تصویب لایحه‌ای در سنای آمریکا برای رقابت با چین

به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، به نقل از خبرگزاری رویترز، یکی از معدود تمایلات دو حزبی در کنگره به شدت دو تکه آمریکا سختگیری در تعامل با چین بوده است.

بسته قانونی تصویب شده اخیر اجازه به حدود ۱۹۰ میلیارد دلار بودجه با هدف تقویت تحقیق و تکنولوژی آمریکا می‌دهد و به صورت مجزا نیز بودجه ۵۴ میلیارد دلاری را برای افزایش تولید و تحقیق آمریکا در حزوه نیمه رساناها و تجهیزات مخابراتی تصویب می‌کند که شامل دو میلیارد دلار برای چیپ‌های مورد استفاده خودروسازان که دچار کمبودهای چشمگیر شده و با کاهش چشمگیر تولید مواجه شده، می‌شود.

این لایحه باید در مجلس نمایندگان آمریکا نیز مورد تصویب قرار بگیرد تا در ادامه برای امضا و تبدیل شدن به قانون نزد جو بایدن در کاخ سفید فرستاده شود. هنوز مشخص نیست که نسخه این قانون در مجلس نمایندگان چطور به نظر خواهد رسید یا کی مطرح و تصویب خواهد شد.

این لایحه یک سری تدابیر مرتبط با چین دیگر نیز دارد از جمله ممنوع کردن دانلود نرم افزار “تیک تاک” در دستگاه‌های دولتی و جلوگیری از خرید پهپادهای ساخته و فروخته شده توسط شرکتهای مورد حمایت دولت چین. این لایحه همچنین به دیپلماتها و ارتش تایوان اجازه نشان دادن پرچمشان و پوشیدن یونیفرمشان به هنگام سفر به آمریکا برای کارهای رسمی را می‌دهد.

این لایحه در عین حال تحریم‌های الزامی جدید گسترده‌ای را علیه طرفهای چینی دخیل در حملات سایبری علیه آمریکا یا دزدی مالکیت معنوی آمریکا از شرکتهای آمریکایی ایجاد کرده و اجازه بررسی تدابیر کنترل صادرات در قبال اقلام مورد استفاده برای حمایت از سواستفاده‌های حقوق بشری را میدهد.

چاک شومر، رهبر اکثریت سنای آمریکا و از پشتیبان‌های مشترک این بسته قانونی نسبت به تبعات وخیم عدم تامین مالی تحقیقات برای رقابت با چین هشدار داد.

او گفت: اگر ما کاری نکنیم، روزهای ما به عنوان ابرقدرت مسلط ممکن است به پایان برسند. ما نمی‌خواهیم اجازه دهیم در مقابل چشمان ما آن روزها پایان یابند. ما نمی‌خواهیم شاهد باشیم که در این قرن آمریکا تبدیل به یک کشور متوسط شود.

جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا این لایحه را تحسین کرده و گفت: ما در رقباتی برای پیروز شدن در قرن ۲۱ هستیم و شلیک شروع این رقابت رخ داده است. ما نمی‌توانیم بر سر عقب ماندن ریسک کنیم.

جینا ریموندو، وزیر بازرگانی آمریکا نیز گفت، این بودجه می‌تواند منجر به راه اندازی هفت تا ۱۰ کارخانه جدید نیمه رساناها در آمریکا شود. بسیاری از شرکتهای آمریکایی نیز این لایحه را تحسین کردند. شرکت جنرال موتورز گفت، این قانون “نمایانگر گامی مهم برای رسیدگی به مشکل کمبود نیمه رساناها که همچنان تولید خودرو در آمریکا را تحت تاثیر قرار می‌دهد، است”.

این لایحه همچنین به دنبال مقابله با نفوذ جهانی فزاینده پکن از طریق دیپلماسی، همکاری با همپیمانان و افزایش مشارکت آمریکا در سازمانهای بین‌المللی بعد از دستور کار “اول آمریکا” دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق این کشور است. سناتور ماریا کانتول نیز متذکر شد که این لایحه اجازه به بودجه ناسا و ماموریت آرتمیس این سازمان برای رفتن به ماه را می‌دهد.

پایان خبر / تاریخ ما

ممکن است شما دوست داشته باشید
ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.