اظهارات مداخله‌جویانه اعضای شورای امنیت درباره انتخابات ریاست جمهوری سوریه

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، به نوشته روزنامه فرامنطقه‌ای الشرق الاوسط، نیکولا دو ریوی‌یر، نماینده فرانسه در سازمان ملل در نشست ماهانه شورای امنیت درباره سوریه در اظهاراتی مداخله گویانه گفت: فرانسه هرگز مشروعیتی برای انتخاباتی که دمشق قصد دارد اواخر مه برگزار کند، قائل نخواهد بود و این انتخابات بدون مشارکت سوری‌های مقیم خارج از این کشور، تنها تحت نظارت دمشق و بدون نظارتی بین‌المللی-طبق قطعنامه ۲۲۵۴- برگزار خواهد شد.

لیندا توماس گرینفیلد، نماینده آمریکا در سازمان ملل نیز موضع‌گیری مشابهی را در پیش گرفت و گفت: شکست در تدوین یک قانون اساسی جدید دلیلی برای این است که انتخابات ۲۶ مه را نادرست بخوانیم.

گرینفیلد با اشاره به لزوم برداشتن گام‌هایی برای مشارکت پناهجویان و آوارگان و شهروندان پراکنده شده در هر گونه انتخاباتی برای سوریه گفت: تا زمانی که چنین امری محقق نشود، ما هرگز فریب نخواهیم خورد.

سونیا واری، نماینده انگلیس نیز مدعی شد: برگزاری انتخابات در نبود محیطی ایمن و بی‌طرف و در جوی از ترس مداوم و در مقطع زمانی که میلیون‌ها سوری به کمک‌های بشردوستانه متکی هستند، هیچ مشروعیت سیاسی ایجاد نکرده بلکه اهانت به مردم سوریه را نشان می‌دهد.

موضع‌گیری استونی و دیگر اعضای اتحادیه اروپا نیز به همین شکل بود و آنها خواستار برگزاری انتخابات سوریه تحت نظارت سازمان ملل و مشارکت مخالفان ساکن خارج این کشور شدند.

سون یورگنسون، نماینده اتحادیه اروپا نیز ادعا کرد: هر اتفاق دیگری به منزله یک نمایش مضحک جدید خواهد بود.

در مقابل واسیلی نبنزیا، نماینده روسیه در سازمان ملل گفت: ناراحت کننده است که برخی کشورها با همین ایده برگزاری انتخابات مخالفت کرده و آن را غیرشرعی اعلام می‌کنند. من این دخالت غیر مجاز در امور داخلی سوریه را محکوم می‌کنم.

همچنین گی‌یر پدرسن، فرستاده ویژه دبیر کل سازمان ملل در امور سوریه، نسبت به احتمال از کنترل خارج شدن سریع اوضاع در سوریه علیرغم آرامش نسبی سال گذشته در این کشور هشدار داد.

به نقل از میدل ایست نیوز، او در سخنانی در شورای امنیت سازمان ملل تأکید کرد که نقاط شمال غربی سوریه شاهد تنش‌های نظامی شدیدی بوده و افزود که در این میان اسرائیل نیز گاهی بیش از یک بار در ماه مناطقی از سوریه را هدف قرار داده است و داعش نیز به حملات خود ادامه می‌دهد.

پدرسن ادامه وضعیت نابسامان اقتصادی که ناشی از یک دهه جنگ و ویرانی و سوءمدیریت و فروپاشی اقتصادی لبنان و شیوع کرونا و تحریم‌هاست را موجب نگرانی دانست و گفت که با وجود بهبود نسبی قیمت لیره در برابر ارز خارجی، قیمت مواد غذایی در سوریه همچنان بالاست.

او گفت که ۱۲.۴ میلیون شخص در سوریه گرفتار عدم امنیت غذایی هستند و افزود که این آمار نسبت به سال گذشته افزایش ۴.۵ میلیون نفری را نشان می‌دهد و این مایه نگرانی شدید است.

پدرسن تأکید کرد که بلا تکلیف ماندن پرونده‌های افراد بازداشت یا ناپدید شده بدان معناست که بسیاری هنوز نمی‌توانند پرونده گذشته را ببندند و به فردایی بهتر فکر کنند.

او برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در سوریه را خارج از چارچوب قطعنامه ۲۲۵۴ شورای امنیت دانست و تأکید کرد که سازمان ملل دخالتی در این انتخابات ندارد و افزود که سازمان ملل برای تلاش‌ها برای یافتن راه حل سیاسی برای نزاع سوریه ادامه می‌دهد.

نماینده سازمان ملل در امور سوریه همچنین خواستار تلاش همه اعضای شورای امنیت برای بازیابی اعتماد جهت پیشرفت در عملکرد کمیته تدوین قانون اساسی سوریه شد و تأکید کرد که دور تازه نشست این کمیته باید با دوره‌های قبلی متفاوت باشد.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.