تصویب لایحه کاهش اختیارات رئیس‌جمهور برای اعمال ممنوعیت‌های مسافرتی در مجلس نمایندگان آمریکا

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، به نقل از پایگاه خبری هیل، قانونگذاران آمریکایی با ۲۱۸ رای موافق و ۲۰۸ رای مخالف این لایحه را به تصویب رساندند و تنها یک نماینده جمهوری‌خواه در حمایت از آن به دموکرات‌ها پیوست.

این لایحه با عنوان «قانون ضد تبعیض مبتنی بر منشاء ملی برای غیر مهاجران» (منع ممنوعیت) صراحتا تبعیض مذهبی در تصمیمات مرتبط با مهاجران را ممنوع می‌کند. هرگونه محدودیت‌ مهاجرتی فقط در صورت وجود “منافع قانع‌کننده دولت” توسط قوه مجریه صادر می‌شود.

وزارت خارجه و وزارت امنیت داخلی آمریکا پیش از اعمال چنین تصمیمی باید با کنگره رایزنی کرده و شواهد مشخصی در توجیه این محدودیت مهاجرتی و مدت زمان پیشنهادی خودشان ارائه کنند.

جودی چو، نماینده دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا که از نگارندگان این لایحه و رئیس انجمن آمریکایی‌های آسیایی-اقیانوسیه‌ای در کنگره گفت: ما باید اطمینان حاصل کنیم که هیچ رئیس‌جمهوری هرگز قادر نباشد که مردم را از آمدن به آمریکا صرفا به دلیل مذهبشان منع کند.    

جمهوری‌خواهان آمریکایی هشدار دادند که لایحه مذکور به شکلی غیر ضروری اختیار قوه مجریه را تضعیف می‌کند و به جای آن، خواستار اقدام برای رسیدگی به افزایش کنونی مهاجران در مرز آمریکا – مکزیک شد.

اندی بیگز، نماینده جمهوری‌خواه کنگره آمریکا هم گفت: این رئیس‌جمهور است که تمام قدرت اجرایی را در دست دارد و باید تعیین کند که ورود افراد را تعلیق کند و نه فقط با رایزنی، بلکه با اجازه، با وزارت خارجه و وزارت امنیت داخلی.   

مجلس نمایندگان آمریکا همچنین روز چهارشنبه لایحه‌ای را با ۲۱۷ رای موافق و ۲۰۷ رای مخالف به تصویب رساند تا اطمینان حاصل کند که شهروندان و دیگر افراد دارای وضعیت حقوقی که در بنادر ورودی آمریکا بازداشت می‌شوند، می‌توانند برای فهم حقوق خودشان با یک وکیل رایزنی کنند.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین آمریکا در هفته اول روی کار آمدن در سال ۲۰۱۷ با امضای یک دستور اجرایی صدور روادید برای کشورهای متعددی که عمدتا مسلمان بودند، محدود کرد. این ممنوعیت سفر بارها تغییر کرد تا نهایتا شامل پنج کشور عمدتا مسلمان شامل ایران، سوریه، یمن، لیبی و سومالی شود. همچنین نام کره شمالی و ونزوئلا سال ۲۰۱۸ به دست دیوان عالی آمریکا تایید شد.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.