دهلینو با رهبران طالبان ارتباط گرفته است
به گزارش خبرگزاری تاریخ ما، به نقل از هندوستان تایمز، این حرکت بیانگر تغییر چشمگیر در موضع دهلی نو است که بر عدم تعامل با طالبان افغانستان به هیچ نحوی تاکید داشت. همچنین این تحول در شرایطی رخ میدهد که قدرتهای جهانی مهم در حال ارزیابی نقشهایی هستند که طالبان در آینده افغانستان ایفا خواهد کرد.
یک منبع مطلع که نخواست نامش فاش شود، گفت این اقدام عمدتا به رهبری مقامهای امنیتی هند است و به جناح ها و رهبران طالبان که “ناسیونالیست” یا خارج از نفوذ پاکستان در نظر گرفته میشوند، محدود شده است. منابع همچنین گفتند، این تماسها از چندین ماه پیش برقرار شده و همچنان ماهیت اکتشافی دارد.
منابع گفتند، در مورد ملا برادر که از بنیانگذاران طالبان افغانستان و یکی از اصلیترین مذاکره کنندگان است، پیامهایی میان دو طرف رد و بدل شده اما هنوز نشستی تایید نشده است. در همین حال رایزنی هایی با دیگر جناح های طالبان با وجود بی اعتمادی دو طرف انجام شده است.
تماس با ملا برادر از آن نظر حائز اهمیت است که او در فوریه ۲۰۲۰ به همراه مایک پامپئو، وزیر خارجه وقت آمریکا توافق صلحی را در دوحه به امضا رساند که راه را برای خروج کنونی نیروهای آمریکایی از افغانستان هموار کرد.
یک منبع دیگر با اشاره به جبهه متحدی که از سوی تاجیک ها و دیگر گروههای قومی در اواخر دهه ۹۰ میلادی با حمایت هند، روسیه و ایران علیه رژیم طالبان ایجاد شد، گفت: ما گزینه قبلی برای عدم تعامل با طالبان را امتحان کردیم و برای ائتلاف شمالی همه تلاش خودمان را انجام دادیم. اما از آن زمان تحولات زیادی رخ داده و برخی هستند که فکر میکنند اگر با برخی از رهبران طالبان کانالهای ارتباطی باشد، بهتر میشود.
این منابع تاکید کردند که ارتباطات هند شامل تماس با شبکه حقانی یا اعضای کویته شورا که به عنوان نیروهای نیابتی ارتش پاکستان دیده میشوند، نیست.
وزارت خارجه هند در رابطه با این تحولات اظهارنظری نکرده است. این منابع تاکید داشتند که تماس هند با رهبران طالبان همزمان با تعامل دهلی نو با جناح های مختلف رهبری افغانستان شامل دولت اشرف غنی و رهبران کلیدی نظیر حامد کرزای و عبدالله عبدالله است.
منابع در ادامه گفتند، تفاوت های اساسی میان مواضع هند در موضوعاتی نظیر حفظ دستاوردها در افغانستان تحت یک سیستم دموکراتیک، شامل حقوق زنان و اقلیت ها و اصرار طالبان به تشکیل “امارات اسلامی” همچنان وجود دارد.
پایان خبر / تاریخ ما