خونتای میانمار “دولت اتحاد ملی” را گروه تروریستی اعلام کرد
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، به نقل از خبرگزاری رویترز، ارتش میانمار از زمان به دست گرفتن قدرت در اول فوریه و بازداشت آنگ سان سوچی، رهبر دوفاکتوی این کشور، در اجرای قانون با چالش روبروست.
شبه نظامیان محلی در تقابل با ارتش دست به اقداماتی میزنند.
این در حالی است که معترضان به خونتا در سراسر این کشور جنوب شرق آسیا همچنان به اعتراضات خود ادامه میدهند و اعتصابهایی از سوی اپوزیسیون، اقتصاد میانمار را فلج کرده است.
“دولت اتحاد ملی” که تحت پوشش و در خفا عمل میکند، ارتش را یک نیروی تروریستی میداند و اخیرا اعلام کرده که یک نیروی دفاع مردمی ایجاد میکند.
دولت اتحاد ملی میانمار در بیانیه تلویزیونی MRTV اعلام کرد، اقدامات ارتش است که شامل بمب گذاریها، آتش افروزیها، قتل و تهدید برای تخریب مکانیسم دولت میانمار میشود و کمیته متشکل از قانونگذاران برکنار شده از سوی خونتای میانمار اعلام کرد که اکنون از سوی ارتش و بر اساس قانون مقابله با تروریسم یک گروه تروریستی خوانده شده است.
قانون مقابله با تروریسم نه تنها عضویت در این گروهها را ممنوع میکند بلکه ارتباط با آنها را نیز منع کرده است. خونتا پیشتر اپوزیسیون را به خیانت متهم کرده بود.
معترضان علیه خونتا در چندین شهر در میانمار روز شنبه دست به اعتراض زدند. بر اساس گزارش انجمن کمک رسان به زندانیان سیاسی، دستکم ۷۷۴ غیرنظامی توسط نیروهای امنیتی میانمار کشته و ۳۷۷۸ تن دیگر نیز بازداشت شدهاند که خونتا این آمار را به مناقشه کشیده و صحت آن را زیر سوال برده است.
همچنین درگیریها در میانمار در پی فعالیت نیروهای شبه نظامی قومیتی که چندین دهه برای آزادی و استقلال خود مبارزه میکنند با نیروهای امنیتی شدت گرفته است.
تلویزیون دولتی میانمار میگوید، ارتش در برابر “ارتش استقلال کاچین” در شمال میانمار توانسته است به پیشرفتهای برسند اما تاییدیه رسمی در این باره وجود ندارد. در غرب میانمار نیز نیروی تازه تشکیل شده “دفاع چینلند” اعلام کرده است که توانسته یک اردوگاه نظامی را به دست بگیرد. ارتش میانمار تاکنون در این باره گزارشی صادر نکرده است.
ارتش میانمار در پی ادعای تقلب در انتخابات پارلمانی نوامبر گذشته میلادی که باعث شد حزب سوچی در آن به پیروزی برسد، با کودتا قدرت را در این کشور به دست گرفته است.
پایان خبر / تاریخ ما