وزیر خارجه مالدیو، رئیس جدید مجمع عمومی سازمان ملل شد
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، عبدالله شهید، وزیر امور خارجه مالدیو توانست در رایگیری مخفی و در رقابت با زلمای رسول، وزیر امور خارجه سابق افغانستان با رای ۱۴۳ به ۴۸ به پیروزی برسد و دو عضو از ۱۹۳ عضو مجمع عمومی سازمان ملل نیز رای ندادند. در این رای گیری دیپلماتهای کشورهای عضو این مجمع در حالی که همگی از بابت همه گیری کروناویروس ماسک به صورت داشتند یک به یک به مقابل اتاق مجمع فراخوانده شدند تا رایشان را داخل یک جعبه چوبی بزرگ بیندازند.
وولکان بوزکر، رئیس ترکیهای فعلی مجمع عمومی سازمان ملل اظهار کرد، عبدالله شهید با توجه به سابقه دو بار خدمت به کشورش در سمت وزیر امور خارجه برای مدت ۱۰ سال و انتصاب به عنوان رئیس دفتر رئیس جمهور، در سمت جدیدش “تجربهای گسترده در حوزه دیپلماسی چندجانبه” را به خدمت می گیرد.
بوزکر بیان داشت: شهید با صدایی قدرتمند خواستار توجه به تاثیر همهگیری بیماری و تغییرات آب وهوایی بر کشورهای کوچک جزیره ای در حال توسعه و تهدیدات آنها برای زندگی و معیشت مردم شده است.
شهید ۵۹ ساله نیز از اعتماد نشان داده شده از سوی اعضای سازمان ملل و افتخار داده شده به کشور جزیرهای ۵۵۰۰۰۰ نفری وی تقدیر کرد.
شهید بیان کرد که “باوری نامیرا به چندجانبه گرایی در ضمن تمایلی پرشور به خدمت به جامعه بین المللی دارد” و هدفش شروع “یک ریاست مبتنی بر امید” و “یک شروع به کار قدرتمند در همان روز اول در ماه سپتامبر به مجرد تحلیف” است.
شهید تاکید کرد: اکنون زمانی مهم برای سازمان ملل و برای جهان است. وقت بسیار کم است.
او به “بیماری، استیصال و ویرانی” در سال گذشته میلادی در نتیجه همه گیری بیماری در سال گذشته همراه با “نابرابری، بی عدالتی و بی ثباتی” فزاینده و “رنج” سیاره از تغییرات آب و هوایی اشاره کرد.
او گفت، اولویتهایش در طی یک سال ریاستش بر هفتاد و ششمین مجمع عمومی سازمان ملل شامل بازیابی از همه گیری بیماری، هم با در دسترس قرار دادن واکسنها برای همه مردم در همه جا، و بازسازی اقتصادهای قدرتمندتر و سبزتر و “تضمین رها نساختن هیچ کشوری به حال خود” است.
آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل با تبریک به شهید از بابت انتخاب شدنش در این سمت اظهار کرد، مجمع عمومی سازمان ملل ارگانی با بالاترین سطح نمایندگی در سازمان ملل و اساس کار آن بوده و “برای موثر بودن کار ما به عنوان یک سازمان ضروری” است.
گوترش خاطر نشان کرد: در سال ۲۰۲۱، جهان بیش از هر زمان این موثر بودن را نیاز دارد. ما جهانی عزادار میلیونها نفر از مردی که در اثر همه گیری کووید-۱۹ از دست دادهایم، هستیم.
وی افزود، هفتاد و ششمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل با تاثیر کووید-۱۹ بر صلح، توسعه و حقوق بشر درگیر خواهد شد. او تاکید کرد، این ویروس تا زمان “دسترسی همه در همه جا به واکسن همچنان یک تهدید بزرگ را ایجاد می کند”.
بوزکر، شهید و گوترش به کاندیدای شکست خورده یعنی رسول که در سالهای ۲۰۱۰-۲۰۱۳ به عنوان وزیر خارجه افغانستان خدمت کرده و در سال ۲۰۱۴ نیز یکی از سه رقیب اصلی جانشینی حامد کرزای در مقام ریاست جمهوری افغانستان بود ادای احترام کردند.
پایان خبر / تاریخ ما