پایان قرنطینه سه هفتهای در ترکیه و انتقاد شدید از دولت اردوغان؛ “حلال نمیکنم!”
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، به نوشته ایندیپندنت، با دستور رئیسجمهور ترکیه از روز پنجشنبه ۲۹ آوریل تا ۱۷ ماه می محدودیتهای سراسری در کشور اجرا شد. این محدودیتها مواردی همچون تعطیلی مدارس، کسبوکارها و منع کلیه رفتوآمدهای غیرضروری را در برمیگرفت. اردوغان مهار همهگیری کرونا را به عنوان دلیل این تصمیم اعلام کرده و گفته بود: «با وجود خسارات سنگین هدف از قرنطینه سراسری کاهش ابتلای روزانه به کرونا به زیر پنج هزار نفر است.»
بر اساس مقررات اعمال شده مردم جز برای خرید اقلام ضروری و نیازهای درمانی اجازه خروج از خانه را نداشتند اما قرنطینه سراسری ترکیه در حالی اتفاق میافتاد که گردشگران خارجی از رعایت مقررات اعلام شده معاف بودند و آنکارا برای رونق دادن به صنعت گردشگری خود در تابستان، اعلام کرد از مسافران ۱۶ کشور تست کرونا نمیخواهد. اگرچه مسافران سه کشور ایران، آلمان و روسیه که گردشگران اصلی این کشور هستند همچنان باید تا ۷۲ ساعت پیش از پرواز، تست PCR بدهند.
قرنطینه سراسری بسیاری از کسبوکارها در ترکیه را با خسارات جبرانناپذیری مواجه کرد و نوک پیکان انتقادات به وضعیت موجود رجب طیب اردوغان است که زمزمههای حضور او در انتخابات سال ۲۰۲۳ در حالی شنیده میشود که کارنامه موفقی نداشته است.
او در سخنرانی خود وقتی پایان دوران قرنطینه را اعلام میکرد و از دستاوردهای موفقیتآمیز آن میگفت از کسانی که در دوران قرنطینه با مشکلات مالی مواجه شدند حلالیت خواست اما پس از سخنرانی او هشتگ «حلال نمیکنم» از مرز نیم میلیون گذشت و ترند شد.
بسیاری از کاربران فضای اجتماعی از اردوغان خواسته بودند با صندوق رأی خداحافظی کند تا او را حلال کنند.
هفته گذشته نیز کاربران اجتماعی ترکیه پس از منع فروش نوار بهداشتی با هشتگ «پد ممنوع شدنی نیست» و «پد نیاز ضروری است» از دولت انتقاد کرده بودند. طبق بخشنامه وزارت کشور ترکیه سوپرمارکتها فقط اجازه فروش اقلام ضروری را داشتند و نوار بهداشتی در لیست اقلام ضروری قرار ندارد. روزنامه جمهوریت در همین زمینه نوشته بود: «عدم فروش نوار بهداشتی در دوران قرنطینه به دلیل این است که دولت مالیات ۱۸ درصد (معادل مالیات اجناس لوکس) از فروش آن دریافت میکند.»
دولت ترکیه اعلام کرده واکسیناسیون عمومی در این کشور از ۱۴ ژانویه ۲۰۲۱ شروع شده و تاکنون ۲۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر واکسن زدهاند که ۹ میلیون و ۱۰۰هزار نفرشان هردو نوبت را تزریق کردهاند. از سوی دیگر، شمار قربانیان کرونا در ترکیه با فوت ۲۲۳ بیمار دیگر در یک روز گذشته به ۴۴ هزار و ۷۶۰ نفر رسیده است.
پایان خبر / تاریخ ما