کاردینال آلمانی به خاطر رسوایی سوء استفاده جنسی از کودکان استعفا کرد
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، به نقل از دویچه وله، کاردینال راینهارد مارکس، بالاترین مقام کلیسای کاتولیک در آلمان استعفای خود را به پاپ فرانسیس رهبر کاتولیکهای جهان تقدیم کرد.
کاردینال راینهارد مارکس اسقف اعظم مونیخ و فرایزینگ روز جمعه چهارم ژوئن (۱۴ خرداد) با صدور یک بیانیه خطاب به پاپ فرانسیس گفته است مسؤولیت خود در برابر فاجعه سوءاستفاده جنسی توسط مقامهای کلیسای کاتولیک در دهه اخیر را میپذیرد.
به گفته کاردینال مارکس تحقیقات و گزارشهای ۱۰ سال گذشته به او نشان داده است که بروز این اتفاقات به “اشتباهات شخصی و اداری” برمیگردد.
کاردینال مارکس در نامه خود به پاپ فرانسیس نوشته است: “برای من مهم است که خود را در بار مسؤولیت فاجعه سوء استفاده جنسی از کودکان توسط مقامات کلیسا در دهههای گذشته سهیم بدانم.”
کاردینال مارکس همچنین گفته است بحثهای اخیر مربوط به سوءاستفادههای جنسی در کلیسای کاتولیک نشان داده است که “برخی از افراد در کلیسا نمیخواهند مسؤولیت این فاجعه را قبول کنند و با هرگونه گفتمان اصلاح در رابطه با بحران سوءاستفاده جنسی مخالف هستند.
بالاترین مقام کلیسای کاتولیک آلمان از شفافیت در ارتباط با سوءاستفادههای جنسی در کلیسای کاتولیک حمایت کرده و گفته استعفای او میتواند آغازی نوین باشد.
به گفته مارکس کلیسای کاتولیک به یک “نقطه مرگ” رسیده و او با کنارهگیری از سمت خود برای شروع جدید راه را هموار میکند. مارکس همچنین افزود برای او نه پست و مقام بلکه ماموریت و وظایف دینی مهمتر است.
او در بیانیه شخصی خود همچنین اظهار داشت که طی چند ماه گذشته او بارها به فکر استعفا از مقام خود بوده است.
راینهارد مارکس سراسقف حوزه اسقفی مونیخ است و واتیکان گفته است که پاپ در حال بررسی درخواست کنارهگیری اوست.
پاپ فرانسیس دو اسقف را برای تحقیق در مورد اتهام ارتکاب سوء استفاده جنسی توسط مقامات کلیسای کاتولیک به شهر کلن اعزام کرده است.
در سال ۲۰۱۸، تحقیقاتی به خواست واتیکان در مورد احتمال وجود سوء استفاده جنسی در کلیسای کاتولیک آلمان صورت گرفت. این تحقیقات به این نتیجه رسید که بین سالهای ۱۹۴۸ تا ۲۰۱۴ میلادی بیش از ۳۶۰۰ کودک در معرض تعرض یا آزار جنسی توسط کشیشان کاتولیک قرار گرفتند.
با اینهمه، تنها ۳۸ درصد از متهمان به این اقدام تحت تعقیب قرار گرفتند و اکثر آنها تنها به تنبیهات انضباطی محکوم شدند.
براساس این تحقیقات، از هر شش مورد آزار جنسی، یک مورد شامل تجاوز بوده است. اکثر قربانیان پسر و بیش از نیمی از آنان سیزده ساله یا حتی کمتر بودند.
کاردینال مارکس در نامه خود گفته است که تحقیقاتی که در سالهای اخیر انجام گرفته “نه تنها حکایت از شکستهای شخصی و اشتباهات مدیریتی دارد بلکه بازگوکننده ناکارآیی سازمانی و نهادی” در زمینه جلوگیری از سوء استفاده جنسی از کودکان است.
در بیانیهای به زبان آلمانی که در وبسایت سراسقف مونیخ منتشر شده آمده است که نامه او به پاپ تاریخ ۲۱ ماه مه را دارد. پاپ از او خواسته است تا اتخاذ تصمیم درمورد استعفانامه او همچنان در سمت خود باقی بماند.
کاردینال مارکس در نامه خود گفته است که کلیسا “با بنبست مواجه شده” و افزوده است که شاید استعفای او “راهگشای آغازی جدید و نقطه عزیمتی نو باشد.”
او در نامه خود افزوده است: “من میخواهم نشان دهم که آنچه محوریت دارد، تشکیلات کلیسایی نیست بلکه رسالت انجیلی است.”
دیمین مکگینیس، خبرنگار بیبیسی در برلین میگوید که کاردینال مارکس به داشتن گرایشهای لیبرالی شهرت دارد و در گذشته هم بارها خواستار اصلاحات در تشکیلات کلیسای شده است.
این اتهام که در گذشته برخی از رهبران کلیسای آلمان بر مساله کودک آزاری سرپوش نهاده بودند به اعتبار کلیسا آسیب زده است. خبرنگار بیبیسی میگوید که کاردینال راینر ماریا وولکی، سراسقف کلن که از جمله مقامات محافظهکار کلیسای کاتولیک آلمان است، در این ارتباط بیش از سایرین هدف انتقاد قرار داشته است.
با وجود گزارش مستقلی از تخطی از وظیفه از سوی شماری از مقامات حوزه اسقفی کلن که در ماه مارس منتشر شد، کاردینال وولکی از کنارهگیری از سمت خود امتناع ورزیده است.
در این گزارش آمده بود که بررسی سوابق کلیسا حاکی از بیش از ۳۰۰ مورد سوء استفاده از کودکان است.
کاردینال وولکی گفته است که از تصمیم پاپ برای اعزام دو اسقف برای تحقیق در مورد ادعاهای سوء استفاده جنسی در حوزه تحت نظارت خود استقبال و از تحقیقات آنان حمایت خواهد کرد.
وی در مورد خودداری از کنارهگیری گفته است که استعفا “راه آسانتر” برای گریز از مسؤولیت بود و افزوده است که “با ادامه خدمت، من مسؤولیت آنچه را در کلن آغاز کردهام برعهده میگیرم و از افشاگری کامل و بیمانع حمایت میکنم.”
پایان خبر / تاریخ ما