واکنش کارشناسان عراقی به اولویتهای دولت بایدن در کشورشان
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، به نقل از شبکه اسکای نیوز عربی، پس از اعلام چهار اولویت اصلی دولت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا درباره منافع این کشور در عراق، برخی کارشناسان عراقی این سخنان را نشاندهنده ایجاد “تغییری اساسی” در رویکرد مسئولان واشنگتن نسبت به عراق دانستند.
از جمله خضر عبدالرحمان، یکی از پژوهشگران عراقی در گفتوگو با اسکای نیوز اظهار کرد: دولت جدید آمریکا با اظهارات سفیرش قصد دارد این پیام را انتقال دهد که رویکردش نسبت به عراق از مسئله مبارزه با تروریسم و همکاریهای امنیتی سابق میان بغداد و واشنگتن فراتر است و این کشور میخواهد در موضوعات روز مردم عراق از جمله مبارزه با ویروس کرونا و فساد موجود در نهادهای این کشور مشارکت داشته باشد.
عبدالرحمان در ادامه گفت: همچنین تغییری در نحوه اظهارنظر مسئولان آمریکایی ایجاد شده است، از جمله اینکه آنها پیشنهادها و رویکردهای متفاوت و متناقضی با دولت قبلی این کشور دارند، به ویژه در مورد پرونده مقابله با تغییرات آب و هوایی و مسائل زیست محیطی که همواره مورد توجه کامل دولت عراق بودهاند.
اما شفان محمدصالح، پژوهشگر و فعال مدنی کرد عراقی که ساکن آمریکاست، ضمن ابراز تردید نسبت به اینکه آمریکا بتواند به آسانی اولویتهای خود را در عراق محقق کند، اظهار کرد: مسالهای که نشان خواهد داد آمریکا میتواند به رویکرد خود در عراق ادامه دهد یا خیر، انتخابات پارلمانی اکتبر آتی عراق است.
وی افزود: تصمیمگیرندگان در آمریکا به خوبی میدانند که مسئله مبارزه با تروریسم در کل منطقه و به خصوص عراق به تصمیمی استراتژیک نیاز دارد و توافق استراتژیک میان دو کشور تقریبا متوقف شده است.
محمدصالح در ادامه گفت: دولت آمریکا در مورد موضوعاتی همانند مبارزه با فساد و تغییرات آبوهوایی تنها میتواند با برخی کارشناسان و مشاوران به دولت عراق کمک کند اما اصل این مسایل در عراق سیاسی بوده و به مسؤولان دولت عراق مرتبط هستند که کشور عراق و منابع و ثروت آن را مختص به خود و تشکلهای سیاسی و نظامی خودشان میدانند.
متیو تولر، سفیر آمریکا در عراق در همایشی که از سوی موسسه صلح آمریکا برگزار شده بود، اظهار کرد: دولت جو بایدن چهار اولویت در عراق دارد که شامل مبارزه با گروه تروریستی داعش، کمک به دولت عراق در مبارزه با فساد و مقابله با شرایط دشوار اقتصادی، چالشهای مربوط به مبارزه با کرونا و بحران تغییرات آب و هوایی هستند.
این اظهارات تولر حدود دو ماه پس از روی کار آمدن دولت جدید در واشنگتن بیان شدند و در این مدت هیچگونه توضیح و اظهارنظری که استراتژی کلی واشنگتن در عراق را مشخص کند منتشر نشده است.
سفیر آمریکا پیش از این گفته بود که کشورش اولویتهای استراتژیک قبلی خود را دنبال میکند و با وجود تغییر دولتها در آمریکا چالشهایی که پیش روی منافع و امنیت ملی این کشور هستند همچنان ادامه دارند.
سفیر آمریکا پیشتر با تاکید بر “لزوم حفظ حضور آمریکا” در عراق مدعی شد: استمرار این حضور برای کمک به دولت عراق در جلوگیری از بازگشت داعش و تروریستها و به خطر افتادن امنیت منطقه ضروری است.
پایان خبر / تاریخ ما