حیات کشور به پژوهش وابسته است
به گزارش خبرنگار «تاریخ ما»، حسین زارع روز یکشنبه درمراسم افتتاحیه هفته پژوهش که با حضور علی فرخزاد معاون عمرانی استانداری قزوین، ابوالفضل یاری رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استانداری، روسای دانشگاهها، جمعی از مسئولان دستگاه های اجرایی در دانشگاه پیام نور قزوین برگزار شد، اظهار کرد: باید دید ماموریت نظام های آموزشی در جهان در چه مسیری است و در کشور در چه حوزه ای بیشتر کار می کنیم.
وی بیان کرد: ۲۷۰۰ مراکز دانشگاهی و آموزش عالی در کشور داریم و شاید در مقایسه با بسیاری از کشورها از نظر تعداد و تنوع جایگاه بالایی محسوب می شود اما باید به پژوهش هم اهمیت بیشتری دهیم.
زارع تصریح کرد: باید عرصه علمی بستر خوبی برای حضور همه گروهها فراهم کند اما در حال حاضر متاسفانه در همه عرصه های مدیریتی گرفتار تعجیل در نتیجه هستیم که آفت تصمیم گیری است.
وی بیان کرد: مهمتربن آفت نِظام آموزش عالی بویژه در پژوهش تعجیل در وصول به نتیحه است لذا خودرویی تولید می شود که متعلق به ۳۰ سال قبل است اما در آموزش عالی هم باید خروجی پژوهش به آموزش بازگردد و آن را اصلاح کند.
این استاد روان شناسی تصریح کرد: فناوری و خدمات عرصه پژوهش مهم است و باید راجع به پژوهش بیشتر بدانیم و آن را بکار گیریم.
زارع بیان کرد: در آموزش و پژوهش دستاوردهای خوبی داشته ایم اما در سرعت دادن به پژوهشها و مدیریت پژوهش ضعیف عمل کرده ایم و با داشتن این همه مراکز پژوهشی در ساماندهی آن دچار چالش هستیم و گاهی این مسائل در ماموریت گرایی تعریف می شود.
مدیرکل برنامه ریزی آموزشی دانشگاه پیام نور استان قزوین یادآورشد: بسیاری از پژوهش ها بکار بسته نیست و در برخی از پژوهشها تعجیل در نتیجه مانع شکل دهی پژوهشهای کاربردی می شود.
وی اضافه کرد: در حوزه علوم انسانی در جامعه ای مانند ما که انقلاب فرهنگی داشتیم باید راهبری ما در کشور در مسیر دانش و پژوهش باشد و با پیگیری الگوی اسلامی و ایرانی پیشرفت که سال گذشته ابلاغ شد لازم است ببینیم تا کجا پیش رفته ایم.
زارع گفت: بسیاری از پژوهش ها اعتبار بوم شناختی ندارد لذا برخی از آنها برای مردم کوچه و بازار قابل درک و فهم نیست و به نظر می رسد باید نگاه ما مبتتی بر بوم شناختی باشد زیرا پژوهش در علوم انسانی نقش راهبری در همه علوم را دارد.
وی اظهارداشت: پژوهش هایی از جنس علوم انسانی را نادیده گرفتیم لذا آسیب های آن جبران ناپذیر است که باید این نقیصه جبران شود.