ابراز نگرانی مقامهای حقوق بشری سازمان ملل بابت افزایش حضور نظامی آمریکا در جزیره گوآم
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، به نقل از هافینتگتون پست، فعالان معترضی که نماینده مردم بومی موسوم به “چامورو” در جزیره گوآم هستند به تداوم کنترل این جزیره و افزایش حضور نظامی در آن از سوی آمریکا از زمان ادعای این کشور بر این منطقه در سال ۱۸۹۸ بعد از جنگ اسپانیا-آمریکا اعتراض کردند.
سه گزارشگر ویژه سازمان ملل در نامه خود که بنا به درخواست وکلای حقوق بشری مطرح شد، گفتند که از بابت “افزایش حضور نظامی آمریکا در گوآم و کوتاهی آن در حفاظت از مردم بومی چامورو در برابر از دست دادن زمینها، اراضی و منابع سنتی آنها” اظهار نگرانی میکنند. این مقامها همگی در زمینه مسائل حقوق بشری مشاوره می دهند و آنها انکار حق مردم بومی از بابت “کسب رضایت آزادانه، قبلی و آگاهانه آنها و حق تعیین سرنوشت” را محکوم میکنند.
کسانی که در گوآم به دنیا آمدهاند شهروندان آمریکا هستند اما با این حال آنها نمیتوانند در انتخابات آمریکا رای دهند. فعالان بومیان چامورو برای بیش از یک قرن است که نسبت به نظارت آمریکا زنگ خطر را به صدا در آوردهاند و ماجراهای به حاشیه راندن خود در این جزیره پرجمعیت از سوی پرسنل نظامی آمریکا را به اشتراک میگذارند.
آمریکا از زمان پایان جنگ با اسپانیا از حاکمیتش بر گوآم برای حفظ جای پایش در حوزه اقیانوس آرام و رصد نزدیک دشمنان ژئوپلتیکی خود به ویژه چین استفاده کرده است. با این حال همچنان بسیاری از آمریکایی ها چندان درباره دخالت کشورشان در گوآم نمیدانند چه برسد به این که در باره درد و رنجهای مردم بومی آنجا بدانند. در اواسط ماه مارس، این نادانی مقامهای آمریکا به حد شرمساری رسید وقتی که مارجوری تیلور گرین، نماینده جمهوریخواه مجلس نمایندگان این کشور در صحبتهایش در مخالفت با کمک به کشورهای خارجی، دادن اعتبارات به گوآم را محکوم کرد.
فعالان حقوقی حامی مردم چامورو معتقدند که نامه مذکور این اخطار را به آمریکا میدهد که مسیر جدیدی را برای روابط آمریکا-گوآم ایجاد کند.خوآن آگوئون، مقام ارشد شرکت حقوقی Blue Ocean Law که شرکتش به ارسال نامه مذکور از سوی مقامها کمک کرد، در بیانیهای این نامه را “عمیقا اعتبار دهنده” خوانده و گفت که این نامه بر حق این جامعه در برخورداری از “یک فرهنگ، سلامت، زندگی و محیط زیست پاک به عنوان حقوقی که باید مورد احترام قرار بگیرند” تاکید میکند.
پایان خبر / تاریخ ما