اختلاف لیبی و فرانسه درباره خروج مزدوران و نیروهای خارجی

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، به نقل از روزنامه رأی الیوم، شورای عالی ریاستی لیبی اعلام کرد، اختلافاتی میان خالد المشری، رئیس شورای عالی ریاستی در لیبی و ژان ایو لودریان، وزیر خارجه فرانسه درباره مکانیزم خروج مزدوران و نیروهای خارجی از لیبی وجود دارد.

المشری در دیدار با لودریان در نیجر تأکید کرد: ابتدا باید مزدوران و همه نیروهایی که به صورت غیرقانونی در لیبی هستند، از کشور خارج شوند و بعد از آن نیروهایی که به درخواست دولت وفاق ملی از طریق توافق واضح در لیبی هستند، از کشور خارج شوند.

در مقابل لودریان گفت: باید تمام نیروها به صورت همزمان از لیبی خارج شوند.

خالد المشری تأکید کرد که خروج همزمان خطری علیه امنیت ملی لیبی است و مکانیزم مناسبی را درباره همکاری با کمیته نظامی مشترک لیبی ۵+۵ که مکلف به نظارت بر آتش‌بس است، می‌طلبد.

المشری با لودریان درباره تحولات سیاسی لیبی بحث و گفتگو و تأکید کرد که با لودریان درباره لزوم برگزاری انتخابات در موعد خود در دسامبر و لزوم صدور قوانین منظم برای انتخابات توافق نظر دارد.

در این راستا محمد حمدان دقلو معروف به حمیدتی، معاون رئیس شورای حاکمیتی سودان در دیدار با المشری در نیجر بر لزوم خروج تمام مزدوران از لیبی تأکید کرد و گفت: هر سودانی که بدون اجازه مقامات لیبی در این کشور حضور دارد مزدور به حساب می‌آید.

المشری گفت: ما به دنبال روابط مستحکم با سودان در تمام سطوح سیاسی، اقتصادی و امنیتی هستیم.

براساس توافق آتش‌بس در لیبی که ۲۳ اکتبر ۲۰۲۰ امضا شد تمام مزدوران خارجی باید ظرف سه ماه از زمان امضای توافق از این کشور خارج شوند.

سازمان ملل تعداد مزدوران را ۲۰ هزار تن برآورد کرده است که از روسیه، چاد، سودان، سوریه و ترکیه هستند.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.