شکایت یک گروه حقوق مدنی از ترامپ بابت استفاده از “ویروس چینی”
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، به نقل از پایگاه خبری هیل، در شکایت فدرال “ائتلاف حقوق مدنی آمریکاییهای چینی” (CARC) آمده است که استفاده ترامپ از این عبارت و عبارتهای مشابه به جامعه چینیهای آمریکا لطمه زده است.
اولین بار پایگاه خبری تیامزد (TMZ) درباره این شکایت گزارش داد.
در این شکایتنامه آمده است: رفتار افراطی و عصبانیکننده ترامپ در سراسر این پاندمی با بیتوجهی بیپروا به اینکه آیا چنین رفتاری باعث میشود آمریکاییهای چینی دچار پریشانی عاطفی شوند یا خیر، صورت گرفت.
در پاسخ “جیسون میلر”، مشاور ارشد ترامپ در بیانیهای به هیل گفت: این یک شکایت دیوانهوار و احمقانه است که در بهترین حالت جنجالی است و اگر هرگز بتواند به دادگاهی راه پیدا کند، رد میشود. این کاملا خنده دار است و اگر من وکیلی بودم که آن را پیش میبردم، نگران این میشدم که مورد مجازات قرار بگیرم.
پاندمی کرونا به نگرانی و افزایش مستند خشونت علیه آمریکایی آسیاییها منجر شده و فعالان بخشی از آن را به لفاظیهایی مانند اظهارات ترامپ نسبت میدهند. ترامپ و متحدانش از زمانی که مشخص شد کووید-۱۹ ابتدا در ووهان چین شناسایی شده، بارها از عبارت “ویروس چینی” و دیگر عبارتهای تحقیرآمیز استفاده کردهاند.
تحقیقات دانشگاه سانفرانسیسکو که مارس منتشر شد، نشان داد که اقدام ترامپ در توصیف کووید-۱۹ به عنوان “ویروس چینی” در توییت مارس ۲۰۲۰ به افزایش استفاده از هشتگهای ضد آسیایی در این پلتفورم منجر شد.
دونالد ترامپ با دفاع از اظهاراتش گفته است: چون این از چین آمده است، برای همین از آن استفاده میکنم. میخواهم دقیق باشم!
اما همانطور که در متن این شکایت آمده است، منشاء کووید-۱۹ هنوز مشخص نیست. شاکیان ادعا میکنند ترامپ هنگام بیان این ادعاهای تحقیرآمیز خود این موضوع را میدانسته است. در ادامه این شکایت ادعا میشود که ترامپ به تأثیر کامل سخنان خود پی برده بود.
در شکایت این گروه حقوق مدنی آمده است: حقیقت مهم است، کلمات پیامدهایی دارند… به خصوص از جانب کسانی که در موقعیتهای قدرتمند و تأثیرگذار هستند. [ترامپ] این سخنان افتراآمیز را عمداً تکرار کرد تا منافع شخصی و سیاسی خود را با سطح حیرتانگیزی از سوء نیت و سهل انگاری واقعی تأمین کند. از این رو به جوامع آمریکایی-چینی/آمریکایی-آسیایی در این روند به شدت آسیب رساند.
این گروه از تک تک آسیایی آمریکاییها و مردم جزایر پاسیفیک در ایالات متحده تقاضای یک دلار کرده است که مجموعا ۲۲.۹ میلیون دلار خواهد شد. به گفته شاکیان، از این پول برای راهاندازی موزهای استفاده خواهد شد که تاریخچه و دستاوردهای جامعه آسیای آمریکایی و جزایر اقیانوس آرام در ایالات متحده را به نمایش بگذارد.
پایان خبر / تاریخ ما