سودان میانجیگری بینالمللی برای حل بحران سد النهضه را خواستار شد
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، به نوشته روزنامه عربی۲۱، سودان اعلام کرد که با ارسال نامههای رسمی برای اتحادیه آفریقا، سازمان ملل، اتحادیه اروپا و آمریکا، ایجاد مکانیسمی چهارجانبه برای میانجیگری در مذاکرات سد النهضه اتیوپی را خواستار شده است.
وزارت خارجه سودان در بیانیهای اعلام کرد: عبدالله حمدوک، نخست وزیر سودان ۱۳ مارس نامههایی را برای اتحادیه آفریقا، سازمان ملل، اتحادیه اروپا و آمریکا ارسال کرده و در آنها از این چهار نهاد خواست سازوکاری چهارجانبه را جهت میانجیگری در روند مذاکرات سد النهضه اتیوپی ایجاد کنند.
این وزارتخانه افزود: در این نامهها تغییر شیوهای که در مذاکرات دنبال میشد و مانع از رسیدن به توافقی میان سه طرف شده بود و آغاز رویکردی مبتنی بر حضور شرکای بینالمللی اصلی در سازوکار چهارجانبه پیشنهاد شده است.
در ادامه این بیانیه آمده است: در این نامهها شرح داده شده که هدف از تشکیل کمیته چهارجانبه تقویت نقش اتحادیه آفریقا در مذاکرات است و این کمیته هرگز جایگزین اتحادیه نیست و اینکه جمهوری دموکراتیک کنگو به عنوان رئیس فعلی اتحادیه باید به هماهنگی و هدایت این کمیته چهارجانبه ادامه دهد.
همچنین وزارت خارجه سودان تاکید کرد: خارطوم از اظهارات مسؤولان اتیوپی درباره قصدشان برای انجام آبگیری دوم سد در ژوئیه آتی بدون اینکه توافقی الزامآور ضامن تبادل اطلاعات و یا تضمینهای عملیاتی، زیست محیطی و اجتماعی وجود داشته باشند، نگران است.
این وزارتخانه در ادامه هشدار داد: هرگونه اقدام یک جانبهای برای آبگیری سد به سودان خسارات وارد خواهد کرد و امنیت ملی آن را به خطر میاندازد.
اتیوپی ۹ مارس جاری پیشنهاد سودان که مورد تایید مصر نیز بود، برای ایجاد یک میانجیگیری چهارجانبه بینالمللی جهت حل مذاکرات سد النهضه را رد کرد.
این کشور بر آغاز آبگیری دوم سد حتی اگر توافقی حاصل نشود، پافشاری دارد در حالی که مصر و سودان تاکید دارند اول باید توافقی سه جانبه به دست آید تا سهمیه سالانه آن دو از آب رودخانه نیل و تاسیسات آبیشان حفظ شود.
مذاکرات سد النهضه با نظارت اتحادیه آفریقا از ژانویه گذشته که سودان تغییر رویکرد مذاکره را خواستار شده و اتیوپی با آن مخالفت کرد، متوقف شدند.
پایان خبر / تاریخ ما