کمیسیونر عالی حقوق بشر سازمان ملل خواستار تحقیقات درباره مرگ معترضان در کلمبیا شد

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، به نقل از پایگاه خبری آکسیوس، کلمبیا به تازگی وارد دومین ماه از اعترضات ضد دولتی پیاپی شد که به خاطر اصلاحات مالیاتی پیشنهاد شده آغاز شد اما کمی بعد به یک جنبش اجتماعی متمرکز بر فقر و نابرابری در این کشور تبدیل شد.

“کالی”، سومین شهر بزرگ کلمبیا، مرکز این اعتراضات بوده و ایوان دوکو، رئیس جمهور این کشور روز شنبه نیروهای ارتش را برای سرکوب ناآرامی‌ها در این شهر مستقر کرد.  

در بیانیه منتشر شده از سوی دفتر میچل باچله، کمیسیونر عالی حقوق بشر سازمان ملل آمده است، از روز جمعه ۱۴ تن در شهر کالی کشته و ۹۸ تن دیگر زخمی شدند و ۵۴ مورد از این جراحت‌ها نتیجه استفاده از سلاح‌های گرم بوده است.

ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه‌ای گفت: آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در جریان دیدار روز جمعه‌اش با “مارتا لوسیا رامیرز”، معاون رئیس جمهور و وزیر امور خارجه کلمبیا نگرانی خود را در این خصوص ابراز کرده، به خانواده قربانیان در اعتراضات اخیر در کلمبیا تسلیت گفت و بار دیگر بر حق بی‌چون و چرای شهروندان برای برگزاری اعتراضات صلح‌آمیز تاکید کرد.

باچله در این بیانیه گفت: با توجه به پیشرفتی که برای حل این ناآرامی اجتماعی که یک ماه پیش آغاز شد، از طریق گفت‌وگو حاصل شده، این رویدادها بسیار نگران‌کننده هستند.

وی افزود: ضروری است که تمامی افرادی که در این کشتارها و مجروحیت‌ها دست داشتند از جمله مقامات دولتی، مورد تحقیقات سریع، موثر، مستقل، بی طرف و شفاف قرار گیرند و آنهایی که مسئول شناخته می‌شوند به سزای عملشان برسند.

باچله همچنین خواستار دادرسی عادلانه برای افرادی شد که در جریان این درگیری‌ها بازداشت شده‌اند؛ افرادی که سازمان ملل معتقد است تعدادشان به دست‌کم ۳۰ تن می‌رسد.

اما همه شهروندان کلمبیا با این معترضان موافق نیستند. روز یکشنبه هزاران تن از مردم به خیابان‌های بوگوتا آمدند تا حمایت خود را از نیروهای امنیتی نشان دهند و خواستار پایان اعتراضات ضد دولتی شوند.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.