خیز عربستان برای میانجیگری در بحران سد النهضه
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، این دیپلماتهای مصری در گفتگو با سایت العربی الجدید گفتند: دیدار دوشنبه گذشته عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهور مصر و ترکی آل الشیخ، مشاور محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان که ارتباط بسیار خوبی با عباس کامل، رئیس دستگاه اطلاعات مصر دارد، در چارچوب انتقال پیام ریاض و تاکید آن بر آمادگی خود برای انجام هرگونه میانجیگری که به ازسرگیری دوباره مذاکرات میان سه طرف منجر شود، برگزار شد.
همچنین در این دیدار ریاض تاکید کرد که انواع حمایتها را از همه طرفها خواهد داشت و اجتناب از راهحل نظامی را تضمین خواهد کرد.
این منابع افزودند: همزمانی تلاشهای جدید عربستان با شکست میانجیگریهای آمریکا به دلیل افزایش تنشها در روابط واشنگتن-آدیس آبابا در پی درگیریهای داخلی اتیوپی و رویکرد دولت اتیوپی نسبت به منطقه تیگرای، باعث شده این تلاشها مورد قبول مصر قرار بگیرند. در حال حاضر قاهره از اینکه کشورهایی از جمله عربستان همسو با توصیههای غرب به استمرار روند مذاکرات، بتوانند در راستای ایجاد گشایشی در این بحران رایزنی کرده و یا فشارهایی را اعمال کنند، استقبال میکند.
منابع یاد شده افزودند: مرحله فعلی رایزنیها شامل پرسشهایی درباره میزان آمادگی برای شرکت در یک نشست مشترک در عربستان درباره سد النهضه است و موضعگیری مصر این است که با توجه به اینکه در نشستهای مجازی سال گذشته، هیچ نتیجه مثبتی حاصل نشد و اتیوپی به تعهدات سیاسی قبلی خود عمل نکرد، برگزاری یا عدم برگزاری این نشست اولویت نیست. بنابراین از نظر مصر نمیتوان نسبت به احتمال حل بحران و یا گرفتن تضمینهایی در نشستی در سطح روسا خوش بین بود و همین نکته دلیل عدم موفقیت آفریقای جنوبی به عنوان رئیس اتحادیه آغفریقا در فراخوانهای ماه جاری خود از این سه کشور است.
به گفته این دیپلماتهای مصری، نحوه برخورد عربستان با موضعگیری اتیوپی در این مساله، همانند اکثر کشورهایی است که تاکنون تلاشهایی برای میانجیگری انجام دادهاند، تنها با این فرق که ریاض در رایزنیهای خود بر لزوم دامن نزدن به این بحران با استفاده از زور و راه حل های غیر دیپلماتیک متمرکز کرده است؛ موضوعی که مصر در حال حاضر از اظهارنظر رسمی در مورد آن اجتناب میکند، خصوصاً پس از آنکه سیسی صراحتا به استفاده از راه حل نظامی اشاره کرد، با این حال مصر رزمایشهای زمینی و هوایی با سودان را با شعار “حامیان رود نیل” آغاز کرد و اتیوپی آنها را علیه خود و با هدف ایجاد رعب و هراس برای این کشور دانست.
این دیپلماتها در واکنش به اظهارات مسؤولان اتیوپیایی درباره اینکه به زودی نشست جدیدی برای مذاکره برگزار میشود، تعیین تاریخ برای ازسرگیری مذاکرات سهجانبه با نظارت اتحادیه آفریقا را تکذیب کرده و احتمال دادند که رایزنیهای کشورهای عربی و غربی در هفته آینده منجر به تحولات مثبتی شود.
پایان خبر / تاریخ ما