رایزنی بلینکن و اشکنازی برای ممانعت از پیروزی حماس در انتخابات فلسطین
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، باراک رافید، نویسنده صهیونیستی در گزارشی که پایگاه خبری واللا منتشر کرد، گفت: آمریکا و اسرائیل مدعی هستند که برای شکست انتخابات فلسطین تلاش نمیکنند اما مسوولان ارشد اسرائیل اذعان دارند که هم دولت تلآویو و هم دولت واشنگتن امیدوارند فلسطینیها این انتخابات را به تعویق اندازند.
مسوولان اسرائیلی گفتند که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا و گابی اشکنازی، همتای اسرائیلی وی درباره نگرانی خود از انتخابات فلسطین که قرار است ۲۲ مه برگزار شود با هم صحبت کردند.
دو طرف درباره احتمال پیروزی حماس در این انتخابات به شدت نگران هستند اما از علنی گفتن آن امتناع میکنند تا علنا به تلاش برای شکست انتخابات فلسطین متهم نشوند.
اشکنازی در این گفتگوی تلفنی با بلینکن گفت، اسرائیل موانعی را پیش روی برگزاری انتخابات فلسطین قرار نمیدهد اما دو طرف در این باره ابراز نگرانی کردند که دودستگی در داخل جنبش فتح حزب محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین را ضعیف کرده و راه را برای حماس هموار می کند.
مسوولان ارشد اسرائیلی گفتند، با وجودی که دو طرف اقدامات موثری اتخاذ نخواهند کرد اما اگر خود فلسطینیها انتخابات را به تعویق اندازند، واشنگتن و تلآویو خوشحال خواهند شد.
۳۶ لیست انتخاباتی در فلسطین اسامی نامزدهای خود را برای شرکت در انتخابات پارلمانی ارائه کردند اما جنبش فتح به رهبری عباس شاهد دودستگیهایی است و چندین لیست وابسته به فتح که از آن جدا شدهاند، وارد انتخابات شدهاند. اتفاقی که قبل از انتخابات ۲۰۰۶ رخ داد و موجب بروز درگیری های داخلی در فتح شد و مقامات ارشد این حزب به اختلاف خوردند. امروز هم اعضای فتح همچون مروان البرغوثی، ناصر القدوه و محمد دحلان چنین وضعیتی را سبب شدهاند.
این نخستین گفتگوی اشکنازی و بلینکن درباره انتخابات فلسطین بود و اسرائیل امیدوار است طی هفتههای آینده بحث و بررسی های بیشتری درباره این موضوع انجام شود و از این مساله نگران است که دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا موضوع انتخابات فلسطین را در اولویت های اصلی قرار ندهد و آن را خیلی جدی نگیرد.
دولت بایدن هنوز سیاست منظمی درباره انتخابات فلسطین ندارد و به نظر می رسد خطوط کلی آن همان است که در دوره دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا تعیین شده و تغییری هم نکرده است. در همین رابطه یکی از مسوولان ارشد در وزارت خارجه آمریکا گفت، برگزاری انتخابات دموکراتیک موضوعی است که فلسطینیها نیاز دارند راجع به آن تصمیم بگیرند. آمریکا معتقد است کسانی که در این انتخابات شرکت می کنند خواستار پرهیز از خشونت، به رسمیت شناختن “اسرائیل” و احترام به توافقها هستند.
مساله اصلی که در حال حاضر درباره انتخابات فلسطین مطرح است این است که آیا ساکنان قدس خواهند توانست در این انتخابات شرکت کنند یا خیر.
پایان خبر / تاریخ ما