پایان کاستروها، پایان کمونیسم در کوبا نیست

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، به نقل از خبرگزاری رویترز، این جانشینی بیانگر پایان شش دهه حاکمیت برادران فیدل و رائول کاسترو است که انقلاب ۱۹۵۹ در این جزیره حوزه کارائیب با یازده میلیون جمعیت را رهبری کردند و یک کشور تحت کنترل کمونیسم در نزدیکی ایالات متحده بنا نهادند.

میگوئل دیاز-کانل، رئیس جمهوری ۶۰ ساله کوبا که پیش از پیوستن به دولت ملی در سال ۲۰۰۹ در دو استان رئیس حزب بوده است، در سال ۲۰۱۸ جانشین کاسترو ۸۹ ساله به عنوان رئیس جمهور شد و بعد همچنین نقش دبیر اول حزب که قدرتمندترین جایگاه در این کشور است، به دست گرفت.

انتخاب او بخشی از یک ترمیم گسترده‌تر دفتر سیاسی این حزب در جریان کنگره چهار روزه بود که عمدتا پشت درهای بسته تحت عنوان “وحدت و استمرار” برگزار شد.

دیاز-کانل در اولین سخنرانی خود به عنوان رئیس حزب در جمع صدها هیات گفت: رفیق رائول… در مهمترین تصمیمات استراتژیک که اهمیت بالایی برای سرنوشت کشورمان دارند، طرف مشورت قرار می‌گیرد. او همواره حاضر خواهد بود. در صورت بروز هرگونه خطا یا نقص، او همچنان به راهنمایی و هشدار ادامه خواهد داد.  

دیاز-کانل از زمان رسیدن به ریاست جمهوری بر استمرار تاکید می‌کند و انتظار نمی‌رود که او کوبا را از سیستم سوسیالیستی تک حزبی دور کند، با این حال برای اجرای اصلاحات اقتصادی تحت فشار قرار خواهد گرفت.

رئیس جمهوری کوبا که دوشنبه بر خلاف پوشش نظامی کاسترو کت و شلوار به تن داشت، گفت که اقتصاد کشورش دوام داشته است، کوبا به دستاوردهای اجتماعی نظیر بهداشت و آموزش سراسری رسیده و در دوران پاندمی با دیگر کشورها همبستگی داشته و پزشک اعزام کرده است.  

او همچنین به فعالان اپوزیسیون هشدار داد، به ویژه با رشد جنبشی از هنرمندان و روزنامه‌نگاران مخالف که اجراهای تحریک‌آمیز یا اعتراضات کوچک برگزار می‌کنند. رئیس جمهوری کوبا ادامه داد: آن مزدوران لومپن که از سرنوشت همه پول در می‌آورند، کسانی که خواستار حمله می‌شوند، کسانی که مرتباً با گفتار و عمل توهین می‌کنند… به شما توصیه می‌کنیم که صبر این مردم حدی دارد.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.