانی، تولید علوم انسانی بر پایه ارزش های دینی است زیرا این مسئله مهم، نرم افزار ساخت تمدن اسلامی و وجه دانشی تمدن مبین اسلامی است بنابراین این شعار برای هفته پژوهش انتخاب شده است.
معاون پژوهش حوزههای علمیه کشور بیان کرد: شنبه ۲۴ آذرماه با عنوان پژوهش و طلاب جوان استعدادهای برتر و نخبگان، یکشنبه ۲۵ آذرماه با عنوان پژوهش، دستاوردها و ظرفیتها، دوشنبه ۲۶ آذرماه با عنوان پژوهش، الگوهای تعاملی و هم افزایی نهادهای پژوهشی حوزوی، سهشنبه ۲۷ آذرماه با عنوان پژوهش، حوزه و دانشگاه، چهارشنبه ۲۸ آذرماه با عنوان پژوهش و سند پایه پیشرفت و پنجشنبه ۲۹ آذرماه با عنوان پژوهش و انقلاب اسلامی نامگذاری شده است.
وی با بیان اینکه در سطح ستادی و فراستادی برنامههایی به مناسبت هفته پژوهش در نظر گرفته شده است، افزود: در سطح ستادی یعنی توسط مرکز مدیریت حوزههای علمیه، مدیریتهای استانی و مدارس در هفته پژوهش برنامههایی از قبیل دیدار با مراجع، نشستهای علمی، برگزاری نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی حوزه، دیدارهای استانی و تجلیل از پژوهشگران استانی توسط شخصیتهای استان، نشستهای علمی در سطح واحدهای پژوهشی و ساعت پژوهش در مدارس استانی برگزار میشود.
دعوت از ۸۰ مرکز پژوهشی برای شرکت در نمایشگاه مشکات
معاون پژوهش حوزههای علمیه کشور با اشاره به برگزاری نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی با عنوان نمایشگاه مشکات پنج به مناسبت هفته پژوهش، افزود: ۸۰ مرکز پژوهشی برای شرکت در این نمایشگاه دعوت شدهاند که ۶۵ مرکز تاکنون اعلام آمادگی کردهاند.
وی ادامه داد: محل نمایشگاه در مجتمع امام خمینی(ره) جنب گلزار شهدا است که مراسم افتتاحیه یکشنبه بعد از نماز مغرب و عشا با حضور مدیر حوزههای علمیه کشور برگزار میشود.
حجت الاسلام میرمعزی با بیان اینکه در این نمایشگاه سالن برگزاری نشستهای علمی تعبیه شده است، افزود: ۱۵ نشست علمی در این نمایشگاه توسط مراکز پژوهشی و انجمنهای علمی و در رابطه با معرفی و نقد کتاب و موضوعات روز برگزار میشود.
وی بیان کرد: نمایشگاه در سه بخش تنظیم شده که بخش اول شامل غرفههای موسسات است، بخش دوم بخش موضوعی در خصوص علوم انسانی – اسلامی است که تولیدات در ۱۵ رشته در چهار هزار اثر برگزیده ارائه میشود و بخش سوم بخش انقلاب اسلامی است که کتابهایی که روحانیون و حوزههای علمیه در رابطه با موضوع انقلاب اسلامی تبیین کردهاند به نمایش گذاشته میشود.
معاون پژوهش حوزههای علمیه کشور با بیان اینکه در این معاونت شورای هماهنگی مراکز پژوهشی ایجاد شده ایجاد شده است، افزود: بیش از ۱۸۰ مرکز پژوهشی در استان قم قرار دارند که این شورای هماهنگی، نمایندگان این مراکز پژوهشی هستند که هماهنگیهایی در سطح مراکز پژوهشی انجام و نمایشگاه با همکاری این مراکز دایر میشود.
برگزاری نشستهای علمی در نمایشگاه
وی بیان کرد: در نمایشگاه هر روز یکی از مراکز به برگزاری نشست میپردازند که در روز شنبه حوزه علمیه خواهران، روز یکشنبه موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره)، دوشنبه معاونت پژوهش مرکز مدیریت حوزه های علمیه، سه شنبه پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، چهارشنبه پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و روز پنجشنبه پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی نشستهایی را برگزار میکنند.
عضو شورای عالی مرکز الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت بیان کرد: بسیاری از پژوهش های انجام گرفته در حوزه تبدیل به مواد قانونی و طرح های دولت شده اند برای مثال تبیین و نقد بانکداری اسلامی از سوی حوزویان بوده است.
وی گفت: در حال حاضر بیش از سه هزار تحصیل کرده حوزه و دانشگاه داریم که در زمینه علوم انسانی تخصص دارند.
حجت الاسلام میرمعزی عنوان کرد: مراکز پژوهشی در قم سه دسته هستند که برخی تحت توسط شورای حوزههای علمیه تاسیس شدهاند و حوزههای علمیه بودجه آنها را تأمین میکنند، برای تأسیس برخی از مراکز شورای اعطای مجوزها مجوز میدهد اما از جهت تأمین مالی مستقل هستند و بخش سوم مراکزی هستند که نه مجوز از شورای اعطا گرفتهاند و نه هزینهها توسط مرکز تأمین میشود و مستقل هستند.
وی اظهار کرد: در ۹ رشته علمی نیازسنجی علمی و در برخی استانها نیازسنجی استانی شده است و نیازسنجیها با توجه به نیازهایی است که از ناحیه مردمی و دولتی اعلام شده و مبدأ برای پژوهشها قرار میگیرد.
معاون پژوهش حوزههای علمیه کشور با بیان اینکه سطح ریشهای و عمیق وحدت حوزه و دانشگاه وحدت دانشی است، گفت: محور وحدت میان حوزه و دانشگاه وحدت دانشی است زیرا دانشگاه نمیتواند در رابطه با علوم دانشی مبادی و مبانی مبتنی بر غرب تولید کند و به دنبال اسلامی سازی دانش نباشد و حوزه نیز شعار علوم اسلامی – انسانی را بدهد و بعد بگوییم وحدت حوزه و دانشگاه وجود دارد.
حجت الاسلام میرمعزی اضافه کرد: هماهنگیهایی در جهت استفاده از دستاوردهای دو طرف و نیازهای جامعه و به صورت ضعیف صورت میگیرد در حالی که بحثهای فرهنگی، ترویجی و ارزشی از جهت محیط و رعایت احکام اسلامی که لایههای رویی وحدت میشود باید صورت گیرد.
تازه ترین اخبار میراث فرهنگی ایران و جهان را در تاریخ ما دنبال کنید.
برچیده از سایت مهر