انگلیس در سند بررسی خود چین را “بزرگترین تهدید دولت محور” خوانده است

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، سال گذشته میلادی توبیاس الوود، عضو کمیته منتخب دفاعی پارلمان انگلیس از بوریس جانسون، نخست وزیر این کشور خواست تا به تلاشهای مشترک با آمریکا بر سر یک سند جدید اتحاد جهانی بپیوندد و در عین حال نسبت به تشدید رقابت با چین که بنا به گفته این نماینده ممکن است به سطح “درگیری واقعی” برسد، هشدار داد.

بر اساس این گزارش، طبق یک کپی از گزارش ۱۰۰ صفحه‌ای سند مذکور تحت عنوان “بریتانیای جهانی در یک عصر رقابتی”، پکن نمایانگر “ریسک فزاینده برای منافع انگلیس” به سبب برنامه مدرنیزه سازی ارتشش و نفوذ فزاینده بین‌المللی‌اش در منطقه آسیا-اقیانوسیه و فراتر از آن معرفی شده است.

این سند بررسی سیاستها همچنین بر اساس گزارشها هشدار می‌دهد که انگلیس در دفاع از ارزشهایش و تقویت محافظت از زیرساختهای مهمش شامل حمل و نقل، شبکه توزیع برق ملی و شبکه تامین آب خود “تردید نخواهد کرد”.

همزمان این گزارش، خواستار پیگیری “روابط اقتصادی مثبت” با پکن با ضرورت تصریح توسعه “ارتباطات تجاری عمیق‌تر و سرمایه گذاری بیشتر چین” شده است.

این بررسی در عین حال چین را “یک شریک با اهمیت فزاینده در زمینه مقابله با چالشهای جهانی همچون آمادگی برای همه گیری بیماری، تنوع زیستی و تغییرات آب و هوایی” توصیف می‌کند.

این در حالی است که لندن و پکن در زمینه یک سری مسائل حساس از جمله در ارتباط منشا همه گیری کووید-۱۹، مسائل مربوط به شرکت مخابراتی هوآوی چین و در عین حال مساله حقوق بشر و مسائل دیگر اختلاف دارند.

این گزارش در عین حال به غیر از موضوع روابط چین و انگلیس بر روابط لندن با روسیه نیز متمرکز بوده و روسیه را به عنوان “حادترین تهدید” برای امنیت انگلیس توصیف کرده است.

این سند بیان داشت: ما تا زمان بهبود روابط با دولت روسیه، فعالانه در قبال طیف کامل تهدیدات برآمده از روسیه دست به دفاع و بازدارندگی خواهیم زد.

سند “بریتانیای جهانی در عصر رقابتی” به طور کلی حاوی دست کم چهار فصل کلیدی همچون دانش و تکنولوژی، نظم بین‌المللی باز آینده، امنیت و دفاع و همچنین تقویت انعطاف پذیری در داخل و خارج است. تمرکز ویژه این گزارش به احتمال خیلی زیاد بر فضای سایبری است که یک “حوزه رقابتی فزاینده مورد استفاده عوامل دولتی و غیردولتی” است. این سند پیش بینی می‌کند که قابلیت هک کردن احتمالا به تعداد بیشتری از کشورهای جهان در ضمن “اتکای فزاینده کشورها به زیرساختهای دیجیتال” گسترش پیدا خواهد کرد.

این بررسی در عین حال به طور جداگانه به مساله “منشاهای اصلی تهدید تروریستی” که هم اکنون برآمده از “اسلامگرایی، تروریسم مرتبط با ایرلند شمالی و تروریسم مرتبط با راست افراطی، چپ افراطی، آنارشیسم و تروریسم تک مساله‌ای” خوانده، پرداخته است.

این گزارش به افشای تعداد رو به رشد کلاهکهای هسته‌ای سیستم تسلیحاتی ترایدنت انگلیس و توان انبار آنها توسط این کشور به سبب نگرانی‌ها از بابت اقدام کشورهای دیگر در”افزایش و تنوع بخشیدن به زرادخانه‌های هسته‌ای خود” پرداخته است.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.