تقویت نظامی اتیوپی در اطراف سد النهضه/ مصر اظهارات آدیس‌آبابا را کم اهمیت دانست

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، روزنامه القدس العربی نوشت، یلما مرداسا، فرمانده کل نیروهای هوایی اتیوپی گفت، ارتش کشورش برای حفاظت و حراست از سد النهضه در برابر هر تجاوزی آماده است. نیروهای هوایی بیش از هر زمان دیگری برای حفاظت از حاکمیت کشور و حراست کامل از سد آماده است.

فرمانده اتیوپی اشاره کرد، نیروهای هوایی اقدام به محافظت دقیق از سد النهضه می‌کنند و متعهد به حفاظت از آن در برابر هر تجاوزی هستند.

مرداسا افزود: هر گونه اقدام بی‌ثبات سازی و اشاعه آشوب داخلی و خارجی موفقیت آمیز نخواهد بود. ارتش اتیوپی نماد حاکمیت کشور است و می‌تواند به طور کامل از سد النهضه در برابر هر تجاوزی محافظت کند.

او تاکید کرد، نیروی هوایی اتیوپی قدرت ضربه زنندگی و پیشرفته‌ای دارد و حریم هوایی نزدیک سد النهضه را رصد می‌کند و نظارت‌ها را در اطراف سد دو برابر کرده است. ارتش به هیچ هواپیمایی که مجوز نداشته باشد اجازه نزدیک شدن به حریم هوایی این منطقه را نمی‌دهد.

این در حالی است که مذاکرات سد النهضه بین اتیوپی، مصر و سودان تاکنون نتوانسته به نتایج و توافقی برسد.

آبی احمد، نخست وزیر اتیوپی هم گفت، نه تنها این کشور بلکه مصر و سودان هم از سد النهضه استفاده خواهند کرد. اتیوپی ساخت سد را تکمیل می‌کند.

این در حالی است که سرلشکر محمد الشهاوی، مشاور دانشکده فرماندهی مصر در مصاحبه اختصاصی با روسیا الیوم به اظهارات فرمانده نیروی هوایی اتیوپی پیرامون تقویت حضور نظامی این کشور در اطراف سد النهضه واکنش نشان داد.

وی گفت، این اظهارات صرفا مصرف داخلی دارد و بدور از حقایق است و صرفا حرف است نه عمل و فراری است رو به جلو تا به این ترتیب اتیوپی بر بحران‌های اقتصادی و جنگ داخلی در اقلیم تیگرای سرپوش بگذارد. در ضمن ارتش سودان و مصر اصلا قابل مقایسه با ارتش اتیوپی نیستند.

الشهاوی گفت، طبق رده بندی پایگاه “گلوبال فایر پاور” ارتش مصر نهمین ارتش و نیروی هوایی این کشور هشتمین در سطح جهان است. این ارتش مهمات ضد بلوک‌های بتنی و سطوح سخت و جنگنده‌های رافال را دارد که جنگنده های نسل چهارم هستند و خارج از عمق حیاتی مصر با برد ۳۷۰۰ کیلومتر کارایی دارند.

وی افزود، مساله آب برای مصر مساله مرگ و زندگی است و به این دلیل تمامی سناریوها مطرح است.

ژنرال سمیر راغب، کارشناس مسائل نظامی هم گفت، هیچ مسؤول رسمی مصر درباره استفاده از گزینه نظامی صحبت نکرده است و هیچ مسؤول نظامی مصری هم درخصوص سد النهضه اتیوپی یا خود این کشور حرفی نزده است اما مسؤولان نظامی اتیوپی اظهار نظر می‌کنند که معمولا مصرف داخلی دارد و با واقعیت در مورد تقویت یگان‌های نیروی هوایی اتیوپی بیش از هر زمان دیگری همخوانی ندارد.

وی گفت، این تقویت با داشتن سلاح‌های مدرن یعنی جنگنده‌های مدرن یا توسعه تسلیحات و تجهیزات جنگنده‌های موجود امکان پذیر است. در حالی که اتیوپی جنگنده‌های نسل سوم را در اختیار دارد. از طرفی هم هیچ تمرینات ویژه یا عملیات نظامی از سوی نیروی هوایی اتیوپی مشاهده نشده است و مهمتر اینکه دفاع از سدها به دفاع هوایی پیشرفته نیاز دارد تا نیروی هوایی.

راغب افزود، دفاع از هدف حیاتی با استفاده از نیروی هوایی مگر در شرایط تنش و هشدارها درمورد عملیات هوایی قریب الوقوع اقدامی غیرمنطقی است.

وی گفت، ۲۴ جنگنده میگ۲۳، سوخو۲۷ تمام دارایی نیروی هوایی اتیوپی است که حتی برای اجرای چتر هوایی واحد به مدت ۲۴ ساعت هم کافی نیست. از طرفی هم بعید است که نیروی هوایی اتیوپی به این زودی به جنگنده‌های نسل چهارم مجهز شود و همه این مسائل یعنی اینکه اظهارات این مسؤول اتیوپی غیرواقعی است و بعید است در کوتاه مدت یا میان مدت واقعیت پیدا کند.

در مقابل محمد عبدالعاطی، وزیر آب مصر هم گفت، هر اقدامی در خصوص سد النهضه بدون دستیابی به توافقی عادلانه و بدون هماهنگی با کشورهای ذیربط اقدامی یکجانبه و مردود است.

وی افزود، مصر خواستار تکمیل مذاکرات درباره سد النهضه است و به اصول خود در حفظ حقوق آبی و تحقق منافع همه در توافق پیرامون سد پایبند است.

وزیر خارجه سودان هم در بیانیه‌ای نسبت به لجاجت اتیوپی درخصوص این سد هشدار داد و ممکن است منطقه را به خطر اندازد.

وی افزود، سودان دنبال حل مسالمت آمیز اختلافات درباره سد النهضه با میانجیگری اتحادیه آفریقا است.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.