برگزاری مذاکرات بحران میان “آ.سه.آن” و رهبر خونتای میانمار در پایتخت اندونزی
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما به نقل از روزنامه گاردین، مقام ارشد میانمار روز شنبه (امروز) در نشست اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آسهآن) در پایتخت اندونزی شرکت میکند که نخستین سفر خارجی وی از زمانی است که نیروهای امنیتی میانمار در اوایل فوریه کودتا کرده و “آنگ سان سوچی”، رهبر غیرنظامی را برکنار کردند. اعتراضات گسترده جمعیت خشمگین در این کشور، با سرکوب بیرحمانهای مواجه شده که در خیابانها رد خون به جا گذاشته است.
به گفته نماینده سازمان ملل، تعداد تخمینی ۲۵۰ هزار نفر آواره شده و رهبران ارشد منتخب دموکراتیک میانمار نیز مخفی شده یا تحت بازداشت خانگی هستند.
رهبران و وزرای خارجه اکثر کشورهای دهگانه عضور آسهآن، که شامل سنگاپور، مالزی، کامبوج، تایلند، ویتنام، فیلیپین و لائوس هم میشود، امروز با “جوکو ویدودو”، رئیسجمهور اندونزی و سلطان برونئی که ریاست کنونی آسهآن را بر عهده دارد، دیدار میکنند.
انتظار میرود اطراف مقر آسهآن در مرکزشهر، اعتراض صورت گیرد که به همین دلیل جو امنیتی سنگینی در اطراف این محل برقرار است. این نشست به صورت غیرعلنی و بدون حضور رسانهها برگزار میشود.
مشارکت مورد انتظار ژنرال هلینگ در نشست فوق، فعالان، گروههای حقوق بشری و دولت سایه قانونگذاران اخراجی میانمار را که به نشست آسهآن دعوت نشدهاند، خشمگین کرده است.
عفو بینالملل پیش از برگزاری نشست گفت: بحرانی که توسط ارتش قاتل و بیشرم میانمار آغاز شده، این کشور را دربرگرفته و پسلرزههای جدی- اعم از بشری و …- برای کل منطقه خواهد داشت.
این نهاد حقوق بشری اضافه کرد: مقامات اندونزی وظیفه دارند ژنرال ارشد، مین آنگ هلینگ و دیگر مقامات ارشد میانمار که ممکن است به هیئت وی در جاکارتا بپیوندند، را تحت بازجویی قرار دهند.
درخواستهایی از آسهآن مبنی بر اخراج میانمار نیز مطرح شده است.
اما آسهآن عموماً در مسائل داخلی اعضا دخالت نمیکند.
تعدادی تحلیلگران نیز موفقیت مهمی برای این نشست پیشبینی کردند و گفتند نشست آسهآن شانسی برای آوردن ارتش میانمار به میز مذاکره و هموار کردن راه برای یک راهحل احتمالی است.
انتظار میرود “کریستین شرینر برگنر”، نماینده ویژه سازمان ملل برای میانمار نیز در حاشیه این نشست حضور پیدا کند.
پایان خبر / تاریخ ما